Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nagri Pagalopoho

Kénging Helmi Pakudjati
Dipidangkeun dina lapak 27 Agustus 2012 08:49:02

Nagri pagalopoho, kitu katelahna. Pernahna di wewengkon antara dua benua jeung dua sagara. Mangrupa untuyan pulo gugumplukan. Kaayaan nagri, gemah ripah réhé simpé. Pon kitu deui, rahayatna bareuki saré. Ceuk béja, baheula keur jaman perang Star War antara Sunan Ambu ti paparan Sundakontinén jeung Dewa Zeus ti paparan Meditéranian, Sunan Ambu mesatkeun jamparing rudal Kuntha Wijayadanu SS45, ditampanan nu Dewa Morpheus anak Dewa Zéus ti Oneiroi, nu diperedih jadi martir. Keris manjing warangka. Jelegur! Morpheus ancur lebur, awakna mancawura ngaluarkeun radiasi morphine. Sumebar. Ngajadi polutan ngalimpudan nagri nu aya di handapeunana. Temahna, saeusi nagri kasirep, rahayatna talibra saré. Amanah jeung hianat nyampur ngindo pagalo. Wabah amnesia mahabu, poho ka temah wadi. Rahayat jeung pamingpina, kabéh paroho ka purwadaksina. Unggal wanci tinangtu, ngagalindeng kawih panggeuing. "bangunlah jiwanya, bangunlah badannya, ‘tuk negri pagalopoho…!”