Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Teu Laksana Ied

Kénging Taufik Hidayat
Dipidangkeun dina lapak 12 Agustus 2012 13:56:26

Jam lima subuh poéan lebaran. Sora takbir gumuruh kuduna ngaleuleuskeun haté manusa. Mang Unad, cilingcingcat sorangan. Pamajikana pupuringisan nahan kanyeri sabrol-broleun orok. "Cik atuh téang bidan Lisna!" ceuk pamajikana bari humaregung. Lumpat satarikna mang Unad muru imah bidan nu jarakna 2 km. "Hapunten amang, abdi badé sholat Ied, tos lami direncanakeun. Langkung saé candak ka rumah sakit!" Dirigdig mang Unad lumpat. Haténa tagiwur. "Punten, tamada abdi seja nyuhunkeun tulung. Pun bojo badé babar, pamugi tiasa ngajajap ka rumah sakit nganggé mobil pangersa?" mang Unad miharep ka Juragan Somad. "Hampura mad, kami rek Ied. Konci mobilna dibawa si ujang." Mang Unad nalangsa. Euweuh nu haat nulungan ka merbot kawas manéhna. Haténa rajét, ngadorong pamajikana kana gorobak gorengan nu mang Ohim nuju ka rumah sakit. Di masjid, imam teu daék cengkat. Beurat kawas aya nu nindihan.