Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bajoang

Kénging Subhan Munawar Bin Alwy
Dipidangkeun dina lapak 12 Agustus 2012 07:30:25

Ti taun ka taun Puasa téh asa hésé rék husu. Kudu aya wéh carita katugenah. Nu sataun katukang pernah dipaséaan kabogoh. Nu dua taun katukang diadatan ku tukang kérédit. Nu tilu taun katukang digelutan ku préman pasar. Puasa ayeuna gé ampir-ampiran. Cicing ku cicingna di imah ampir dipaséaan ku adi jeung lanceuk. Pajarkeun téh piraku cenah can bisa waé méré téhaér ka adi-adi jeung alo-alo. Jabaning lebaran tinggal saminggu deui.Heueuh rumasa nganggur mang taun-taun ti satamatna kuliah lima taun katukang. Nyoba nanawarkeun ijasah ka unggal pausahaan teu payu waé, saukur disaruakeun jeung harga ijasah éséma. Nanaonan. Rék muka usaha sorangan gé teu boga modal. Hiji peuting ngimpi papanggih jeung Bapa. "Silaing kudu daék bajoang!" ceuk bapa dina pangimpian. Cul ijasah. Teu dipaliré deui. Gap kana bedog. Sorénkeun kana cangkéng. Sapatu tantara urut bapa dipaké. sirah dibeulit dasi pramuka. Néangan awi di pipir. Diteukteuk saméter. Pasangkeun bandéra. "Hayu bajoang. Hayu bajoang. Merdéka....!!!" bari ngurilingan lembur....