Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Jajaluk

Kénging Asep Rachmat
Dipidangkeun dina lapak 12 Agustus 2012 02:46:13

Siga nu geus ilahar ari awéwé mah, lain ukur mandi, dangdan, atawa balanja teu bisa migawé téréh-téréh. Lila matak kesel nu nungguan. Siga ayeuna, ménta dianteur ka super markét, nu jadi salaki mah ngahaja waé dipelak sina ngajejentul nungguan. É ta oge ngajak kuring marengan milihan balanjaan, tapi kuring horéam kudu kukurilingan di jero toko mah, sok matak jangar. Mending ngadagoan dina émpér bisa bari udud.
Salila nungguan nu balanja, gigireun kuring aya aki-aki keur jajaluk diuk deukeut lawang panto. Awakna rengkung kundang iteuk, maké sarung nu geus belél. Baju rimbil ku tatambalan.
Pangangguran ku kuring dideukeutan. Kabeneran aya duit dua rébu dina saku calana diasongkeun ka manéhna.
"Alhamdulillah... nuhun Jang.." bari gap nampanan duit.
"Sami-sami aki..." témbal kuring. "Ari aki gaduh putra?" cekéng téh.
Si aki ngajawab halon rada ngeleper sorana.
"Gaduh Jang, gaduh dua pameget sadaya".
"Oh.. ari putra aki dimana ayeuna?"
"Anak aki nu cikal mah di UNINUS."
Kuring molohok kagét ku éta jawaban aki-aki.
"Kutan? di UNINUS? leres ki?"
"Leres jang..."
"Ari nu kadua dimana ki?" tanya kuring deui.
"Nu hiji di ITB..."
"Euleuh.....!" kuring beuki kaget."Éta téh kuliah sadayana aki?" tanya kuring beuki panasaran.
"Ih...sanés jang, sarua jajaluk siga aki, ngan tempatna di ditu." Témbalna bari jung nangtung, tuluy indit ngaléos.