Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pantura Duwé Cerita - Jaringan

Kénging Abah Helmi
Dipidangkeun dina lapak 03 Agustus 2012 19:19:49

Baka dudu lataran arep layad sing kepatén. Sejatiné sungkan, los maring Dermayu. Bli kuat ning dalané. Lislusé kendaraan, gedé cilik pada ngebut patingblesat. Bati gawé jantungan. Méh magrib, nembé tekan Sukra. Ndadak macet. Dawané antrian tekan kilonan. AC fréone bocor durung didangdani. Tobaat! Jeroning mobil rasané kaya dioven. Kringet grobyos, kaos oblong nganti kebes. Nglodod metu jendéla. “Ana apa jéh kang?” Takon pedagang asong. “Tabrakan runtungan, pa. Tronton karo trek gandéng. Tuli guriné disusul bis karo kijang.” Ladalaah! Baka mengkénén mah alamat suwé, bisa-bisa kebengén ning dalan, jroning batin grentes. Bli kurang akal. Mobil digawa ménggok nengen. Gulati jalan pintas. Bablas! Tekan Paréan. Macet maning. Pedagang karo sing mlaku nyeseki dalan. Ana tontonan. “Ana apa jéh Yu?” “Jaringan, pa.” “Jaringan? Apa kunuh?” “Jaringan kuh acarané bujang-prawan karo rangda-duda, pada gulati jodo. Bokan sampéan minat, wadoné ayu-ayu, ”jaré si Yayu sing ditakoni . Kéder. Apiké keprimén, mampir apa terus?