Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Taman Safari

Kénging Abah Helmi
Dipidangkeun dina lapak 28 Juli 2012 02:45:13

Lokét antrian. Ngantay. Pangunjung daratang ti siklukna. Tarurun gunung, leuweung jeung sampalan. Poé ieu. Grand Opening. Midangkeun kamonésan anyar. Panggung budaya. Péntas peradaban. Nu bakal dipintonkeun ku sakumna bangsa manusa.

Sup kajero taman. Bréh. Kandang ditata rapih miturut bangsa. Pangeusina pepek, aya wangsa Ham, Sam jeung Nam. Étnikna rupa-rupa, ti kaukasus, semit, hispanik, négroid, jeung liana.

Panggung Kulon. “Tysoooon! Hajar terus! Uppercut, Son! Embééé..!” Domba surak ayeuh-ayeuhan. Bangun resepeun pisan lalajo adu boksen.

Panggung Wétan. Meri dumadak raéng wakwak-wékwék maréwék, ngaregepkeun acara tausyiah. Muhasabah nimba cimata, “Jama..aaah! O..Jamaah! Alhamdu…lillah!!.”

Panggung Kidul. Peragaan busana. Peragawati leumpang luménghoy. Gutek-gitek. Reg! Eureun sakeudeng. Ngaleupas dilak jeung rindat. Pakéanna minimalis. Najan mini, infona maksi. Kaom Kuda nu lalajo, patingjérété, “Hiyéééh..!” Sukuna ngacung ka luhur.

Panggung Kalér. Pintonan téater pamilon. Aya kotak suara, balihona rempeg. Pamaénna kolosal. Silibadug-silijotos. “Brow, Tuh liat! persis kitorang bageud déch,” Siamang nyarita ka Lutung. Ukur diwalon ku héhéh.