Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dongéng Rahul Gajah Mada

Kénging Yusef Muldiyana II
Dipidangkeun dina lapak 12 Juli 2012 16:13:30

Numpak karéta nu aya dina ubun-ubun, miang ka jaman baheula. Ti luhur tangkal caringin katempo arak-arakan nu ngabringkeun Diah Pitaloka calon pasangan pangantén Hayam Wuruk− diperlaya ku Pasukan Gajah Mada, taya hiji ogé nu nyésa. Getih mancawura, awak tinggolepak. “Hayu urang balik ka karaton” ceuk Gajah Mada ka prajuritna, maké Basa Jawa Garihal. Dituturkeun kamana inditna éta pasukan . “Teu ngarti naon pangna Maha Patih nitah urang nelasan sakabéh Bangsa Sunda di Bubat?” ceuk salah saurang ponggawa, maké Basa Jawa Kasar. “Timburu sigana mah,” témbal nu séjén. “Timburu kumaha?” ceuk ponggawa tadi. Éta ponggawa séjén téh nyokot hapé ti jero bajuna, nembongkeun video ka babaturanna. Nempo kajadian kitu, kuring nu asalna cicing jadi milu nanya, maké Basa Jawa Basajan “Mas, naha geuning jaman ieu gaduh hapé?” Pok , manéhna ngajawab make Basa Sundanésia “Tong ribut, uing keur nyamar” ceunah. Dina hapéna aya video Gajah Mada silih keukeup jeung Hayam Wuruk.

Komentar (31)

Irman N Dimyatié
:"Kutan si eta teh HOMO?"
Yusef Muldiyana
sugan Homo tah
Maman Damiri
Kaharti ari kitu mah ...
Irman N Dimyatié
:"Cik, videona diuanggah ka google atuh. Ngarah rame, aya gajah ngeukeupan hayam. Beu, kacipta. Meureun anakna teh jaradi oray kadut wungkul."
Yusef Muldiyana
Tapi teu kedah dengdam ka homo Ang Irman N Dimyatie sareng Ang Maman Damiri
Irman N Dimyatié
:"Moal ari dendam mah. Ngan, panasaran we. Hayang apal videona."
Yusef Muldiyana
Ang Godi Suwarna sawios nya da Gajah Mada mah sanes Hanoman, dikutukieu ogé moal aya karuhun nu bendu.
Yusef Muldiyana
Kedah syuting deui atuh Ang Irman N Dimyatie, kakantun di jaman baheula hpna
Irman N Dimyatié
:"Reka ulang?"
Yusef Muldiyana
Kang Yuharno Uyuh. Kang Maman Gantra, Kang Nana Sukmana, Teh Meila Handayani. Kang 'Eboed' Eman Budiman, Teh Meyz jeung sajabina haturnuhun pisan jempolna
Mahpudin
Sok leuwih sadis da nu homreng mah.. tempo weh kalakuan si ryan.. heuheueheu...
Cucu Unisah
kabayang nya hawatos eta hayam karungkup ku gajah...hahahah
Irman N Dimyatié
:"Si Ryan teh jigana salah sahiji turunan manehna hahaha..."
Yusef Muldiyana
Tah, ningali karakter Ryan, geus pasti Gajah Mada oge kitu sok ngarogahala jalma. Leres Kang Apoedy Sarah Ihsan
Yusef Muldiyana
Teh Cucu Unisah, teu walakaya wéh Hayam Wuruk ku Gajah Mada mah
Yusef Muldiyana
Sigana mah kitu ANg Irman N Dimyatie, hipotesa anu akurat tah
Is Tuning
Ha ha ... sakitu di Kawali make kostum urang mojopait teh.. jaba aya cap-na keneh.. :D
Yusef Muldiyana
hahahhaa... tos atuh Kang Is Tuning tong nyat-nyuat,isin kulo.
Maman Gantra
Hahaha... Liar sapertos sasarina, Kang. Tegep!
Meila Handayani
euhh angger ieumah teu meunang weh kaliwat ngajempolan teh *nepaktarang*
Yusef Muldiyana
Wah nuhun Kang Maman Gantra, kitu da sigana aya affair antawis aranjeunna.
Yusef Muldiyana
Nang Meila Handayani nuhun tos wantun komen di lapak Deden.
Meila Handayani
kapaksaa....oohh..kuring kapaksaa....hahahhahah
Budi Mugia Raspati
hahaha eduuun nalaktak!
Yadi Fathur
nyaan ieumah carita teh eung... Nyaan wadulna wkwkwkwk
Teti Taryani
Waduul... luaarr biasaa!!! Heded, Kang Yusef Muldiyana II!
Endah Dinda Jenura
tong kapalang, Kang Yusef nya? sip ah...
Godi Suwarna
:"Whahahaha...! Ieu mah tos sanes renjagan deui. Ieu mah tos matak kapiuhan...hahaha..."
Diky Pamanahrasa
Hahahaha,,,,dibaca di bulak balik,,tetep hoyong seuri,,,,mantaaap...
Ki Daus Dua
Teu kudu make rahul da Gajah Mada mah memang homo, meureun
Irawan
Hoyong ceurik sakali mah mun maca kenging Kang Yusef Muldiyana II téh....iiiiih angger wé kudu moé huntu geus tumorék kieu gé, deuh éta Ki Daus Dua meni lekoooooh nyebatkeun ....memang homo na....pan aki gé kapungkur mah kitu sareng Kang Junjun