Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Prasasti Jero Botol

Kénging Aditia Gunawan
Dipidangkeun dina lapak 18 Méi 2012 23:48:07

“God save the queen! No future for you!” Manéh ngajorowok, tuluy mosing ka ratusan jalma nu keur pogo. Tutas konsér, manéh nyampeurkeun kuring. “Edan teu aing?” Ceuk manéh. Mcdonald dicekék pageuh. “Enggeus balik! Anggur ngacapruk!” Cekéng. “Anggur nu ngacapruk mah, lain aing!” Manéh némbal bari tuluy leguk deui. “No future for you téh keur saha?” Kuring nanya. “Keur jalma model manéh jeung aing. Cacah kuricakan. Hahaha...” Manéh nyakakak. Urang duaan nyusur trotoar sapanjang Badak Putih Pamoyanan, tuluy ngétan ngaliwatan gedong-gedong lawas nu lukutan. Anjog di alun-alun kabupatén, urang duaan reureuh sakedapan. Peuting ieu, teu kapireng deui waasna dedegungan kawas abad-abad nu geus lawas. Manéh bet tuluy nyoéhkeun kaos Sex Pistol kameumeut manéh nu rubat-robét, laju dipeundeutkeun kana botol Mcdonald nu kari satengahna. Cekés. “No future for you!” Manéh ngajorowok deui. Beleweng. Teu lila, sora sirineu blangbir narikan, muru gedong agréng nu kahuru.

Catetan:
1) God Save the Queen = Judul lagu Sex Pistol, band Punk-Rock Inggris taun 60-an.
2) Mosing = Istilah dina musik underground, 'ngajleng' ti luhur panggung ka arah nu lalajo.
3) Pogo = Istilah dina musik underground, 'jogéd (ilaharna ajrag-ajragan)'.

Komentar (16)

Roza Mintaredja
goood Ki Aditia Gunawan....he33x! *R3M wilujeng wengi nech
Aditia Gunawan
Wilujeng wengi juga, nih Bah Roza. Kumaha wartosna Karaton Pajajaran?
Roza Mintaredja
nuju berjuang nanjeurkeun deui, Hukum Adat supaya satata jeung hukum agama jeung hkm positip NKRI
Aditia Gunawan
Wilujeng berjuang, Bah Roza. Karaos pisan ka Depok sumangetna Abah nu ngagedur.
Roza Mintaredja
nyakseni, ayeuna nuju 'nyerbu' gn tkbparahu supaya pengelola bataka kaluar
Dédén Abdul Aziz
Jempol heula, tadi geus acung-acungan tapi tilem deui...
Endah Dinda Jenura
asa-asa ka nu dibaju Sex Pistol, hahha!
Aditia Gunawan
Sumuhun Kang Deden, tadi teh aya nu tinggaleun, teu kagembol. Hehe
Aditia Gunawan
Eta pisan acuk kameumeutna teh Aceuk Endah. Pulas hideung pias.
Liman Sanjaya
hadeuh, chaos in the UK atuh.. heuheu
Shohiba Nu'man
Waah.. Mantap! Underground pisan ieu fikmin. Heuheu
Wawan Setiawan Husin
Gan Adit, pogo caket kana 'pogot' pan! Jempol sagenjreng n sapogo biang!
Aditia Gunawan
Liman Sanjaya: Chaos Ujung Kulon tea eta teh sugan Kang. Heuheu
Aditia Gunawan
Muhammad Shohiba Nu'man: Hatur sewu nuhun. Nyanggakeun Mcdonald-na Kang. Hehe
Aditia Gunawan
Sumuhun Kang Wawan, malih caket-caket kana 'poho'. Katampi nu ngagenjrengna tina gitar listrik metal zone. Heuheu.
Wawan Setiawan Husin
akang mah masih keneh wanoh na teh ka 'olling 'tone ae, hehehehe!