Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Gapléh

Kénging Aditia Gunawan
Dipidangkeun dina lapak 17 Méi 2012 03:00:26

Di kahiangan, para déwa maraén gapléh. Brahma, Iswara, Mahadéwa, Wisnu. “Timpah nu leutik!” Brahma semu ngagorowok. “Dengkék balak genep!” Iswara nempas. Ganti peuting ganti abad, tétéla nu meunang waé téh nu hideung kalem. Wisnu. Kartuna hadé waé. Can kungsi kawénéhan meunang balak genep. Kéncaeunana, Mahadéwa, cacarakan kénéh kana maén téh. Teu bisaeun ngadengkék. Ti dinya mimiti panas. Gur-ger paréa-réa carék. Pada-pada heuras genggerong, nepi ka pada-pada ngamang pakarang séwang-séwang.
Nénjo kaayaan kitu, Siwa lumungsur. “Meunggeus! Ngérakeun dunya kahiangan baé! Ayeuna mah geus Kaliyuga, teu usum gapléh mah.” Pokna bari némbrakkeun kaulinan anyar: monopoli.

Komentar (23)

Sri Sutrianti
hehehe engke games online ...@Aditia Gunawan !
Aditia Gunawan
kadituna mah boa mafia wars nya teh? heuheu.
Godi Suwarna
:"Paingaaan atuh jagat pawayangan riweuh wae, da geuning para dewana ngadon aramengan wae...!"
Irman N Dimyatié
"Wakakakakak... para dHewan yang di Senayan...."
Rohaendi
Nya benar "Dewa" teh jaman kwari mah jadi "Dewan", rada teu salah tah mapandekeun teh. Komo pas di gaplehkeun mah, pas jasa. Balak genep, balak opat, balak kosong, ngalegislasi ibarat maenkeun kartu. Huh... Top ka, hop tah sacayut jempol kula.
Tatang Sumarsono
Hanjakal, ceuk uing mah asa didéétkeun dina kalimah panungtungna.
Aditia Gunawan
Godi Suwarna: Kamari ge pas lalajo wayang dewana mah absen, nu aya budak buncir.
Aditia Gunawan
Irman Dimyati & Rohendi Pandeglang: Dewa teh ayeuna ngadengkek balak GAGA. Padahal mah lalajo video sasama anggota oge meungpeun carang. haha
Aditia Gunawan
Saena lebah mana lalakon teh dipungkasna Wa Tatang? Tuda dina kalimah panungtung teh jol emut kana kaulinan keur leutik, leuwih canggih manan gapleh.
Nana Sukmana
Angoota Dewa teh karesepna maen. Geuning harita pulisi nyerek deleg Dewa nu nuju maraen judi di hiji hotel. Mangkaning ti partey agama eta anggota Dewa teh.
Aditia Gunawan
Nana Sukmana: duka pedah eta kitu Dewa 19 dugi ka bubarna?
Nazarudin Azhar
Kacipta, para dewa garapleh, nu eleh turun darajat jadi... RT! Da ngoclok wae, hehe...
Rudi Riadi
Mun Siwa diajakan maen PS daekeun moal nya..
Dadah Hidayat
Walah heded bener fikminna Gan?
Wawan Setiawan Husin
hahahaha.... monopoli
Aditia Gunawan
Nazarudin Azhar: RT-na teh ku korek api tea geuning...heuheu
Aditia Gunawan
Rudi Riadi: Jigana mah daekeun. Game-na teh pantesna footbal manager.
Ibnu Hijar Apandi
hahaha.... merenah pisan janten gumujengna... hehehe...
Ilen Kardani
GAPLEH= dicaGAP ngalehLEH
Maman Gantra
Tuh, Kang Wawan ge gumujeng... Hehehe...
Ibnu Hijar Apandi
kang Ilen Kardani, hawatos, cingcirining tos teu gaduh cecepengan hirup eta teh.. dicepeng tp teu hirup... :)
Aditia Gunawan
Kumaha nu nyagapna sigana mah kang Hijar. :)
Ibnu Hijar Apandi
hahaha... tiasa janten pami kitu mah...