Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Isarah

Kénging Lugiena De
Dipidangkeun dina lapak 03 Méi 2012 01:01:47

Musuh luncat ka hareup. Sakilat irung ngadudut rénghap. Awak ngajorélat ka gigir. Pedang diheumbatkeun tanding kiceup. Ngahiuk sora pedang ngincer beuheungna nu muka sabeuleugeunjeur.

Sagelencengeun! Tapi dak dumadak pedang teu kebat, sabot amprok jeung sorot panonna nu ayem. Sorot panon nu nyentok ingetan ka sakitu taun katukang, nalika babarengan guyang getih di pangperangan. Sorot panon nu nandeskeun, yén anu ragot di dieu taya lian dua jéndral nu kungsi babarengan nanjeurkeun kakaisaran. Naha ayeuna bet jadi adu hareupan? Naha euweuh jalan séjén pikeun méréskeun hak-hak kaom tradisi anu dirangsadan? Atawa mémang pinasti kudu dipungkas ku silih paéhan?

Rénghap diheungheum kénéh dina dada. Samuréi tibang antel meueusan kana beuheungna. Tapi katana manéhna karasa niir beuteung. Sarta kuring nempo kénéh sorot panonna nu ayem.

Komentar (11)

Remi Purwaka Sadkar
Wah jawara tepung jawara...matak juuh cipanon maca caritana...
Dédén Abdul Aziz
Duh, jadi inget ka Otsu...
Godi Suwarna
:"Rame, Jang..! Inget ka The Last Samurai..."
Budi Mugia Raspati
Asik, asa Musashi ieu mah..
Hena Sumarni
dahsyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat............nyanggakeun sarebu jempol, yayi!
Yayan Bedog Supriatna
arang mikmin Aka Lugiena De mah, nanging mun mikmin pasti hadé. Lah kula gé deuk dijarangan ambéh hadé pikmina, jempol keur Aka
Nana Sukmana
Masih keneh soal katana jeung hate. Teu eleh rame ku "Anti Klimaks", Lo.
Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu
tanding dua sinatria...jempol lah
Lugiena De
Adaptasi tina peristiwa pemberontakan Satsuma, Saigo Takamori. He he he... (bukakartu.com)
Irman N Dimyatié
:"Resiko jadi pahlawan..."
Nazarudin Azhar
Pokona mah: Suka!