Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Gunung Padang

Kénging Aditia Gunawan
Dipidangkeun dina lapak 01 Méi 2012 12:35:11

Bulan kapitu. Bulan rahasya. Bulan samagaha. Para bujangga ngawastu. Batu papada batu tingkelentrung sada salendro: "Mi na mi - mi na mi la". Runtut jalma makalangan. Laun-laun kalang ngalegaan. Batu reujeung batu lawas paketrok nyilalatu. Seuneuna hibar sapakalangan. Purba. Ti jauhna gunung mubyar cahayana, caang padang narawangan.

Komentar (15)

Riyono Afdfvm
Tah palih caang padang narawangan na teu acan kapendak....masih misterius
Jajang Arohmana
Fikmin Karuhun. Situs Nagara Padang nu tacan kabuka. Batu daur hirup pesekeun. Kagurnita. Ka Ciwidey yu!.
Iman Nurdin M-Top
caket rorompok (di Ciamis) oge aya situs gunung padang teh, sami deuih batu, nanging ieu mah batu patilasan tapa raja galuh***
Jajang Arohmana
Saurna aya 3: Ciwidey, Ciamis, Cianjur.
Aditia Gunawan
hayuuu....
Maman Gantra
Kutan aya tilu, Kang Jajang, Kang Iman? Kumaha dongengna eta teh? Sami heunteu sareng nu di Cianjur bungkeuleukannana? Cobi atuh dipedar, direportase... Hehehe... Matak pgot geura...
Ibnu Hijar Apandi
tahhh. eta , gunung padang...
Jejen Jaelani Wargadipura
Tah leres, memang leres di Gunung Padang Cianjur seueur batu pami ditakol teu benten ti soanten bonang, pami disusun ku not daminatilada, rupina tiasa janten waditra alami...
Jajang Arohmana
Sok atuh Kang Adit...kin muka heula pabetekan. Haha
Jajang Arohmana
Saur Dr Djunatan nu kantos nalungtik di situs nu di Ciwidey, eta teh diandel situs pra-Hindu janten tapak semedi Raja Galuh. Pesekeun margi ngandung kawijaksanaan lokal nu beunghar. Di dinya aya 13 batu nuduhkeun 7 panta daur hirup manusa ti orok terus naek dugi ka maot sampurna. Nu resep hulang-huleng ngaji diri ajaran karuhun, mangga amengan ka dinya. Abdi mah tacan kantos tuda. Aos wae di Sundalana aya. Atanapi pilari makalahna ti mbah google. Kang Adit tulung, tuluuuuuuuug!
Yus Thamrin
Rerencangan Sim Kuring (Sekjen Ikatan Ahli Geologi Indonesia) nyanggem yen hasil panalungtikan kalawan ngagunakeun methoda analisa karbon (waktu paruh), umurna eta situs Gunung Padang nu di Cianjur teh 4.500 memeh Masehi (Piramid di Luxor, Mesir 2.500 memeh Masehi). Seueur anu ngarojong, oge nu ngahalangan (utamina ti palih Kulon) kanggo panalungtikan salajengna. Margi, hasilna tiasa ngarobih asumsi-asumsi dina sajarah paradaban manusa.
Yus Thamrin
Punten nambihan: hasil-hasil panalungtikan awal eta, nguatkeun hipotesis yen Benua Atlantis (anu tilem) teh ayana/lokasina di Indonesia, puseurna di Tatar Sunda. (Rupina) Nu matak, nami kempelan pulo-pulo ageung di Indonesia disebat Sunda Besar.
Hadi Aks
Walah, kakara maca eung! Bulak-balik dibaca, dilenyepan. Enya, urang nu pandeuri, kudu surti bisa 'maca' batu nu parireu, adi!
Nazarudin Azhar
Hayang pisan ka dinya teh, komo sabada maca ieu fikmin mah, diwawaas batu mindarupa jadi itu jadi ieu, jadi ungkara, jadi rasa...
Maman Damiri
Emhh...bet hayang ka gunung padang ...