Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Basajan...

Kénging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 01 April 2012 20:06:07

Kuring mitresna anjeun ku basa anu basajan. Sabab keur kuring mah micinta teh gawe. Gawe anu teu petot-petot jang ngabagjakeun anjeun dina galuring syariah. Sabab kuring yakin yen salaki anu sholeh estuning ngan jang pamajikan anu sholehah.

Asa sumarambah kana hate, nalika anjeun nyarita kitu. Arang takol. Lolobana anjeun mah nulis. Cara tadi janari. Sanggeus sumujud dina amparan sajadah anjeun ngan ngasongkeun sacewir kertas. "Baca isuk wanci manceran Lohor"

Teu asa-asa ieuh. Kuring narajang katengah-tengah kumpulan pasukan Yahudi di Gaza. Bari nyabut detonator anu dina dada. Asa diciwit leutik ku pamajikan. Terus hideung. Sigana banjir ku getih bangsa turunan monyet da hate jeung getihna sakieu mongklengna.

Lalaunan dibuka kertas anu ngan sacewir teh. Mani seungit kasturi. Ngan sakalimah. Basajan pisan "Eulis, ditungguan ku engkang di tepas sawarga..."

Komentar (13)

Maman Gantra
Wah, seru, Kang Nasrul! Pagaliwota. Sapardi ngajorag Gaza! Tegep, Kang!
Maman Gantra
(Mung, punten aya nu kamalayon. Cobi nyuhunkeun diedit ka Kang Tatang).
Nasrul Jatnika
Ang Maman Gantra, halah...teu iasa nyamuni ti anu enyaan sastrawan mah. Kumaha Ang Tatang Sumarsono, di antos kamandangna..
Nasrul Jatnika
Satadina mah hoyong paciwit-ciwit sanes lutung sareng Mbah Ernest Hemingway tatar Sunda (nyatana Ang Tatang Sumarsono..). Tina jejer anu digusar-geser. Ari basajan sareng tetegna hoyong mamandalayuan ka Mbah Sapardi Joko Damono. Sigana mah acan kataekan. Atanapi moal kituh Ang Maman Gantra...? Nyungkeun kamandangna supados tiasa ngarautan tungtung jajantung pribados..
Maman Gantra
Insya Allah, Kang Nasrul. Paling heunteu, dina ieu fikmin, aheng oge ngahijikeun harewosna si Mbah sareng harenghengna Gaza.
Nasrul Jatnika
Upami kieu kumaha Ang Maman Gantra, "Kuring mitresna anjeun ku basa anu basajan. Sabab keur kuring mah micinta teh gawe. Gawe anu teu petot-petot jang ngabagjakeun anjeun dina galuring syareat. Sabab kuring yakin yen salaki anu sholeh estuning ngan jang pamajikan anu sholehah. Asa sumarambah kana hate, nalika anjeun nyarita kitu. Arang takol. Lolobana anjeun mah nulis. Cara tadi janari. Sanggeus sumujud dina amparan sajadah anjeun ngan ngasongkeun sacewir kertas. "Baca isuk wanci manceran Lohor" Teu asa-asa ieuh. Kuring narajang katengah-tengah kumpulan pasukan Yahudi di Gaza. Bari nyabut detonator anu dina dada. Asa diciwit leutik ku pamajikan. Terus hideung. Sigana banjir ku getih bangsa turunan monyet da hate jeung getihna sakieu mongkleng. Lalaunan dibuka kertas anu ngan sacewir teh. Mani seungit kasturi. Ngan sakalimah. Basajan pisan "Eulis, ditungguan ku engkang di tepas sawarga..."
Nasrul Jatnika
Asa can imeut keneh...paraosan teh.
Maman Gantra
Wah, eta mah Kang Tatang atanapi Kang Godi langsung bageanana, Kang Nasrul. Sim kuring teu wasa ngomentaran. (Engke ge aranjeunna mucunghul geura...)
Maman Gantra
Kang Tatang ...
Tanti Damayanti
Leuh mani muringkak bulu punduk , mani ngageter ieu jajantung maos ieu fikmin , jempol kanggo ang Nasrul Jatnika
Tatang Sumarsono
Témana, Ang, istiméwa. Ku pun uing tacan kapikir tepi ka lebah dinya. Ngan kurang dipeureut, aya kénéh ungkr nu kraos kirng efektif.
Nasrul Jatnika
Jazakallah khairan Jazilan, Ang Tatang Sumarsono... biasa kedah seueur tahajud deui.
Nasrul Jatnika
Aceuk Tanti Damayanti, asa ararisin.. Tong diapungkeun teuing, bisi ragragna engke matak nampuyak..