Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Basa Pangagung

Kénging Rd Okke Chandra
Dipidangkeun dina lapak 27 Maret 2012 19:13:58

"Somaaad!!! kadieu siah! gancang"
"Abdi Juragan"
"Kamana Juragan Istri?? teu nempo maneh?"
"Haduh Hapunten Gan, duka abdi teh nuju dipengker nembe"
"Heuhh!! keur naon atuh ku aing digajih jadi centeng teh??? kalah ditukang wae gawe teh? nu baleg atuh!!!"
"hapunten abdi Gan, nembe teh dipiwarang ku Adang Anom ka pengker"
"Ari Juragan maneh saha??? Anak aing atawa aing???"
"Hapunten....gan, Juragan jungjunan abdi mah.... abdi nampi lepat "
"Tah!, geuning nyaho! geus kaditu teangan juragan Istri dicalukan kituh ku aing"
""Mangga Gan, ..."

*Teu ngarti*.... Naha ari Menak ngomongna kalah kasar, ari nu lain menak kalah halus babasaan na? cenah menak mah leuwih terpelajar, cenah menak mah trahing kusumah, rembesing madu, wijining atapa, tedhaking andana warih, tapi lamun babasaan naha justru teu nandakeun menak na????

Komentar (14)

Irman N Dimyatié
:"Uing mendakan Buku Paririmbon Sunda Kuno. Dina eta buku dibahas kecap MENAK. Eta teh cenah tina kecap dimemen-memen dienak-enak. Aya katerangan dihandapna yen nu kitu mah iwal ti SATO. Jadi, simpulanana MENAK = SATO. Kabuktosan ku basa nu dianggena sadidinten ka badegana. Kitu manawi."
Meila Handayani
☺Ήii☺Ήii☺Ήii•••☺ ..lain bhs pangagungmah emg kitu?
Tien Widartini Darodji
ngabayangkeun menak cumarios kaciptanateh andalemi,geuning? ? ?
R Okke Chandra
hahahahaha, pangalaman pribados ningali pun bapa kapungkur.. :), sok geura perhatoskeun sakapeung di sadidinten ge ku urang sok dijalanan, upami nuju nyarios ka tukang sayur, ka tukang beca... sok jol nganggo basa kasar.... teu sadar...
Tien Widartini Darodji
Rupina kumaha kabiasaan.
Irman N Dimyatié
Rd Okke Chandra:"Alhamdulillah, simkuring mah ti kapungkur. Ka saha-saha wae oge ngangge basa nu biasa. Henteu kasar. Sok sanaos ka cacah, angger ngangge basa nu umum. Halah, kacipta nyerieun hatena upami urang ngarendahkeun jalmi. Gusti Allah wae dina firman-Na ngangge basa nu sakitu saena."
R Okke Chandra
nyaeta teh Tien sok araraheng....
Eman Rais
Kapan kelir getihna oge benten nun, opami getiih menak mah biru, upami fikminer kayas, upami centeng mah beureum geunteul pedah mineng kaabusan nikoten bako tampang. Kade ulah percanten ka anu nyebatkeun menak=sato. Kapan kelir getih sato mah beureum hideung siga marus. Kabur ah, hehe.
R Okke Chandra
hahahahahahahahaha eta geura si kang Eman hahahahahaha
R Okke Chandra
Tapi nya harita duka kunaon siga nu nampikeun weee aya benten darajat teh, siga nu " ah da tos tidituna.." kapungkur lami abdi mikiran hal ieu teh, siga nu alamiah, tapi naha bet kitu... :)
Eman Rais
Kapan eta babasanana, menak terahing ratu rembesing kusuma. Eta saur kaum centeng. Cobi kumaha tah saur menak perkawis centeng. Panginten terahing jengkol rembesing hulu peda. Wew hehe.
R Okke Chandra
hahahahahaha kang Eman Rais, ampun teuing... nyakakak nyalira yeuh kuring!
Tien Widartini Darodji
Eman Rais,kang naha janten kadinya,kaleresan di dieu muju ngaliwet /he he he heh.
Eman Rais
@Ki Rd, hehe. @Jeng Tien, pas pisan nya, hulu peda sareng sangu liwet. Matak tah nambihna.