Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Catetan

Kénging Liezbella Swanzen New
Dipidangkeun dina lapak 18 Maret 2012 19:05:22

Peuting ieu bentang silih haréwos, yén bulan moal bisa marengan, lantaran keur nyuksruk nyegruk juuh cimata, nyakséni langit keur midua jeung méga.
Dina mongkléngna ieu jagat, kuring ukur bisa ngabetem, beurat séja cumarita. Aya nu ngagurat mangsa ku mangsi hideung. Katineung ukur jadi gupay nu katalimbeng dina ieu raga, dina ieu rasa nu nalikung kahéman. Ti saprak anjeun midua, mintonkeun nafsu nu ngawur, nu karasa poé euweuh beurangna. Angka-angka dina alketip ngangkleung sahayuna.
Pluk, aya nu ragrag kana taktak. Lamunan nu keur kumalayang ngadadak murag ku kareuwas. Heeeemh... Ngarénghap deui néang kakuatan. Rét, ka handap, kaciri jalan baranang ku lampu nu ugal-igel ting karetip lir cika-cika ngigelan kembang patamanan. "Hayu mulang!” aya nu ngaharewos kabawa angin peuting, nu ngahéor mawa kapeurih kana tungtung ramo.
Gep, beuki pageuh ieu leungeun nangkeup tiang jembatan layang. Raga ngageleter ngaranggeuy cimata. "Ulah!" hiji sora hariweusweus ngelingan haté nu ngoléang.
Imut maur marengan simpé. Hiliwir rampé nyambuang ka awang-awang.
Aya nu ngagutrut dibeulah kénca. Nulis catetan: Poé Juma'ah, 13-03-2013, pkl. 00.13 WIB

Komentar (4)

Nana Sukmana
Wes, edun pisan. Karaos lemedna ieu kecap yeuh. Imajinatif deuih. Kantun ngabebenah cara nyeratna bae. Ngeuh? Ret, panginten! Sakantenan ngemutan. Punten lebetan heula data pribadi dina www.fikminsunda.com. Carana: ketik jenengan FBS salira dina kotak "milari pangarang", engke bakal mucunghul formatna. Kantun lebetan luyu sareng identitas di KTP, tambihan ku profil salira. Teras simpen.
Akoer Lah
Ceuk bapa ge, Liez, sakali-kali mah mostingna tina komputer, ditulis dina MS Word heula, meh rapi. Terus komen2na terus saling sambung, da dina hape mah rada susah, teu nurut pisan nya, diciwit geura!
Liezbella Swanzen
Haturnhun kang Nana, mhun ngke bd dilereskeun deui. Nhun..nhun...atos nguningaan :)
Akoer Lah
Kang Nana Sukmana, ieu urang Swedia teh dilebetkeun ku abdi, dasarna mah tos aya tapi sastra Indonesia, lieur cenah milihan diksi dina basa Sunda mah.