Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Abu-abu

Kénging Taufik Hidayat
Dipidangkeun dina lapak 21 Fébruari 2012 18:30:35

Poék mongkléng. Burisat cahaya bodas nyintreuk kana panon.
"Kana naon pakasaban?" ceuk cahaya bangun nyilidik.
"Janten kasir di perbankan."
"Emh...nurutkeun SOP mah ka naraka anjeun téh. Pan geus teges sakur nu icikibung dina riba, najan saukur jadi saksina naraka bagéanana."
Kuring tungkul. Ras inget ka Mamah Dédéh, jelas kénéh kasauran Ummi Quratuayun, ngoncréng kénéh papatah Ujé . Pan cenah teu nanaon salagi ukur digawé ladang késang sorangan mah. Urusan dosa jeung henteuna mah anging Allah nu nganiléyna. Naha ayeuna kudu ngagebrus kana naraka.
"Hirup di nagara mana anjeun?" ceuk cahaya meupeuskeun kasimpé.
"Indonesia." ceuk kuring bari angger tungkul.
"Paingan atuh. Salah sistem éta nagara téh, salah urus. Teu boga jatidiri. Ngadon ngajiplak sistem asing. Pan geus puguh aya nu saluyu jeung budaya nyaéta koperasi. Meunang mikir Hatta nu ngadopsi tina ajaran agama." Cahaya nyarita bari ngagebur.
Kuring ngajerit maratan langit, ngocéak mapakan méga. Leungeun usik. Nu tahlil masih kadéngé.