Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Cutatan Tina Sanghyang Siksa Kanda Ng Karesyan

Kénging Lugiena De
Dipidangkeun dina lapak 09 Fébruari 2012 22:44:19

Hayang nyaho di sakweh ning kawih ma: kawih bwatuha, kawih panjang, kawih lalanguan., kawih panyaraman, kawih sisi(n)diran, kawih pengpeledan, bongbong kaso, pererane, porod eurih, kawih babahanan, kawih ba(ng)barongan, kawih tangtung, kawih sasa(m)batan, kawih igel-igelan; sing sawatek kawih ma, paraguna tanya.

Hayang nyaho di pantun ma: Langgalarang, Banyakcatra, Siliwangi, Haturwangi; prepantun tanya.

Hayang nyaho di fiksimini Sunda ma; Godi Suwarna, Nazarudin Azhar, Dadan Sutisna tanya.

Komentar (19)

Remi Sadkar
wah..daya magisna ieu basa, luarbiasa!...tangtos tah, Fikmin mah ka aranjeuna pisan kedah tataros teh!
Tiktik Rusyani
Aya ku manis ngaleokna, boro ambu teh tos yakin pasti sajarah, he.he. Jempol...Cep. Leres ka aranjeunna kedah seueur tataros perkawis perfikminan mah.
Lugiena De
Punten, saleresna ieu mah heureuy. Kenging nyutat tina transkripsi naskah pedalan taun 1518. Bari rada diplesetkeun sakedik. He he he...
Akoer Lah
Talaga carita hangsa, gajéndra carita banem, matsyanem carita sagerem, puspanem carita bangbareng. Nihan sinangguh dasa prebakti ngaranna.
Asep Komara
heu..heu..siiip..kantun ngantosan naskah Pangeran Wangsakerta, bade didepongan ku simkuring..heu..heu..
Hadi Aks
Hahaha...motekar naker, Lo! Dulur2 di FBS sina uningaeun kmh ahengna bs Sunda dina abad ka-16 (jaman Pajajaran). Ku Emang kantos heuheureuyan dititenan naskah SSKK teh, horeng 70% kecap2na dipikawanoh knh ku urg ayn nu hirup dina abad ka-21. Nu mtk hrt (br gede hate) ngajudulan makalahna oge 'Basa Sunda Hirup ti Abad ka Abad". Ari abad ka-25 ke kmh? Boa2 fikmin gs jadi artefak? Nu mtk bener tah babasaan teh, Lo. Bisi engke mah tumpur. Hayang nyaho di sakweh elmuning fikmin, ma prefikmin; Godi Suwarna, Nazarudin Azhar, Dadan Sutisna tanya." Hahaha....
Akoer Lah
tanya ka nu karolot, mo téoh sasab na agama pun, na sasana bawat kolot pun.
Mang Jamal
Paragrap ahir plesetanana. Aya basa arkaik di sskk nu ayeuna aya keneh tapi pikeun luhureunana, tarang baga. Kecap bagana mah tos teu dipake. Baga teh larangan istri, jadi kecap tarang baga ulah dipake pikeun lalaki. Nu dikawal ku anjut namina purusa.luhureunana nya tarang purusa :) Baga-purusa:yoni-lingga, lisung-halu :)
Akoer Lah
lingga-yoni : warisan jaman megalithikum, mimitina munculna kapercayaan.
Herdi Pamungkas
di nagara Enonesa ge gening lambang Lingga-Yoni teh masih keneh anegleng, kalawan eces nya, kang?
Imas Rohilah
Hé hé... bissa wéé...!
Lugiena De
Haruuuuh... Hatur nuhun ka sadayana. Ka nu tos komentar, ka nu tos ngajempolan. Sumuhun, tos sababaraha dinten sim uing mulak-malik seratan Alm. Pa Edi Ekadjati sareng Alm. Pa Saleh Danasasmita. Pangpangna eta buku "Sejarah Bogor." Naha mindo diaos deui teh bet angger matak waas, matak nyeredet. Dayeuh Pakuan asa kaimpleng bae. Pernahna karaton Sri Bima Punta Madura Suradipati, leuwi Sipatahunan, batu gilang pangcalikan, jalan nu dibalay... Hiks hiks hik.... (curhat.com)
Godi Suwarna
:"Licik Ujang mah...! Naha ari Abah teu disebut...? Ulah pilih kasih, 'Jang..! "
Rohaendi
sakweh nu hay bis nyan(d)ng ulah tan ya ngaing, ja teu bisa... Heuheu
Lugiena De
Godi Suwarna: His, apan ari nu purah tukang ngasuh mah dumukna di Ciamis. Heu heu...
Lugiena De
Rohendi Pandeglang: Hayang nyaho di nyandung bikang, ulah nanya ka uing. Heu heu heu...
Darpan Winangun
Hana nguni hana mangke, tan hana nguni tan hana mangke. Hana fiksimini, hana Godi Suwarne, Dadan Sutisne, and Nunu Nazarudine...
Lugiena De
Darpan A Winangun: Jaga rang hees tamba tu(n)duh, nginum twa/h/k tamba hanaang, nyatu tamba ponvo, nulis fiksimini tamba euweuh gawe, ulah urang kajo(ng)jonan. Heu heu heu... Capruk sodarah-sodarah!
Remi Purwaka Sadkar
hahay...aya ku gehel etah....