Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Syuhada Alloh

Kénging Wangsa Urang Subang Pituin
Dipidangkeun dina lapak 02 Fébruari 2012 19:18:58

"Sa'ad palastra !" ... "Sa'ad Palastra !". kadenge gorowokna para Mujahid di medan laga nu keur campuh merangan musuh, ting belentrangna pakarang matak ceuli katorekan, pating hariukna congo tumbak matak seber pikeun jalma nu epes meer. Geuwat sang Jungjunan ngarawu bari tuluy mangku mastakana Sa'ad, "Berebey!" katingal cisocana ngaberebey maseuhan damisna, "Nyeh imut !" tapi teu kebat da tuluy ngabalieur. "Duh jungjunan ! naha bet salira aya ku aneh, ngawitan salira nangis, naha bet teras imut ngagelenyu, teras nu matak aneh deui mah naha bet panungtung salira ngabalieur ?". "Kami Ceurik, sabab kami mikaheman, mikaasih ka salah saurang shahabat kami nu ayeuna palastara di medan laga, tuluy kami seuri, sabab kami bungah ningali kaayaan Sa'ad disagedengeun Alloh nu meunang kabagjaan lantaran jadi Syuhada', terus kami ngabalieurkeun beungeut, sabab kami ningali bidadari-bidadari sawarga nu katingali lebah bitisna nu koneng umyang, nu ngarubung mapag Sa'ad nu bakal jadi pisalakieun maranehna".

Komentar (8)

Ayém Cépian
Subhanallah.. meni ngarakacak kieu. Renungan tarekh. hoyong pisan sapertos Sa'ad r.a.
Wangsa Susena
Mugia bae kang Abi Cepian Ibn Al-khairi.. sanaos henteu ngalaman perang tapi medan jihad mah da masih keneh luas ambahana manawi....
Ayém Cépian
Aamiin. Mung sok ararisin geuning. Emut kana ketak raga nu patebih sareng ketakna para Syuhada.
Godi Suwarna
:"Siiip, sip, sip...! Nyerep pisan ku fikmin mah. Batan didadarkeun ku Ustad legeg di TV. Asooy, rupi-rupi carita, rupi-rupi gaya, aya dina lapak urang...! Hatur nuhun, yayi..."
Wangsa Susena
sami-sami kang prabu !...mangga nyanggakeun mung sakieu buktosna mikmin abdi mah ningan ... teu aya peningkatan....
Tatang Sumarsono
Ang Godi Suwarna, badé milih widadari nu siga saha? Maksadna ti antawis anu sok mikmin ieu mah.
Rohaendi
yaktos ka Wangsa, eta widadari nu badis mojang kutawaringin, ngajaremput, laju sarindang heula di mbah dongdo heuheu... Malem jumaahan pisan aka. Sip.
Wangsa Susena
muhun kang Rohendi Pandeglang... biasana mah sok rame bae di embah dongdo teh, seueur nu tabarukan saurna mah komo wengi juma'ah kieu...