Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pasini

Kénging Deden Abdul Aziz
Dipidangkeun dina lapak 18 Désémber 2011 17:36:10

2001
“Daun nona daun saga, teu ayeuna sugan jaga,” ceuk malati nu ngadalingding tina rambut Ratna. Sapasang korsi pangantén. Sora biduan éléktun ngéar luhureun panggung mirig tatamu nu murudul taya tungtungna. “Daun nona daun saga, teu ayeuna sugan jaga,” ceuk samoja nu nyambuang ti pajaratan Galih. Sapasang tetengger. Taneuh beureum masih eumeul-eumeul. Sora talkin kaangin-angin marengan léngkah nu nungtutan ninggalkeun pajaratan.

1991
“Daun nona daun saga, dibeulitan akar awi. Teu ayeuna sugan jaga, sugan aya umur abdi…” ceuk Ratna jeung Galih. Pasini luhureun sapasang korsi batu.

Komentar (60)

Hadi Aks
Top! Hidup Barca! Ke wae komenna mah, adi!
Iwan Hanjuang
moal waka komen,rek ngawahan heula...
Iwan Hanjuang
tah ieu,daun sagala domodoman.teu ayeuna sugan jaga moal weleh diayonan...
Nazarudin Azhar
karasa pisan dangiang cianjuranana... ngabandang rasa ka mana boa, hehehe...
Dédén Abdul Aziz
Barca vs Santos, Aka Hadi Aks... Wannni pirooooo?
Mang Jamal
Waas jaman naksir ngaran ratna. Hanjakal teu jadi galih
Dédén Abdul Aziz
Nyobian fikmin vegetarian, Ang Iwan Hanjuang, janten kana sagala dangdaunan...
Dédén Abdul Aziz
Kantenan karaos pisan geura mun tos janten (ka) urang Cianjur, Ang Nazarudin Azhar... Heuheu
Dédén Abdul Aziz
Untung atuh teu kajantenan, Mang Jamal. Sok tragis...
Iwan Hanjuang
kukulayabanana ka gobras wae eta teh.....
Rudi Riadi
"PANGANTEN" difikminkeun, nyeureudna karaos pisan. "dibeulitan akar awi"...eta ungkara sensi Ratna, kawas nu boga kila-kila.
Arom Hidayat
Ngadalingding tapi peurih... Sapuluh taun ka tukang. Kataji sagala-galana.. Jempol!
Dédén Abdul Aziz
Tebih teuing ka Gobras mah, Ang Iwan Hanjuang. Ngundeurna cekap di Warungkondang sajah... Hahaha
Dédén Abdul Aziz
"Pangantén" ipis pisan watesanana antara suka jeung tunggara, Ang Rudi Riadi. Duanana ge sarua tragisna... Beuh!
Dédén Abdul Aziz
Rada kailhaman macaan sajak-sajak (Indonesia) heubeul, Ang Arom Hidayat. Gorehel manggih sajak Tjisaroea. Emut weh kana lagu "Galih dan Ratna" ti Chrisye. Hoyong ngadamel fikmin kayas sapertos Ang Haji Fawzy Imron, tapi janten tragis... Hihihi
Godi Suwarna
:"Pelem, Aom..! Aya ku tiasaan ngagendengkeun paganten sareng papaten (kecap anyar, kenging ngarang bieu). Apan cenah cinta sareng pati teh 'dua sisi tina hiji duit kencring'. Tah, ku ieu fikmin eta teh kagambarkeun pisan..."
Shohiba Nu'man
duh, eta ungkara.. eta carita.. ngarakacak ang.. nyanggakeun jempol jeung cimata, sadaya-daya..
Ya Soebarta
Eduuun sureduuun Kang..!! pami di (bioskop) mah nongton pilem tragis teh tara cirambay, ku Fikmin mah sok janten rus ras..!! kapungkur abdi kagungan bebene ka urang cipanas-pacet, ditinggalkeun nyaba pas diteang deui kabujeng dikeukeupan taneuh beureum..!! (naha janten curhat ieu teh)..!! jempoooooool kang, salam ka urang pacet..!!
Dédén Abdul Aziz
Panganten jeung Papasten, Ang Prabu Godi Suwarna... Alah, tegep pisan pami dianggo judul sekuel "Panganten Jadi Dua". Kantun babadantenan royalti... Hihihi
Dédén Abdul Aziz
Hoyong fikmin minggu anu kayas tadina mah, Ang Muhammad Shohiba Nu'man, tapi janten tragis ning, heuheu...
Dédén Abdul Aziz
Ngiring ngarakacak, Ang Ya Soebarta... Nya, kin cuang salamkeun ka urang Pacet (Ang Nanang Sahbana Afnani)
Ida Nurulhuda
Duhh.,sediih.... jodo,pati,bagja,cilaka,mung Allah nu uninga...,
Ahmad Fawzy Imron
diaos, digalindengkeun..raos kang den..
Shohiba Nu'man
Kayas ang sanggem abdi mah ieu oge.. mung taun 1991 hungkul.. da sapuluh taun ti eta mah nu kayas teh ngangsrod ka pias.. duh..
Dédén Abdul Aziz
Abdi ge janten ngiring ngarakacak, Ceu Ida Nurulhuda....
Dédén Abdul Aziz
Digalindingkeun bari digerendengkeun tea, Ang Haji Fawzy Imron...
Dédén Abdul Aziz
Kayas laju pias nya, Ang Shohiba Nu'man... Tegep tah ungkara!
Rohaendi
daun nona daun saga, teu ayeuna sugan jaga, naha teu dikawihkeun ku sinden degung di panggung. teu nanggap degung sih...hehe... atawa diucapkeun pamaen monolg di panggung, teu naggap teater sih.
Yadi Fathur
carita sababaraha babak direka dipapaes janten "bonsai" jadi fikmin... sugema Ang maosna sip nuhun ah..
Endah Dinda Jenura
aaaaarrgghh... kapiheulaan posting fikmin kayasna, telaaaaatt... hahha! ieu jempolna nyanggakeun. pol surupol --meuyeum fikmin deui, heks!
Dédén Abdul Aziz
"Daun nona daun saga, teu ayeuna sugan jaga" dikawihkeun khusus dina hate Ratna keur Galih, Ka Jaro Rohendi. Nu ngolear di panggung mah pan ngawihna: "Di mana, di mana, di manaaaaa....
Shohiba Nu'man
teh Endah. diantos ah, fikpink-na.. heuheu
Dédén Abdul Aziz
Carita opat babak tadina mah, Ang Yadi Fathur. Tina lalampahan sajak "Tjisaroea". Mung 'diringkes' janten fikmin sababak dan bilih disensor ku Juragan Admin pajar langkung ti 3 x sadinten... Heuheu, teu ketang!
Endah Dinda Jenura
ti wengi keneh tos ngadamel, mang Nu'man, tapi jul-jol geuning, janten sadinten tadi mah diantep we, ngadon sasab heula di YouTube, ngedit gambar, maca ebook, sajabina... ari pas bieu muka FBS, oooooh... pundung ah, rek nongton mengbal we, wkwkkwk!
Dédén Abdul Aziz
Pan meungpeung masih Minggu, mun lewat moal kayas deui atuh Ukuy Dinda Jenura. **Nitip jempolna simpen na keler caket Mr Brown...
Arom Hidayat
Janten panasaran ka Sajak Tjisaroea..
Dédén Abdul Aziz
Kin dikintun kana inbox, Ang Arom Hidayat...
Arom Hidayat
Hatur nuhun.. Diantos!
Shohiba Nu'man
Kang Deden, abdi ge hoyong maos.. :) *culametan.. heu
Godi Suwarna
:"Ti tadi uleng mikiran ngaran tokoh; Ratna jeung Galih. Asa wanoh. Ari pek teh enya we. Karek kapikir cikeneh. Milih ngaran tokoh ge tetela mangaruhan kana pelemna fikmin..."
Dédén Abdul Aziz
Tenang, Ang Nu'man, semua pasti dapet... Hahaha!
Shohiba Nu'man
Asiik.. diantos ah..
Nana Sukmana
Cinta wening Ratna jeung Galih, cinta nu saestu. Silih anti nepi ka sawarga. Janten Emut ka Rano Karno sareng Yessy Gusman. Ketang ka Eddy D. Iskandarna oge emut....
Dadang Soekanda
Karaos kana manah, yakin hirup ngan ukur boga kahayang, sedeng perkawis pareng sanes urusan urang, daun nona daun saga..nyeredet Kang Deden A A, pol jempol nage..
Hadi Aks
Wah, nyentrik pisan ieu fikmin. Galur 'balik bandung' tea sugan, aheng tur mtk ni'mat madakeunana! Aka kagendam pisan yeuh!
Yanti Sri Budiarti
Teeeeet!!!...Dua sejoli menjalin cinta..hmmm nostalgia...:)
Ummi Annadzriel
Oh Galih oh Ratna cintamu abadi . . . . !!! *indah cinta berakhir duka th bet sayaktosna, deuh . . . . !
Dédén Abdul Aziz
Sateuacan diposting teh tos gentos sababaraha nami tokoh, Ang Prabu Godi Suwarna. Asa teu klop wae sareng lelembutan fikmin. Gorehel teh, tina album lagi Chrisye...
Dédén Abdul Aziz
Pasangan Rano Karno-Yessi Gusman, novel Gita Cinta dari SMA, Eddy D. Iskandar, Chrisye (oge), sadayana fikmin pisan karya-karyana, Ang Nana Sukmana...
Dédén Abdul Aziz
"Daun nona daun saga, dibeulitan akar awi" teh kalimah sakti nu biasa dianggo pun paman (almarhum) pami nuju masihan tableg minggonan. Napel ti lelembut dugika kiwari. Uhun, Ang Dadang Soekanda, yakin pisan hirup ngan ukur kahayang...
Dédén Abdul Aziz
Biasa ning, urang mah mun meunang gagasan teh sok hayang ngagulang-gaper, dibeuweung diutahkeun dibeuweung deui, Aka Hadi Aks. Eta ge kitu, da babonna mah henteu kitu...
Dédén Abdul Aziz
Nostalgia kayas tea, Ceu Yanti Sri Budiarti...
Dédén Abdul Aziz
"Oh Deden oh Endah..." Hahay! Emut ka Chrisye, emut ka kampus kayas di Ledeng, Ceu Ummi Annadzriel...
Meila Handayani
aya ku bodo tah si galih teh hadeuuhh*nepak tarang
Dédén Abdul Aziz
Nu pinter mah Kang Deden (KD), Ayank Meila Handayani...
Meila Handayani
hahahhah setubuh ayank..
Ari Andriansyah
ari asih teuing ku jembar, Kang..
Dédén Abdul Aziz
Hayang ka bdg, Ayank Meila Handayani, meh meunang fikmin...
Dédén Abdul Aziz
Asih jeung pati, Ang Ari Andriansyah...
Meila Handayani
hayuuu ka bdg ateuh..iraha??salagi safikmin nya hehhehe