Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Teu Terang!

Kénging Ki Hasan
Dipidangkeun dina lapak 09 Désémber 2011 09:07:19

Lebah Cikutra, jrut si Hamad urang Malaya turun tina angkot. Kusiwel ngaluarkeun keretas kucel sacewir. Catetan alamat babaturanana. Tumpa tempo, katinggali aya tukang beca, keur ngiuhan handapeun kersen. Ku si Hamad disampeurkeun. "Bang, alamat ini dimana yah?" pokna, bari ngasongkeun sacewir keretas. "Teu terang, Pak!" walon tukang beca. Si Hamad ulak ilik ka luhur, ka handap. "Sini, sini, Bang!" ceuk si Hamad, bari nungtun tukang beca, ka tempat nu teu kaiuhan ku ngaroyomna kersen. "Alamat ini, dimana?" ceuk Si Hamad deui. "Muhun, teu terang, Pak!" Si Hamad ngagerendeng, "Tadi di tempat teduh, 'teu terang', sekarang di tempat terang benderang begini, 'teu terang' juga?" Si Hamad jeung Tukang Beca pakerung-kerung.

Komentar (13)

Eman Rais
Hehe
Ki Hasan
Bah Eman Rais, eta teh pangalaman nyata, balad uing urang Malaya, nalika ulin ka Bandung. Nuhun ka para jempoler ah! Hehehe
Daud Pamungkas
Lamun ngajawabna "duka atuh", sigana tukang beca teh dibere ringgit, nya pa cik?
Ki Hasan
Hehehe. Kang Daud Pamungkas, paamprokna dua budaya, sok nyesakeun carita nu pikaseurieun.
Teti Taryani
Weueheuheu.... aneh yah? geus puguh teu terang.... najan handapeun neon ge angger we... teu terang! Sae pisan Ang!!! enjing-enjing tos aya pikabingaheun...
Eman Rais
Sumuhun Ki, emut ka pangalaman sim uing di 1984. Di beh Cicadas bade ka Cikutra wanci maghrib tumaros ka tukang beca hiji adres anu saur pun paman "kabeh tukang beca di Cicadas moal bireuk". Aya 10 tukang beca anu ditaros tapi sadayana sami godeg, "teu terang pak." Antukna saatos ngalangkungan taman pahlawan nembe aya piunjuk anu lantip, tapi kedah mapah. Tabuh 9 nembe pendak sareng anu dipilari. Ti semet harita sim uing kapok weh ka anu so pede, "pokokna sebut ngaran Latif tukang beca sa Cicadas apaleun moal bireuk deui."
Maspri Dkc
Sudah awak bawa pakci ke tempat terang, kau masih kata...tak terang lah...?
Maman Damiri
alamak....
Mahpudin
sapertos kecap "bujur" di kalimantan sareng di sunda... hahahaha...
Ki Hasan
Hehehe, Urang Banjar: "Bujur kalo, teh Apoedy Sarah Ihsan?" Urang Sunda: "Teu sopan siah, noong bujur ang!" Urang Banjar: "!!!???" Kamus Sunda-Banjar: 1. Bujur = Burit 2. Bener = Bujur
Mahpudin
abdi anu kantos diseungseurikeun eak"an palebah nyebat "butuh".. heuheuheu....
Ki Hasan
Hehehe. Aya dongeng 'butuh' nu tumiba ka kawawuhan uing, dosen cap gajah, jadi dosen tamu di Malaya. Tos diwanti-wanti ku baladna, sangkan teu ti gebrus kana jurang ka-butuh-an. Ieu keureutan paguneman di kelas: Dosen: "Sodara sekalian, kita 'butuh' alat yang lebih besar?" Mahasiswa: "Butuh yang lebih besar atau lebih panjang Pak?" Dosen: "!!!???" Catetan: Kamus 'butuh' mah mangga nyanggakeun ka Kang Apoedy Sarah Ihsan.
Mahpudin
heuheuheu.. tos tarerangeun malihan tos janten fikmin.. hahaha..