Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Bewara

Kénging Dadan Sutisna
Dipidangkeun dina lapak 07 Désémber 2011 07:49:02

Admin Fikmin dina PR

Rebun-rebun kénéh, nu naratas Fikmin, Ang Nazarudin Azhar, tos "nagog" dina koran Pikiran Rakyat kaca 32.

Komentar (60)

Godi Suwarna
:"Tingali atuh pasemonna. Teu weleh nyerengeh, teu weleh marahmay, optimis bari kulimis...."
Matdon
muantab kang nunu...
Ganjar Kurnia
Dipotretna sabada lekpot.
Godi Suwarna
:"Ang Ganjar Kurnia, bilih bade ngintun lektop ka sim uing mah mugia ulah asa-asa.... heuheuheu...."
Yayan Bedog Supriatna
lektop heula tanapi modem nu ngajolonot heula ? Kang Prabu Godi Suwarna
Gus Manz
:"Disidik tina lambey katingali masih lanjang "
Godi Suwarna
:"Nya tangtos milih ngawayuh ka.... Dewi Persik, Mang Yayan 'Bedog' Supriatna..."
Rohaendi
horeng eta kaka Nazarudin Azhar teh nyah!!.... oh ngawayuh ka Dewi Persik nyah?
Ahmad Yani
Duh ! Bagja Nyi Fikmin, teras- terasan midang, mapaesan kaca surat kabar !, mugia wae seungitna sing langkung nyambuang, kamana-mana ! .Amin !
Dadang Soekanda
Ningal gumujeng sareng teuteup socana, asa teu eleh presiden fikmin sareng enonesa, ketang duka pedah tos nampi notbuk ti capres ti tatar sunda.
Godi Suwarna
:"Yaktos ari bagja tea mah Neng Fikmin teh, da ayeuna nuju ditangap di mana-mana. Sakedap deui, Mangle bade midangkeun husus perkawis fikmin. Mung hanjakalna teh situs Daluang.com tos beurateun teuing katumpangan ku Neng Fikmin teh, kitu saur Jang Dadan Sutisna. Duka naon maksadna eta teh..."
Yayan Bedog Supriatna
maksad Kang Dadan Sutisna kedah nyewa sa bumieun ayeuna mah Daluang.com teh sanes ngonrak kamar siga ayeuna. kitu nyak Kang ?
Godi Suwarna
Yayan 'Bedog' Supriatna:"Rupina kana kitu, Mang Yan..! Duka tah naon kahengkeranana upami Neng Fikmin ngontrak keneh di Daluang.com. Duka kumaha onjoyna upami Si Neneng kagungan bumi nyalira. Jang Dadan Sutisna nu langkung uninga..."
Ade Rahmat
"Horse, horse, horse, Ang Nazarudin Azhar admin Fikmin asup koran PR ". Ceuk Ade Rahmat engklak-enklakan, sabab dina pikir karahayatana pasti urang Jawa Barat bakal apal aya fiksi mini sunda, tangtu urang Sunda reueus ku basana masih keneh kamumule.
Yayan Bedog Supriatna
Rupina tos waktosna Neng Fikmin sewa bumi nyalira sugan ke mah kapeser ta bumi teh sugan ke mah janten gedong anu sigrong. Mangga di badantenkeun Kang Prabu Godi Suwarna, Ang Ganjar Kurnia, Kang Nazarudin Azhar, Kang Dadan Sutisna, Kang Hadi Aks, Uwa Tatang Sumarsono, Kang Rudi Riadi, teu patos sesah da pama sapuk mah. Aeh...punten nyanyahoanan sim uing, heu..heu..
Ahmad Yani
"Kumaha atuh saena, Kang Perbu ?, tantosna wae, usaha kangge nyalametkeun dokumen Nyi Fikmin, janten prioritas nomer hiji, kangge urang sadayana, perkawis kumaha carana?, tangtos, Ahlina nu langkung uninga, mung upami aya hal atanapi pasaratan nu kedah di tedunan, rupina sanes kanten kanca fikminer/fikminat, siap ngabantos, boh kutanagi, emutan sareng nu sanesna !. Kantun di gero wae rupina Kang Perbu !?.
Dadan Sutisna
Godi Suwarna: Sebagéynyah séksi dokuméntasi, sagala rupi seratan perkawis Fikmin Sunda mah tangtos dilebetkeun kana leuit fikmin. Nu di Kompas gé aya, mung teu acan katéwak nu versi citakna mah. Muhun dugi ka ayeuna mah arsip Fikmin téh masih kénéh “ngamangandeuh” ka blog simuing. Lumayan rada ampeg, margi nyerat blog mah teu nitih saminggu hiji, ari Fikmin mah sadinten-dintenna téh teuing ku nyayeud. Ieu nuju nyiar tarékah Aka, sangkan tangkal situsna henteu dugi ka rungkad. Kacipta mun rungkad téh, buah Fikmin-na panginten murudul.
Dadan Sutisna
Yayan 'Bedog' Supriatna: Rupina kitu, daluang mung diséwa cacangkéwokeun, da tadina gé mung kanggo nyimpen nu seratan simuing nu teu sabaraha seueurna. Tah rupina, ari saéna mah, sanés ngaageungeun rohangan Daluang-na, nanging Fikmin Sunda gaduh wangunan sorangan nu mandiri, nu teu aya pakuat-pakait sareng situs pribadi. Saur sepuh téa mah, béh puguh imah-baléna …
Godi Suwarna
Dadan Sutisna:" Naon onjoyna upami Neng Fikmin kagungan bumi nyalira, Jang Dan..?"
Dadan Sutisna
Godi Suwarna: Nu pangutamina mah, tiasa nyimpen “mesin” nu ageung. Babandinganana mah kinten-kinten ieu, danget ieu arsip Fikmin diakutan nganggo béca ngalangkungan gang nu rarupek, tah engké tiasa ku Inova taun énggal ngalangkungna ka jalan tol. Tah ku “mesin” anyar mah, arsip Fikmin tiasa “real-time”, upami aya posting énggal langsung midang dina situs teu kedah ngantosan nu nyair. Teras, dina imah anyar urang tiasa nancebkeun pakakas kanggo nyerat Fikmin. Upamina, nyayagikeun kamus Basa Sunda, tésaurus basa Sunda, kalebet arsip sastra Sunda kanggo babandingan. Pangarang Fikmin tiasa dipidangkeun biografina. Naskah tiasa dipilah-pilah, aya sabangsaning Fikmin unggulan nu dipasihan rohangan husus. Teras, seueur kénéh, Aka.. kahoyong mah …
Gus Manz
:"Aya istilah 'Hosting-Colocation' dibatesan ku nu namina sewa "bandwidth' sareng sewa tempat(space) aya nu terbatas(limited) sareng 'unlimited'.
Gus Manz
:"Aya oge programming, nya anu disebat ku Mang Dadan Sutisna pakakas pikeun newakan fikmin nu aya dina FB. Maksad patarosan teh, masalahna dimana ?"
Yayan Bedog Supriatna
Kang Prabu Godi Suwarna tangtos kahartos ka palihdinya na mah, nanging serangkeun weh midamelna nu kararitu na mah ka nu aranom, ha.ha.ha....
Yayan Bedog Supriatna
serahkeun ka nu aranom
Shohiba Nu'man
Ang Nazarudin Azhar bangun ku ni'mat gumujengna.. heuheu.. wilujeng..
Gus Manz
:"FB salaku Jejaring Sosial, mangrupikeun program anu pangunggulna pikeun forum silaturahmi, naha anu dimaksad Mang Dadang Dadan Sutisna, ngadamel deui program deui sepertos FB atanapi tetep nyairan tina FB ka bumi nyalira (fikmin-sunda.com, upamana) ?"
Godi Suwarna
Dadan Sutisna:"Walah, walah, walah...! Edun pami tiasa kitu teh. Tangtos bakal langkung nyongsrong mikmin teh ari bumina agreng sulagreng kitu mah. Duuuh, kumaha atuh, yeuh...?" (Bari ngagaroan anyut)
Dadan Sutisna
Gus Manz: Dina tiluanana rupina, héhé. Teu sawios dibolékérkeun baé: bandwidth daluang.com 10GB/bulan, space hosting 100MB (dianggo ti taun 2007). Dina lebetna, kedahna mah dipasangan script cron-job kanggo réquest ka Group Fikmin. Nanging, henteu sadaya tempat hosting ngidinan script sapertos kitu, margi tiasa ngabeunbeuratan sérver. Janten salami ieu mah nyair fikmin téh ku tombol “manual”, henteu otomatis dumasar kana setting jadwal.
Gus Manz
:"Ang Godi Suwarna, heu..heu..heu..langsung kacipta dina imaji kuring... aya nu keur cingogo disasarung bari gagaro anyut"
Ayém Cépian
Fikmin mangkak laju ngabuah. Fikmi nu di pulsaan 50rebu teh alamat ngiring nagog dina koran rupina. Hidup Fikmin!, Hidup ki sunda!.
Dadan Sutisna
Gus Manz: Maksadna mah husus kanggo dokumentasi sareng analisa konten. Berkarya mah tetep di FB.
Ade Rahmat
Godi Suwarna" Duuuh, kumaha atuh, yeuh...?" (Bari ngagaroan anyut). Ade Rahmat."palih mana ari anyut teh, Kang ?".
Gus Manz
:"Mang Dadan Sutisna, he.he.he.. sim uing mah resep kanu bolékék bin bobolékéran teh. super mini. Katebak ku jisim uing eta sataun na kedah mayar sabaraha,- pangolokeun ulah ka Lektor?,-. da taksiran uing mah eta kirang langkung(daluang.com) sasasih meryogikeun dana teu langkung ti 20 rebu. Sedengkeun anu unlimited meryogikeun dana Domain : 85 rebu, Hosting 500 rebu(sataun), teras programmingna we khusus ka Mang Dadan sa lektop peun. ha.ha.ha. " (* nu atos-atos oge hoyong hadiah doorprize teu dapet dapet nih).
Dadan Sutisna
Ang Gus Manz: Nguping kecap “boléklak” téh sok janten émut ka pun bojo, héhéhé. Leres, teu nitih 20 rébu sasasih daluang mah. Ku 500 rébu/tahun tiasa gaduh rohangan nu ublung-ablang, komo saéna mah gaduh sérver nu mandiri, atanapi paling copélna VPS. Kantun nyiapkeun pangeusina wé nu pereték katut tukang bébérésna. Saur Léktor: “Moal kaolo …” (referensi: http://www.facebook.com/groups/fikminsunda/permalink/268492206525687/)
Gus Manz
:"Mang Dadan Sutisna, Didukunkeun wae kitu ka urang Lembang ?"
Godi Suwarna
:"Fikmin teh ditanggap di mana-mana. Ari kamar ngontrak keneh. Ngahesekeun nu boga imah. Era uing mah...! Paingan tos mimiti rada hoream kana ngomen teh, komo kana mikmin...! Batan wirang mah kajeun pangsiun we uingah..."
Godi Suwarna
Dadan Sutisna:"Kinten-kinten sabaraha waragadna upami fikmin palay kagungan bumi nu agreng sakalian, Jang Dan...? Bari etang sakalian ongkos pikeun ngawangunna...!"
Dadan Sutisna
Godi Suwarna: Ke urang damel heula RAB-na, Aka. Tapi da moal dugi ka matak leuleuweungan, komo pan ayeuna mah leuweungna ge tos seep dibukbak.
Godi Suwarna
Dadan Sutisna:"Der atuh, Jang Dan..! Nyaankeun ngetangna. Sing laluasa. Keun, ti mana we beyana mah. Mun taya donatur, uing siap ngagarong kareta api nu liwat hareupeun imah. Kagok edan lah..!"
Gus Manz
:"Ang prab Godi Suwarna, nu ku sim uing dibenjerbeaskeun parantos lumayan (pisan), kitu nun". Mang Dadan Sutisna mah isinan sami sareng Mang Nazarudin Azhar, teu sepertos Kang Jay : ngisinkeun. ha.ha.ha.".
Godi Suwarna
:"Hasil RAB-na bewarakeun we ku Jang Dadan Sutisna. Langsung dina ieu lapak. Ke dina prime time supados kaaos ku sadayana. Atuh ka Aa Gus Manz, siapkeun sair bongkok, cuang ngajarega di tengah jalan, ngantos nu ngalungan..."
Gus Manz
:"ka basisir nyisir-nyisir neangan pasir..tungtungna ka laut kabawa lambak..... kantun ngalungkeun no rekening we di ieu lapak" (*syair si Bongkok Mikung).
Ahmad Yani
Sapuk.... ngiringan pisan ka nu tos di badantenkeun , sumangga Kang Dadan kantun di etang RAB na, insya Alloh, ku kieuna ku kituna, para anggota ge tangtos tanggel waler ...Nun !. Asa ku deudeuh ...Nyi Fikmin kedah ngontrak wae mah !, kasawang eungap sareng ku pateteepna !! , di antos nomer rekening wae Ang !.
Godi Suwarna
:"Upami bade leres-leres ngagentos bumi Neng Fikmin ku nu langkung agreng sigana kedah aya bendahara husus. Langkung sae dicepeng ku kaom istri. Umumkeun nami-nami anggota nu nyumbang..."
Ahmad Fawzy Imron
Ngiring ngarojong..naon wae nu bd dikapayunkeun ku kang dadan.. Abdi seja ngiringan..hidup fikmin! Hidup para admin!
Teti Taryani
Siap, Kang! Sapuk!
Jojo Johari
Simkuring siap ngarojong. Siap samet sapuluh rebu sabulan mah. Sok, lah prung, Kang Dadan Sutisna heuheuheu
Yadi Fathur
Ahh ieumah David Beckham.. heuheuh.. "Alhamdulillah fikmin matak reugreug, sugema Ang"
Ceef Ones
Ngiring reueus,.!!
Is Tuning
Ningali raray nu sumringah, asa ningali fikmin pisan ! wilujeng Kang Nunu !
Nazarudin Azhar
Ang Dadan, saéna Aang ngadamel nomer rekening, bilih aya kanca FBS nu badé janten donatur kanggé wéb. Sim uing gé siap ngeusian tiap bulan. Upami téa mah aya langkungna, nya urang ngadamel antologi FBS. Karya petingan dibukukeun. Mugia wé kanca nu sanés sapuk.
Riyono Afdfvm
sim kuring ngiring gabung teh, saparantosna ngaos warta na PR
Budi Firdaus
Kang efi aya keneh kituh di sturada tasik...
Nazarudin Azhar
Budi - tos teu di dinya, Ang..
Budi Firdaus
oh..dimana ayeuna? dupi..jang Aceng?
Ya Soebarta
Aseeeeek euy, kang Nunu, hidup Fikmin, hidup Persib....!!!
Endah Dinda Jenura
tegep, Kang Nu XD
Lugiena De
Wah, kasep eung. heu...
Dédén Abdul Aziz
Abong nu ngadamelna mah teu mini geuning... Hihihihi
Hadi Aks
Sanes imut kanjut ieu mah, nanging imut hegar! Tandaning sumanget! Ku imut nu mtk ngirut sprts kitu, moal lami donatur bakal merul. Nmw ka kai Dadan Sutisna atw para admin, mugi enggal bae ngembarkeun No. Rekening. Di Lembang mah moal nyegat kareta sprts Ang Prabu, da seueur bandar tomat bandar engkol!