Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Buta

Kénging Ki Hasan
Dipidangkeun dina lapak 06 Désémber 2011 13:39:04

Ashar geus kaliwat. Budak can keneh mulang. Bi Karsih elekesekeng. Cilingcingcat ka golodog. Jiga si borontok rek endogan. Gejlig muru tatanggana. Ma' Onah ge keur eueuleugeugan dina bangbarung. "Telepon atuh Karsih, kamana barudak teh!" Gep kana telepon. Meunang beja, majar budak sakelas, ngadadak kabeh jaradi buta. Bi Karsih jeung Ma Onah silih pelong, hookeun. SMS sakampung pating suliwer. Kurulung kohkol ditajug dititirkeun. Ibu-ibu sakampung ngabrul ngaleut, ayueuh-ayeuhan muru sakola. Jiga demonstran di Jakarta. Ceuk nu piket di sakola, barudak
keur ditambaan ku Pa' Godeg di kelas. Brul muru ka kelas. Hawar-hawar budak reang, keur ngarapalkeun jampe buta: "e, eleh-eleh!" "e, ehem-ehem!" "eu, euleuh-euleuh!" Ibu-ibu tambah kerung. Gubrag, panto tubruk. Kasampak Pa' Godeg keur ngajega. "Barudak gering ku naon?" "Barudak ngadadak baruta?" "Buta naon?" "Buta hurup, teu bisa ngabedakeun nulis e-kelek, e-pepeg, jeung eu-leugeug!" Ibu-ibu ting parelong. Nungtutan hiji-hiji balubar. Bari "Plak!" nepak tarang.

Komentar (7)

Saefull Atk Archiva
siga sim kuring ie mah buta maca é, e. eu.....
Ade Rahmat
sami atuh, uing oge buta hurup "e", tapi da henteu ari Buta "i" mah.
Ernawati Siti Syaja'ah
Heuheu...manawi teh, jempol ah...
Jojo Johari
Enyaan geus buta atuh ari kitu mah heuheuheu
Ki Hasan
Hehehe, nuhun ah jempolna. Eta kaideuan noongan seratan di Internet, boh fb, milis, blog, oge nu sanesna. Remen pisan geuning patukeur e-kelek, e-pepeg, jeung eu-leugeug teh.
Teti Taryani
Jempolll... Ang!!!
Kokom Komariah
Hanas pansaran...katipu...jempol dua ti abdi tah..