Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Piriwit Pamungkas

Kénging Ahmad Yani
Dipidangkeun dina lapak 01 Désémber 2011 09:17:49

Basa piriwit pamungkas ditiup ku masinis kareta !. Jungjunan !, iwal ti sepi, taya deui nu bisa di piharep. Hate cipruk ku kapeurih, nganteur pameunteu salira nu ngaguluyur mawa lara nu rohaka. Wangunan setasion ngaheruk, hareugeueun nyawang asih nu lolongseran, ngagulang gaper katineung nu mancawura di sapanjang rel kareta.

Komentar (31)

Godi Suwarna
:"Kaleresan rorompok teh di stasion. Ke, cuang sina nyimpang. Cuang sina mulih deui ka pangkonan Mang Yani..."
Dadang Soekanda
Kang naha atuh nganggo diwidian miang, kinten janten tunggara kieu mah... baluas.
Ahmad Yani
@Kang Godi Suwarna : Baruk ! Bumi teh caket Setasion !?, edas aya ku kusami !, Kaleresan Abdi ge rorompok teh gedengeun pisan Setasion Kereta Api Cimahi . Heu heu heu . Deuh ...upami seug aya jurusan Cimahi- Ciamis , moal teu sering tiling cingcat ! he he ... ( Punten dina lebah tiling cingcat , abdi asa teu PD , nu mana nu leresna ? tiling cingcat, atanapi tulung cingcat ! , tapi raraosan , aya istilah kitu teh ! )
Dédén Abdul Aziz
"Ieu teh fikmiiiiinnnn..." ceuk Ang Ahmad Yani bari niup surilit, aih surilit!
Ahmad Yani
@mang Yaya : Heu heu heu ...bakat ku alim dikantun rupina mah ! ( Maksa.com ! )
Ahmad Yani
@Kang Dadang Soekanda : Heu heu heu ...atos di carek mah, mung Edas maksa ! , hoyong nongton Persib saurna mah ka Batawi ! heu heu heu ( Pasti teu nyambung da ! ha ha ha ha )
Ahmad Yani
@kang Deden Abdul Aziz : Ohhhh ...nu leres teh SURILIT ? sanes PIRIWIT ? , hatur nuhun kana koreksina, seja bari di ajar wae Nun , rumaos masih keneh lelengkah halu ! , hatur sewu nuhun kana koreksina Ang ! heu heu !
Dédén Abdul Aziz
Asa jadul bin arhaik nya, Ang. Deukeut-deukeut kana surili alias lutung. Piraku Ang Ahmad Yani niup lutung... heuheu
Hadi Aks
Genah nineung ngawaasna mah ieu teh, Ang! Nanging asa trsneneangan dg ka tungtung. Sigana sami raraosan srg ki adi Deden Abdul Aziz, mana fikminna? Wios, spds si Aang lieureun, hulang-huleng. hehe...
Dédén Abdul Aziz
Tos ngalelep ka handap, Aka Hadi Aks. Bongan ku aka diantep wae fikminna... heuheu
Ahmad Yani
@Kang Hadi Aks : Sumuhun Nun !, he he he ,,,nembe karaos , horeng teu aya leunjeuran caritana ? ...Yaktos ieu teh kedah rada di tambiihan . Hatur sewu nuhun Ang Hadi Aks, kana panggeuing na!, seja di estokeun pisan ..Nun !.
Maman Damiri
waas ka statsion teh , sok emut keur mangsa ngageleng-gelengkeun paku ....
Ahmad Yani
@Kang Maman : Heu heu ..rupina waktos Si Gomar , nuju jaya keneh !
Ella Wargadinata
.....janten emut judul novel jadul 'Arini, Masih ada Kereta yang Lewat'.....
Ahmad Yani
@Ella Wargadinata : Heu heu heu sumuhun asa kaemutan, nonton ngabring ngangge seragam SMA nya ! ...haduhhhhh ...ayeuna mah kantun waasna !!
Ahmad Yani
He he he he, untung pamungkasna aya kalimah " ngareret ka Indung nu gumujeng ! ", borona mah tos awon sangki ! he he he he !! ( Hatur sewu nuhun Ang Edi, kana panglayadna ! heu heu !
Yanti Sri Budiarti
Ngagulang gaper katineung...Ihh, asa jiji...hihihi
Kokom Komariah
Meni resep ngabandungan nu sempal guyon para inohong di kampung fikmin...edas we simkuringmah atah keneh..nganjrek di kp fikmin teh...diajar ngalalanyahan..
Kokom Komariah
Meni resep ngabandungan nu sempal guyon para inohong di kampung fikmin...edas we simkuringmah atah keneh..nganjrek di kp fikmin teh...diajar ngalalanyahan..
Ahmad Yani
@Yanti Sri Budiarti : Jiji ,,,nya ?? ...ah ! bade percanten ...Ah ! heu heu !!
Ahmad Yani
@Kokom Komariah : Hiap atuh , bagea urang sareng ngawangkong, da sami sim Uing ge nuju ngalalanyahan ...Nun !, bubuhan wae ,urang teh mendak kasinugrahaan,pareng di lawungkeun sareng para inohong nu Jalembar manah turta pikaconggaheun !!!
Yadi Sutomo
Waas kang Ahmad Yani,..... kaalaman pisan tengah-tengah Januari,....
Ahmad Yani
@Kang Yadi Sutomo : Kutan ...gaduh kenangannya sareng setasion kareta ? he he he .... sok atuh ulah kapalang, jantenkeun fikmin !! he he he !!!
Tatang Sumarsono
Mang Yani, piriwit téh ditiupna ku masinis?
Ahmad Yani
@kang Tatang Sumarsono : Aehhhh ....muhun kitu ? Masinis ?, nu di pimaksad ku abdi teh, eta ningan Ang !, sok asa padamel PJKA nu biasa kaluar tina rohangan setasion, nu tempatna rada mucunghul, rada palih payun, ti rohangan sanesna nu ngajajar. Biasana eta jalmi teh sok ngangge saragem resmi, teras ngangge topi siga pulisi, aya polet beureum, koneng sareng bodas di luhurna. Upami kareta bade "Ngagujes ", tah anjeunna nu sok niup piriwit ( Surilit ) teh , bari pananganna teu ieuh lesot nyanyandak tanda lalu lintas nu didamel tina seng, tuntungna buleud. Muhun kitu anjeunna teh nu di sebat Masinis ? ... aeh boia-boa lepatnya ? kumaha atuh Ang Tatang ? heu heu heu !!
Yadi Fathur
Deudeuh teuing emh.. kareta teh meni kakitu tah! Susul Ang kana beus malam lah..heuheuh
Ahmad Yani
@Kang Yadi Fathur : Nyeta atos , ku abdi teh di susul ngangge beus, namung dasar nasib, nembe ge saparapat jalan, sim uing tos di jongklokkeun kaluar tina beus ku kondektur, da hilap teu nyandak acis ! ha ha ha ha. Gurat panangan ..kiat pisan Ang !, hirup ninggang di apes !! heu heu !!
Tatang Sumarsono
Ari masinis mah minangka supirna lokomotip. Anu niup piriwit bari ngulang-ngulang "panggebug kasur" mah disebatna sép (jigana tina chief, purah ngatur kabarangkatan karéta api). Kitu asana.
Dédén Abdul Aziz
Pangbedas-bedasna jalmi saalam dunya Sep mah, ngan ukur ditiup kareta bisa maju. Didorong mah ku saratus urang ge can tangtu tiguling, heuheu...
Ahmad Yani
@Kang Tatang Sumarsono : Leres pisan Ang !, nembe sakilat abdi minagsaraya ka Mang Google !, leres pisan sanes Masinis nu niup teh . tapi Sep ( Chief) , padamel PJKA nu purah ngeureunkeun sareng Majukeun Kareta . Hatur sewu nuhun Ang ! Kana panggeuingna ! katampi pisan ! ( Mung rupina kecap " Pamungkas" kedah di gentos nya , supados nyurup sareng " Sep ", muhun kadang-kadang sok aya wae nu dikorbankeun teh, kangge ngabelaan wirahma ungkara ! heu heu ! ) sakali deui , Hatur nuhun Ang Tatang !
Tatang Sumarsono
Sanés panggeuing atuh, ukur koréksi saeutik. Ari anu digeuing mah ilaharna jalma anu milampah salah (sasar). Punten. ieu mah kaédah basa, sanés licensia poetica.