Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tanjakan Ēm

Kénging Ambuna Kaka
Dipidangkeun dina lapak 24 Novémber 2011 19:32:14

Nepi ka lebah Ciater, ger hujan gedé pisan. Enya gé mawa jas hujan, manéhna milih ngiuhan heula. Reureuh di hiji warung hareupeun Hotél Puspa Sari. Sanggeus hujan raat meueusan tuluy neruskeun lalampahanana. Ēdas atuh, lebah kantor perkebunan motorna mogok.
“Deuh, ku aya-aya baé! Mung ka Anjeun abdi neda panangtayungan, tulungan Gusti….!”, galécok dina haténa.
“Mogok, Jang?”, cenah ceuk hiji sora, lalaki tengah tuwuh nyamperkeun ka lebah dinya.
“Muhun!”
“Cobi urang tingal, bilih busina kotor. Badé teras ka mana?”
“Cikolé, Pa!”
“Cobi disetater!”, ceuk Si Bapa.
Teu sakara-kara. motor téh aya soraan deui. Si Bapa téh laju milu, diboncéng, cenah deuk mulang ka panganjrekanana. Motor nyemprung muru Bandung. Lebah tanjakan Emén, motorna karasa hampang. Nu diboncéngna teuing kamana.

Komentar (22)

Mahpudin
abong si sujang, nyaho tadi pas dinu jalan nu aya liangna teh, si bapa labuh, apal meureun lamun nu labuh bujur tiheula, teu bisa ngomong" acan, ukur bisa gugupay, ari si sujang bet noyod terus teu luak lieuk ka tukang... heuheuheu.....
Hena Sumarni
xixixixixixxixixi..........
Rudi Riadi
Fikmin puriding puringkak, memang cocog di malem jumaah..(diharudum simbut ah)...
Hena Sumarni
Rudi Riadi: warta sabudeureun Kota Subang...
Ahmad Yani
Heded pisan Ambu !, ieu bulu punduk teu di piwarang ge, kalahka hideng carengkat !!!, Nembe terang sihoreng Mang Emen anu kasohor teh kapungkurna ahli montir ...heu heu heu heu !!
Hena Sumarni
Ahmad Yani: kenek kapan kapungkurna ceuk sakaol mah, atuh sakudak-sakedik mah uningaeun kana perkawis permogokan...
Yadi Fathur
Emen Motor
Hena Sumarni
Yadi Fathur Berkata: he he...brand pausahaan, sae tah kang...
Jojo Johari
Si Teteh rek nyingsieunan uing? Hahahaha.. di Laban mah balad uing teh nu kitu hungkul, Teh! Hareueueuh!
Hena Sumarni
Tata Rukmantara: laban teh lembur di wewengkon mana?
Jojo Johari
Ulah ngaku urang Subang mun teu apal lembur Laban. Terang Purwadadi. Teh? Hareueueuh?!
Hena Sumarni
Tata Rukmantara: he he....ooooooh! atuh apal, saguru saelmu, ulah ganggu......xixixixxii
Jojo Johari
Taah, ti Purwadadi teh terus ngulon! Nguloooooon terus! Ke bakal anjog ka Patokbeusi. Ti dinya ngaler. Ngaleeeeer terus! Ke bakal anjog ka Blanakan. Tah didinya Laban teh. Hareueueuh!
Hena Sumarni
Tata Rukmantara: emh......asli mah abdi ge ti Binong, pasar wates, uninga henteu?
Mahpudin
kang Tata Rukmantara upami ti jalan raya patok beusi anu seueur wanoja nongkrong diburuan upami tos magrib masih tebih.. heuheuheu...
Jojo Johari
Buruan imah saha ta teh, Kang! Aya ge sasak gamon, Kang! Taah, ti dinya mah ngaler deui. Terus ngaleeeeeer! Meh tepi ka basisir kaler. Di dinya bakal tepung jeung lembur Blanakan. Tah, ti dinya mah geus adek pisan. Natangga, Kang! Hareueueuh!
Godi Suwarna
:"Nu di bonceng tos dugi ka Ciamis. Ayeuna nuju mencrong monitor. Palay tepang sareng nu ngarangna. Bade ngaralat nami: Godi sanes Emen.. Qiqiqiqiqiqiqiqiq...."
Asep Salahudin
Malem jumat. Upami teu muringkak bulu punduk, carios teh sok anu muringkak bulu...
Endah Dinda Jenura
eeeeuuuhhhh...
Ki Baba Gibson
Godi Suwarna: muhun sigana mah, kin janten Tanjakan Godi heuheu (ngaciiirrr...!!)
Ganjar Kurnia
Hebat jaman kiwari mah. Jurig oge tiasa ngalereskeun busi......
Iman Ramdani
Rupina eta aki-aki teh mang Emen tea...