Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Akuarium

Kénging Aditia Gunawan
Dipidangkeun dina lapak 30 Oktober 2011 19:04:39

Lila pisan manéhna manco hareupeun akuarium. Mencrong akuarium salila-lila. Lauk Koi nu tadina linghas ngadadak antaré pisan kokojayanana. Ngadeukeutan beungeut nu muncereng hareupeun kaca. Duanana laju silih teuteup. “Ngeunah temen mun jadi lauk di akuarium, hirupna pinuh warna.” Pikir manéhna. “Ngeunah temen jadi manusa, hirupna laluasa, teu kasengker ku kaca”. Pikir lauk. Duanana silih teuteup deui. Ayeuna mah beuki seukeut. Beuki seukeut. “Prang!” Kaca nu jadi pipinding téh peupeus. Belingna mancawura. Aya nu tipepereket silih tangkeup, nyeungceurikan nasib séwang-séwang.

Komentar (8)

Godi Suwarna
:"Salaku panggemar akuarium, sim uing bingah pisan ku ayana ieu fikmin. hatur nuhun, 'Jang Adit..."
Rin Riani
Teu weleh patuduh-tuduh,.....
Asep Ruhimat
hehe...jadi lucu nyawang kahirupan ti dua suasana anu beda.
Teti Taryani
Silih sangka saha nu pangbagjana... padahal kabagjan ayana di dieu, na hate nu tumarima......
Aditia Gunawan
Godi Suwarna: Sami-sami Kang Prebu... nembe terang penggemar akuarium, abdi mah lauk cupang ge, paeh wae...
Aditia Gunawan
Rin Riani: Leres Teh. patuduh-tuduh bin pasugan-sugan.
Aditia Gunawan
Asep Ruhimat: muhun Kang...kumaha tos di UNPAD? Hapunten teu tiasa ngiring jihad.
Aditia Gunawan
Teti Taryani: kitu pisan, Teh... hatena deuih sakapeung ngapilainkeun nu lain kabagjaan.