Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Geger Cilegon

Kénging Maman Damiri
Dipidangkeun dina lapak 25 Oktober 2011 10:21:07

Teu pira asal muasalna mah pedah nyonya walanda teh keur nyeri huntu nyanyautan jeung kabeneran imahna teh pipireun pisan masigit .Tah pas datangna waktu lohor ti masjid teh ngong aya nu adan tarik pisan bari dialeualeu. Nu keur nyeri huntu tea atuh mun kagandengan teh asa dilelewe .Ujug-ujug serenteng weh muru ka buruan masjid ,bari ngagantawang nyarekan nu adan "hotperdom koe orang pribumi , Tuhan itu tidak tuli ,koe panggil-panggil tuhan tak usah keras-keras !"cenah bari nyepengan pipina nu nu keur babareuhan.Tungtungna poe eta keneh beja pabeja-beja ka unggal lembur pajarkeun teh cenah aya urang walanda nu ngalarang adan. Poe isukna warga Cilegon samagreng ku pakarang sabedogna-sabedogna sanggeus narima fatwa jihad ti para ulama ,niatna ngan hiji nyaeta numpurkeun sakabeh urang walanda. Teu pilih-pilih sakur nu boga dedegan walanda mah ampir kabeh dipeuncitan iwal ti nu bisa nyalametkeun diri. Dina poe katilu sanggeus si nyonya walanda nyarekan nu adan Cilegon ditingker ku soldadu marsose kiriman ti Batawi .

Komentar (4)

Maman Damiri
Ieu fikim meni buburudulan kieu , unggal menit fikmin,unggal jam fikmin,unggal poe fikmin...dasar keur ngetrend fikmin teh ...
Mahpudin
kisah nyata...
Maman Damiri
Leres kisah nyata nu kajantenan sababaraha taun saparantos bituna gunung Krakatau 1883.
Ki Baba Gibson
tos ngangge sapeker panginten nya...?? eta none walanda dugi ka tibuburanjat kitu...... tapi muhun kitu tos ngangge sapeker? hihi