Update: 21 Januari 2013 09:10:23

DÉWI

Ku Godi Suwarna

Di mana? Pan geus jangji rék tepung di dieu. Luak-lieuk. Culang-cileung . Horéng kota geus robah pisan. Wangunan pajangkung-jangkung. Patalimarga. Jalma pasedek-sedek. Bréh. Déwi. Déwi ku matak pangling. Tapi moal kapalingan. Déwi keur meuntas. "Wiii...!" manehna nyalukan Déwi. "Eloh siapa...?" Nyi Mojang kerung. "Déwi, Aa tos lami ngantosan..!" manéhna ranggah rék ngarangkul. Nyi Mojang ngajéréwét. "Héy, héy kurang ajar lu, yé..!" sora mojang nu nyarékan mani raéng ti tukangeun. Manéhna ngagentak. Malik. Gebeg. Mojang-mojang bet sarimbag pisan jeung Déwi. Rét ka kénca: Déwi…! Katuhu; Déwi. Tukang Déwi. Hareup Déwi. Manéhna di kepung Déwi….

Koméntar kana ieu Fikmin:
  1. Beben Bin Anton Beno: oh dewi
  2. Yayan 'Bedog' Supriatna: Déwi tos dicitak massal, tos aya pabrikna jigana (?)
  3. Godi Suwarna: Beben Bin Anton Beno:"Dewiiiiiii....Oooooch, Yessssssh...!"
  4. Cicara Cac: dewi naganingrum, dewi sekartaji,dewi gita,...eh lo geuningan dewi persik....
  5. Godi Suwarna: Yayan 'Bedog' Supriatna:"Pabrik Dewi. Di Bandung, tah pabrikna teh...!"
  6. Godi Suwarna: Cicara Cac:"Cuppp..!!! Dewi Persik nu uing...! Kade..."
  7. Kopral Cepot: "dupi nu di STATSION saha?? Dewi oge .."
  8. Asep Ruhimat: biasana lalaki nu kabungbulengan nu kitu teh, kang, tukang lotek nini ge kacirina dewi wae.
  9. Aris Supena: kang perbu da uing oge dewi...ih rempong dweh...capcus iyey
  10. Nazarudin Azhar: Fiksimini nu nyurigakeun! Heuheu... Asa hoyong ka Stikes Muhamadiyah Ciamis, nepangan Déwi yang berkumis Iis Dahlia...
  11. Uzanx Boam Hardrocker: hay dewi,,,tepangkeun nami abi dewa
  12. Godi Suwarna: Kopral Cepot:"Nu di stasion ge Dewi, Jang...! Sekali Dewi tetap dewi..! Hidup Dewiiii....! Dewi di mana-mana...."
  13. Godi Suwarna: Asep Ruhimat:"Bool hayam ge Dewi, Jang.."
  14. Wangsa Urang Subang Pituin: lah ..hoyong ah jadi "manehna"... resep jigana kang !.. dikepung ku dewi... komo dewi persik salah sawiosna mah .. he he
  15. Godi Suwarna: Aris Supena:"Teureuh Bunda Yayat, sanes...? Aiiiih..."
  16. Muhammad Shohiba Nu'man: Muhun Kang, Dewisasi tos karaos euntuep di manaa-mana yeuh.. Janten resep.. heuheu
  17. Dian Hendrayana II: Harianeun anjeun mah Dewi, boro ku engkang dirangkul dirungruman... kantenan, geuning karaos merang nya anteng ngarangkulan imbit domba garut teh. duh, enya harianeun anjeun mah Dew
  18. Yusran Arifin: Dahar naon atuh maneh teh? Awewe tepi ka jadi Dewi kabeh? Sigana, mun kawenehan aya kaca, meureun kalangkang sorangan ge jadi Dewi, nya?
  19. Godi Suwarna: Nazarudin Azhar:"Wah, pas ulin ka dinya mah, 'Jang Dud...! Cucuk dekh...!"
  20. Nazarudin Azhar: Héhéhé
  21. Godi Suwarna: Uzanx Boam Hardrocker:"Piraku aya dewa jomblo, ah...."
  22. Iman Ramdani: Fisimini nu ieu mah jero kang: "nyaan leres seur nu sarimbang ayeunamah kang boh di kampung atawa di kota, dina dangdanan, dina pakean teu kaliwat dina rengkak tur paripolah loba nu owah jeung nu soleh.."
  23. Uzanx Boam Hardrocker: pabeulit kang..pami janten mak comblang bae mah..halah
  24. Uzanx Boam Hardrocker: :"di implengan teh ngaran DEWI,geuning sesemplekan baheula,ayeuna anakna dua,teu dinaha naha mirip pisan jeung kuring eta budakna
  25. Godi Suwarna: Wangsa Urang Subang Pituin:" Kade, 'Jang..! Dewi Persik mah nu uing.."
  26. Godi Suwarna: Muhammad Shohiba Nu'man:"Cuang leukeunan, 'Jang...!"
  27. Taufik Rahayu: sarimbag sigana mah sakabeh dewina dewi mah Kang, mung kemasanana wae nu bentenna teh... hihihi *bari ngabalieurkeun beungeut tina lamunan...
  28. Ahmad Fawzy Imron: Neda dorong du'ana. Ramana dewi parantos tilar dunya..Al Fatihah..
  29. Muhammad Shohiba Nu'man: Kang Perbu Godi Suwarna.. Siaap...! cuang leukeunan ti Dewi ka Dewi..
  30. Beni F. Syarifudin: nu geulis mah Dewi Suwarna geura hahaha
  31. Kumincir Wikidisastra: Dewi 19
  32. Godi Suwarna: Dian Hendrayana II:"Domba Garyt mah tara jalan-jalan ka ciamis, yayi...
  33. Godi Suwarna: Yusran Arifin:"Numatak, duka kunaon di mata uing mah kaneh awewe teh sariga Dewi..."
  34. Godi Suwarna: Iman Ramdani:"Kitu, nya, Jang Iman..? Bebaaaas we....! Mangga bade napsir kukumaha oge. Kagungan Jang Iman ieuh. Pembaca adalah raja.. hehe..."
  35. Godi Suwarna: Uzanx Boam Hardrocker:" Duh, karunya eta budak. Pasti engkena teh hirupna rea ditampik..."
  36. Godi Suwarna: Taufik Rahayu:"Tos seueur pabrikna tuda ayeuna mah. Pabrik Dewi di mamana, Sadayan palay janten Dewi. Untung uing mah geus boga Dewi di imah. Saopat-opat..."
  37. Godi Suwarna: Ahmad Fawzy Imron:"Abdi nuju repot mikmin, Yi Haji...! Ke we tujuh na cuang sareng tahlilan di ditu...!"
  38. Uzanx Boam Hardrocker: piraku ! Da uyah mah tara tees ka lembang haha
  39. Godi Suwarna: Muhammad Shohiba Nu'man:" Der, ah...!"
  40. Godi Suwarna: Beni F. Syarifudin:"Hahaha..!"
  41. Godi Suwarna: Kumincir Wikidisastra:" Dewa 13
Ngeunaan Ieu Naskah:
Naskah lianna karya Godi Suwarna
  1. Tukang Parahu Xxi
  2. Si Éyank & Si Ayank
  3. Tukang Parahu Xx
  4. Serat Kasmaran
  5. “tom & Jerry”
  6. Tukang Parahu Xix
  7. Ucing Garong
  8. Eureup-eureup
  9. Kalangkang Peuting
  10. The Battle For Freedom
  11. Adam & BÉker
  12. DongÉng Rayagung
  13. Luwang-liwung
  14. Malem Minggu
  15. Tukang Parahu Xviii
  16. “tokééé..! Tokééé..! Tokééé..!”
  17. DÉsa Wisata
  18. Ringkang Sang Dangiang 2
  19. Tukang Parahu Xvii
  20. Tukang Parahu Xvi
  21. Halo-halo Bandung
  22. “open House”
  23. Tukang Parahu Xv
  24. Sanghiang Bedug
  25. Kembang Buruan
  26. Nu Tajil PoÉ Katujuh
  27. Kembang Api
  28. Tukang Parahu Xii
  29. Malem Minggu
  30. Tukang Parahu Xi
  31. Tukang Parahu X
  32. Tukang Parahu Ix
  33. Tukang Parahu Viii
  34. Tukang Parahu Vii
  35. Tukang Parahu Vi
  36. Tukang Parahu V
  37. Tukang Parahu Iv
  38. Tukang Parahu Iii
  39. Tukang Parahu Ii
  40. Tukang Parahu I
  41. Urang Sunda Nu Pamungkas
  42. “fatal Attraction”
  43. Lain Lalakon Petingan
  44. Nu Barusuh Manah
  45. Shohiba AnÉmer Fikmin
  46. Rampak Lodong
  47. Tembang Pamungkas
  48. Ringkang Sang Dangiang
  49. “The Skeletons Bar”
  50. Durma Mahayuda
  51. Lutung Gandrung
  52. Lalakon Awon
  53. Ashabul Kahfi
  54. I Miss You..!
  55. Jang AsÉp & Gatotkaca
  56. Gunjang-ganjing
  57. Parahu Nabi Enuh
  58. Pandawa Dadu
  59. Rotasi Sakeclak Cai
  60. Gambar Parahu Dina Kikisik
  61. Sabda Sang Utusan
  62. Ronggéng Gunung
  63. Dongéng Ti Nagri Kedok
  64. Lalakon Kadalon-dalon
  65. Murang-maring
  66. Jalan-jalan
  67. Kunyuk Gandrung
  68. Monalisa
  69. Rajah Pangemat
  70. Révolusi
  71. Berlin, Dina Hiji Peuting
  72. Serat Kasmaran
  73. Nagri Balai
  74. Die Berlinerin
  75. Sabot Ngalenyap
  76. Fikmin, Oh, Fikmin
  77. Kurusétra
  78. Pangarang
  79. Rajapati
  80. Ringkang
  81. Kamar Pangantén
  82. Roméo, Oh, Roméo…!
  83. Kembang Buruan
  84. Déwi
  85. Hulu Peda
  86. Jihad
  87. Titistulis
  88. DÉWI
  89. DI STASION
  90. PIWURUK
  91. TENGAH PEUTING
  92. PRESIDEN
  93. KABOGOH
  94. DAYEUH
  95. DEWI