Update: 21 Januari 2013 09:10:23

PRESIDEN

Ku Godi Suwarna

Bagja taya papadana rek mingpin sidang kabinet teh. Subuh-subuh geus mandi. Gesat-gesut disalin. Pakean weuteuh keneh. Dasi. Sapatu. Kalah tuluy ngajentul. Rampang-reumpeung. Capa-cipi. Asa aya nu kurang. Asa aya nu tinggaleun. Barang rek make kopeah. Gebeg. Gustiii, hulu aing di mana…?

Koméntar kana ieu Fikmin:
  1. Yayan 'Bedog' Supriatna: Kang Prabu, mangkaning uteuk sareng raray teh aya di dinya, heu.heu..
  2. Sam Askari Soemadipradja: hahaha tidak perlu cuci otak.....
  3. Hadi Aks: Haha...kacipta! Tuluy maksakeun indit, mingpin sidang euweuh huluan...hahaha....
  4. Arom Hidayat: Boa dina tuur!
  5. Edeng Syamsul Ma'arif: Tungtungna, hulu nu handap ditapelkeun kana beuheung luhur. Eueuleugeugan jiga oray kadut. Ibu-ibu patingjalerit. "Uing bogoh ka anjeuuuuun!" Bari ngabalangkeun orok tina aisan.
  6. Kang Warsa: presiden teh emang teu gaduh mastaka. da upama gaduh mah meureun Sastrawan bakal leuwih diajen alatan tukang joged dangdut gtuuu
  7. Godi Suwarna: Yayan 'Bedog' Supriatna:"Yaaah, dasar Presiden Uganda.. heuheu..."
  8. Godi Suwarna: Sam Askari Soemadipradja:" Namung kedah cuci dengkul. Langkung gampil, Ang..!"
  9. Godi Suwarna: Nia Hindarnia:" Mastakana kakantun di bumi kang Nazarudin Azhar..."
  10. Godi Suwarna: Hadi Aks:" Aing teaaa Presiden Ciendog, saur mantenna..."
  11. Godi Suwarna: Arom Hidayat:" Sigana di palih dinya, 'Jang Arom..."
  12. Godi Suwarna: 'Edeng Syamsul Ma'arif:" Taah, eta pasti Presiden Cirebon..! Haha..!"
  13. Edeng Syamsul Ma'arif: Hahahahahahaha.......mantaaaafffff........
  14. Godi Suwarna: Kang Warsa:"Taaaaarik, Kang Warsaaaaa,,,,!"
  15. Kang Warsa: anclom kenyedddddddd!
  16. Godi Suwarna: 'Edeng Syamsul Ma'arif:" Hiduuup Fiksibunteeeet...!"
  17. Godi Suwarna: Kang Warsa:"Serepet entoooog...!"
  18. Edeng Syamsul Ma'arif: Solodok soaaaaaaaang....!
  19. Godi Suwarna: 'Edeng Syamsul Ma'arif:" Mana lagiii...? Mana lagiii..? Ayooo...! Siapa lagiiiih....!"
  20. Godi Suwarna: Nia Hindarnia:"Mangkaning seueur ucing di bumi Kang Nunu mah...!"
  21. Nazarudin Azhar: Hahaha makin mantap kalo sudah ketemu lilinggerannyah.. Hiduuup sibeyeee!
  22. Iman Ramdani: ari kopeah aya...eta huluna pangentos sareng hulu kalde...
  23. Godi Suwarna: Nazarudin Azhar:"Tos ngawitan ni'mat, yeuh...! Gampang-gampang bangga geuning. Nu ieu ge kenging teras ngaropea. Milari kalimah nu sugestif alias parondok nyogok. Untungna teh sim ing mah tos biasa, boh dina carpon boh dina novel, ngangge kalimah kieu teh. Banggana, ku sawatara kalimah pondok kedah ngarang carita nu utuh, luyu sareng padika prosa biasa. Halah, ngesang oge..."
  24. Godi Suwarna: Iman Ramdani:"Mending hulu kalde mah, yayi..! Kumaha mun hulu anyut...? Heuheu..."
  25. Djoerig DalapanLima: nyumput di jero kolor,,,
  26. Godi Suwarna: Djoerig DalapanLima:"Haha...! Eusi kolor aya di luhur..."
  27. Djoerig DalapanLima: hihihi,,, *teu tanggung jawab kuring mah
  28. Godi Suwarna: Djoerig DalapanLima:"Kuring ge. Hidup Golpuuuut...! Heuheu..."
  29. Djoerig DalapanLima: mang Godi Suwarna : nyuhungkeun kritikanana (tanggapan) perkawis seratan nu sim kuring, ( nembe 2 kali nyerat dina ieu rohangan), rumaos teu sakola dina widangna... :)
  30. Godi Suwarna: Djoerig DalapanLima:"Sim kuring ge teu sakola, 'Jang..! Sumpah...! Sing daek demina oge...! Cuang sami-sami ngasah intuisi we. Miksi we teras. keun, cuang bandungan..."
  31. Lugiena De: Godi Suwarna: Abdi ge aslina mah kana ngaduk da. Heu heu heu...
  32. Djoerig DalapanLima: abdi ge aslina mah sapopoena ngarenghap...
  33. Godi Suwarna: Djoerig DalapanLima:" Tah, mun Jang Lugiena De asli wedalan paguron luhur. Skripsina ge perkara buku Jiwalupat, kumpulan sajak uing. Judul skripsina : Analisis Perspektif Kana Antologi Sajak 'Jiwalupat' karya Godi Suwarna: Panalungtikan Sosiologi Sastra. Hade pisan. Lulusna ge peunteun kumlud..! Sae konsultasi ka anjeunna...!
  34. Lugiena De: Godi Suwarna: Ah, sok nepakeun jurig pateuh. Heu heu heu...
  35. Djoerig DalapanLima: Oh kitu, mang Lugiena De, nepangkeun, salam pang wanoh *sasalaman (nyabak monitor)
  36. Lugiena De: Djoerig DalapanLima: Sami-sami. Mangga we Kang, ka Kang Perbu langsung. Abdi ge da guguru ka anjeunna. Heu heu heu...
  37. Godi Suwarna: :"Hahahahahaha....!"
  38. Usep Romli: Keun we tinggaleun ge ari sirah kosong taya otakan mah
  39. Jejen Jaelani W: HEHEHE..... gehgeran ka nu amnesia eta mah....
  40. Lalat Socrates: digadekeun kangge waragad kompanyeu....... hihi
  41. Beni F. Syarifudin: aya dina kanjutkundang Ang...keur ngintipan imbit artis hihi
  42. Godi Suwarna: Usep Romli:" Ngemutna ku dengkul rupina, Ang Haj...!"
  43. Godi Suwarna: Jejen Jaelani W:" Kacida... hehe.."
  44. Godi Suwarna: Lalat Socrates:"Kana kitu, Mamang..."
  45. Godi Suwarna: Beni F. Syarifudin:"Eta mah sirah uing atuh, Ujang..!"
Ngeunaan Ieu Naskah:
Naskah lianna karya Godi Suwarna
  1. Tukang Parahu Xxi
  2. Si Éyank & Si Ayank
  3. Tukang Parahu Xx
  4. Serat Kasmaran
  5. “tom & Jerry”
  6. Tukang Parahu Xix
  7. Ucing Garong
  8. Eureup-eureup
  9. Kalangkang Peuting
  10. The Battle For Freedom
  11. Adam & BÉker
  12. DongÉng Rayagung
  13. Luwang-liwung
  14. Malem Minggu
  15. Tukang Parahu Xviii
  16. “tokééé..! Tokééé..! Tokééé..!”
  17. DÉsa Wisata
  18. Ringkang Sang Dangiang 2
  19. Tukang Parahu Xvii
  20. Tukang Parahu Xvi
  21. Halo-halo Bandung
  22. “open House”
  23. Tukang Parahu Xv
  24. Sanghiang Bedug
  25. Kembang Buruan
  26. Nu Tajil PoÉ Katujuh
  27. Kembang Api
  28. Tukang Parahu Xii
  29. Malem Minggu
  30. Tukang Parahu Xi
  31. Tukang Parahu X
  32. Tukang Parahu Ix
  33. Tukang Parahu Viii
  34. Tukang Parahu Vii
  35. Tukang Parahu Vi
  36. Tukang Parahu V
  37. Tukang Parahu Iv
  38. Tukang Parahu Iii
  39. Tukang Parahu Ii
  40. Tukang Parahu I
  41. Urang Sunda Nu Pamungkas
  42. “fatal Attraction”
  43. Lain Lalakon Petingan
  44. Nu Barusuh Manah
  45. Shohiba AnÉmer Fikmin
  46. Rampak Lodong
  47. Tembang Pamungkas
  48. Ringkang Sang Dangiang
  49. “The Skeletons Bar”
  50. Durma Mahayuda
  51. Lutung Gandrung
  52. Lalakon Awon
  53. Ashabul Kahfi
  54. I Miss You..!
  55. Jang AsÉp & Gatotkaca
  56. Gunjang-ganjing
  57. Parahu Nabi Enuh
  58. Pandawa Dadu
  59. Rotasi Sakeclak Cai
  60. Gambar Parahu Dina Kikisik
  61. Sabda Sang Utusan
  62. Ronggéng Gunung
  63. Dongéng Ti Nagri Kedok
  64. Lalakon Kadalon-dalon
  65. Murang-maring
  66. Jalan-jalan
  67. Kunyuk Gandrung
  68. Monalisa
  69. Rajah Pangemat
  70. Révolusi
  71. Berlin, Dina Hiji Peuting
  72. Serat Kasmaran
  73. Nagri Balai
  74. Die Berlinerin
  75. Sabot Ngalenyap
  76. Fikmin, Oh, Fikmin
  77. Kurusétra
  78. Pangarang
  79. Rajapati
  80. Ringkang
  81. Kamar Pangantén
  82. Roméo, Oh, Roméo…!
  83. Kembang Buruan
  84. Déwi
  85. Hulu Peda
  86. Jihad
  87. Titistulis
  88. DÉWI
  89. DI STASION
  90. PIWURUK
  91. TENGAH PEUTING
  92. PRESIDEN
  93. KABOGOH
  94. DAYEUH
  95. DEWI