Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Godi Suwarna


Nu kasair ku FBS, Godi Suwarna geus nyerat 10.441 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
02 Fébruari 2013 01:58:00
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Dongèng Isin" kénging Nazarudin Azhar

:"Tov Markotov..." sakitu we ti uingah. Batan uing kapapanjang ngomen ka nu geus nembrak hebringna. Uingah rek nanya we; kumaha proses kreatif-na ieu fikmin teh, Jang?"

02 Fébruari 2013 01:52:24
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Siklus" kénging Rudi Riadi

:"Haruuuh, uingah beakkeun kecap rek ngomen teh..! Nu geus puguh mah ieu fikmin hasna Cik Gu, tapi nu ieu mah leuwih canggih: heureuyna awor jeung daria, sirik awor jeung kritik diri. Uing asa dileketek bari dicabutan sabulu-bulu. Peureueueus, Cik Gu...!"

02 Fébruari 2013 01:38:49
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nyolong Badé" kénging Rohendi Pandeglang

:"Whahahaha....! Tegeeep, Jaroooo...! Eduuun...! Fikmin nan jempolan...! Diarep-arep rek dipungkas ku nu pikasieuneun, pikaketireun. Ari pek dipungkas ku nu biasa pisan Uing katipu, 'Rooo...! Asa kacugak ku tai kotok...! Asa rek beresin teu tulus..! Hahahaha..."

02 Fébruari 2013 01:34:59
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Handapeun Linduh Angsana" kénging Abah Sarjang

Wirahma dalapan engang, warisan para karuhun, bet raos digerendengkeun, ungkarana tingburicak, matak kabandang perlambang, sim uing banget kataji, lebah 'muka sigotaka', tingpuriding bulu anyut, da keur jauh ka Pun Bojo, ngan barang anjog katungtung, bet asa nabrak mitoha, uing kabur pangacian.." :D

02 Fébruari 2013 01:24:58
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nu Beuki Daging Atah" kénging Nasrul Jatnika

:"Whahaha...! Edun, Yi Haj...! Fikmin teh galak pisan..! Tumang RI mah tangtos genjotanana muantaf..! Heuheu..."

02 Fébruari 2013 01:19:12
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Èdna" kénging Dewi Ratna Damayanti

:"Haruuuh, fikmin Nenenk teh tambih ageung wae patuanganana...! Heuheuheuheu...."

01 Fébruari 2013 23:48:32
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

:"Ngawitan seueur nu haharewosan, nga-sms ka sim uing. Yen cenah, dileler Rancagena buku sajak Lagu Padungdung karya Deni A Fajar teh lain lantaran ajenna nu langkung unggul batan Ngabungbang, karangan Nazarudin Azhar, atawa Kalapati karangan Hadi Aks, tapi cenah eta teh kangge ngundakkeun citra pamedalna, nyaeta 'Syabas Book', kagungan Ketua Badan Musyawarah Masyrakat Sunda. Hehehe...! Aya-aya bae, nya..?"

31 Januari 2013 22:49:30
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

:"Unggal maca fikminna, unggal ngembeng cimata...! Gustiiii...."

31 Januari 2013 17:23:07
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Tyas" kénging Ahmad Fawzy Imron

:"Tegeeeep, Yi Haaaaaj...! Maca ungkarana asa diusapan, diayun-ambing angin sagara. Dugi kapungkasanana langsung dibantingkeun ku lambakna. Jumelegur na batu karang. Hate mancawura na kikisik...! Gustiiii...."

31 Januari 2013 17:09:15
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

:"Wilujeng, Abah Sarjang...! Horeng Si Abah teh anom keneh. Jaba janggotan deuih. Kumaha perkawis import sapi teh, Bah..! heuheu..."

31 Januari 2013 16:13:50
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Handapeun Caringin..." kénging Apoedy Sarah Ihsan

:"Tegeeeep, Aaaang...! Beuki nyerep kana hate miwah uteuk, yen lamun bisa ku pondok bari pepel, bari manjang na ciciptan kawas kieu, naha make kudu ngarang fikmin nu paranjang. Siip dekh, Ang! Fikminna edol kenoh dekh..! Heuheu..."

31 Januari 2013 15:49:20
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Rambut Kusut" kénging Teti Taryani

:"Idena muantaf, Ceuk..! Mung sigana rusuh teuing, ti kawit mendak ide, ngolah, teras ngapungkeunana. Da geuning karaos pisan eta kamandang ti Ang Helmi Pakudjati teh. Tengahna kirang kaolah..! Rusuh teuing, Ceuk..! Sapertos nu beberik ku yahudi dina maljum ieu..hehe "

31 Januari 2013 15:43:04
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Érloji" kénging Érwin Wahyudi

:"Beuki pepel, beuki aheng bae fikmin teh, Ang..! Hebriiiing dekh..!"

31 Januari 2013 13:44:58
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Érloji" kénging Érwin Wahyudi

:"Jempol we lanan...! Modemna lemot pisan, Ang..! Tadi ge ngomen panjang, teu ngapung wae. Ieu ge duka, yeuh..! Test..! Cleng..!"

31 Januari 2013 13:29:40
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Daeddi Koesnaedihanan:"Yaktos, Ang..! Nuju ngalarapkeu eta...! Silih asih sareng silih asuhna mah tos sering pisan dilarapkeun di ieu lapak. Ayeuna kantun silih asahna..! Biasana, urang Sunda teh sok hoyong sillih asih sareng silih asuhna wungkul..! Bagean silih asah mah sok teras teu tarahan mental, teu tarahan banting..."

31 Januari 2013 12:14:19
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Kanyaah" kénging Iman Nurdin M-Top

:"Siiip dekh, Ang...! Kayungyun ku gulak-gilek plotna, lian ti aheng fikminna. Hebriiing, briiing, briiing...!"

31 Januari 2013 11:37:50
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nu Ngagadabah" kénging Rudi Al-Fajri

:"Pungkasanana eduuun, Aaaang...! Kacipta pisan..."

31 Januari 2013 11:35:40
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nu Galau Malem Jumaah" kénging Irfan

:"Fikmin malem juma'ah deui bae...! Siiip dekh, Aaang...! Pepel nu ieu mah. Plotna ngentep seureuh, raket pakuat-pakaitna...! Tehnikna tos benten tebih ti nu kamari. Tegeeep, Aaaang...! Kantun ngapikan ngetikna..."

31 Januari 2013 11:32:24
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "FragmÉn Cimata" kénging Dédén Abdul Aziz

:"Haruuuh, cimataaaaa...! Cimata murba wisesa. Kacipta mun dibacana keur melow..."

31 Januari 2013 11:14:09
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Kanibal" kénging Abah Sarjang

:"Eduuun, Baaaah...! Fikmin malem jum'aah kliwon pisan..! Hehe...! Basa mimiti maca judul jeung fikminna sauted, manghanjakalkeun dina hate, naha Si Abah bet mere judul nu geus ngelemengkeun lalakonna, da kaciptana ti awal mah Ma Paraji nu bakal ngahakan orok atawa jikan teh. Barang tepi ka pungkasanana, Gustiii...! Sing horeng simanahoreng...! Uing katipu meleg-meleg! Tegeeep, 'Baaaaah...!"

31 Januari 2013 10:28:36
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Hadi Aks, Nazarudin Azhar:"Bade tumaros, dupi nominator kenging hadiah, teu..?"

31 Januari 2013 10:21:40
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Hadi Aks:"Waah, kedah teras diusut tah...! Naha bet wawarehan? Tiasa dilaporkeun ka Kulisi ieu mah..." :D

31 Januari 2013 10:16:20
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Dedi Pakot:"Upami fikmin tradisional mah tos aya ti jaman karuhun keneh, Ang..! Upamina, serial dongeng si Kabayan. Tapi, upami nu disebat fiksimini jaman kiwari mah nya nembe sataun langkung, ti kawit ieu lapak dibuka. Oorok keneh pisan. Numawi, kedah teras dipajeng supados satata sareng genre sastra sanesna, kayaning carpon, sajak, novel Sunda..."

31 Januari 2013 10:10:35
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Hanhan Saja:"Teu acan, ang...! Upami teu aya halangan, tur waragadna nyekapan, Insya Allah bade medal dina Poe Basa Indung, ping 21 Februari nu bade dongkap..."

31 Januari 2013 10:07:49
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Hadi Aks:"Sing saha nu undur, nu moyodok, nu jadi kumeok memeh dipacok ti pakalangan, eta ngaranna 'pecundang'. Nu kitu mah taya pupurieunana dina kahirupan. Ku kituna, hayu cuang padungduuuung, 'Luuuur...! Tembongkeun karancage taun ieu, jeung taun-taun satuluyna...! Pruuuung....!"

31 Januari 2013 10:00:59
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

:"Tah, eta, Ang Had..! Hiduuuup fikmiiiin...! Hiks..."

31 Januari 2013 09:59:34
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Hadi Aks:"...deui bae, Yi Perbu...! Deui bae....! Toubhahahahaaaaat...!"

31 Januari 2013 09:55:15
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

:"Haruuuh, geuning karya dua admin FBS ngajurahroh yeuh? 'Ngabungbang', buku sajak Nazarudin Azhar, jeung 'Kalapati', kumpulan carpon Hadi Aks ukur lebet nominasi..! Ck, ck, ck..! Tapi da kitu dina kasenian mah. Najan ceuk uing hade pisan oge, tacan tangtu cek tinimbangan juri mah. Sakitu ge nya cuang tarimakeun weee...! Majuu teruuus, 'Luuur...!"

31 Januari 2013 09:44:34
Godi Suwarna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

:"Bapa asuh Fikmin Sunda kasinugrahan bagja...! Asoooy...! Wilujeng Ang Ganjar Kurnia. Usulan Neneng ndah Dinda Jnura sae pisan, tah...! Hadiahna kangge lomba fikmin deui, dina raraga Poe Basa Indung. Okeh, Ang? Hehe..."

31 Januari 2013 09:26:56
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Gerbong Kareta" kénging Budi Dharsono

:"Kangge 'santri' nu enggal keneh pisan sapertos, Ang Bud, ieu fikmin teh tos hebring pisan..! Kantun teras milarian bahan sareng ngolahna. Wilujeng bajoang, Ang! Majuuu peruuut...! Pantaaaat munduuur...! Hehe..."

31 Januari 2013 09:23:19
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Rerencepan" kénging Yuharno Uyuh

:"Haha...! Untung lain aki uing..."

31 Januari 2013 08:39:50
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Gerbong Kareta" kénging Budi Dharsono

:"MUantaaaf, Aaaang...! Tambih asooooy...! Tos ngawitan rada manjangan bari angger pepel. Siiip dekh...! Majuuu teruuuus...!"

31 Januari 2013 08:11:59
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Edi Supriyadi:"Saha nu disebat balabarian teh, Ang..! Cobi tataan saurang-saurang?"

31 Januari 2013 08:02:19
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nyusul Nu Mulang Tiheula" kénging Mbi Chymepm

Rohendi Pandeglang:"Ceuk uing ieu mah, 'Ro..! Fikmin mah teu kudu rea nyaritakeun eusi hate. Eusi hate mah ayana kudu di nu maca. Fikmin mah cukup ku aksi, ku wadag, nu mancing eusi hate pamaca. Coba ku Jaro wawaas, kumaha teuing eusi hatena Mang Jum'an nu sakitu keur tagiwurna ku kajadian nu teu kahaja. Pasti eusi hate Mang Jum'an galecok pisan dina hate urang..."

31 Januari 2013 04:16:17
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging Nining Sariningsih

:"Siiip dekh, Neng Ning...! Tegep sagala rupina ieu mah. Kantenan eta kecap 'teu ideng', bet ras ka Pun Uyut nu sok nyebat kitu teh..."

31 Januari 2013 03:28:30
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nyusul Nu Mulang Tiheula" kénging Mbi Chymepm

:"Mbi teh tehnik ngarang mah tos hebring pisan. Sapertos dina ieu fikmin. Eduuun dekh...! Bobok tengah, langsung kana raramena. wirahma fikminna rancag alias cepet (mars mun dina musik mah), teu ngayayay matak bosen. Ku rancagna tea dugi ka kacipta 'hut-hetna' Mang Jum'an. Teu kitu wungkul, diwuwuhan ku pungkasanana nu aheng, matak ngajedak. Tov markotov dekh..! Mung, (aya mung-na, yeuh) aya lepat ketik. Najan saaksara ge dina fikmin nu hebring kieu mah justru karaos ngaganggu pisan..."

31 Januari 2013 02:47:45
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Kurudung Pulas Bulao" kénging Ki Sunda Sawawa

:"Tegeeep, Kiiii...! Misterina aya dina kecap 'kuring' nu ujug-ujug aya dina pungkasanana...! Fikmin emutaneun pisan ieu mah..."

31 Januari 2013 02:43:50
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nu Nulis" kénging Éndah Dinda Jénura

Ahmad Fawzy Imron:"Panuju, Yi Haj...! Fikmin sakelas MU pisan ieu mah. Sanes tingkatan Liperpol nu ecek-ecek...! Haha..."

31 Januari 2013 02:19:08
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nu Nulis" kénging Éndah Dinda Jénura

Shohiba Nu'man:"Ujang mah tos sanes 'Gantung Cintaeun' deui. Tapi tos kalebet kana kolom; 'Gulantung Anyuteun'..! Heuheu..."

31 Januari 2013 02:17:45
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Nu Ditaranjangan" kénging Entjep Sunardhi

:"Hehe...! Sim uingah dugi ka sasabaraha kali ngeunteung, Ang..! Bisi ditaranjang..! Hehehe..."

31 Januari 2013 02:10:29
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Ibrahim Farid:"Bral, muga-muga di lapak sejen sing aya pangabetah...."

31 Januari 2013 01:59:59
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Ibrahim Farid:"Nyaah pisan uing mah ka ieu lapak teh, nyaah ka kanca-kancana nu saroson-soson dialajar mikmin bareng jeung uing, da najan geus puluhan taun ngarang basa Sunda ge kana mikmin mah uing teh diajar keneh. Nyaahna uing ka ieu lapak lir ibarat nyaah ka anak pituin. Mun aya nu nyisikudi ka ieu lapak, uing pasti nyerenteng, siap ngabintih sing saha wae oge jalmana.

Komen Ahmad Siti Jamilah Hamudi, nu ceuk salira sakadar banyol, ceuk uing mah teu kitu. Komenna tendensius pisan nyalahkeun, teu ngahargaan, nuding teu bener ka nu ngokola ieu lapak, nu kuru cileuh kentel peujit, balas mikiran kumaha carana sangkan ieu lapak aya ajenan. Komen nu nuduh yen kanca FBS, nu geus marulan-malen bajoang ningkatkeun karancage dina mikmin, sarta karyana arasup kana fikmin petingan, teh sakadar pedah dareuheus ka admin. Lain admin wungkul nu bakal kasigeung teh. Tapi bakal rea kanca FBS nu kasigeung ku banyol konyolna Ahmad Siti Jamilah.

Salira angger nyebut uing kurang wijaksana.Teu sawios. Malah, lain bae kurang wijakasana, tapi uing pasti bakal galak pisan mun aya nu kumawani ngahihileudan ieu lapak. Ti barang ieu lapak dibuka, geus rea fikminer nu parundung, sarta nyarieun deui lapak nu kawas kieu. Tapi, dina seuhseuanana mah lapak-lapak tandingan teh taya nu hirup kawas ieu lapak. Tungtungna, nu parundung teh sok baralik deui, marikmin deui di ieu lapak.

Tah, mun salira tos teu sapagodos sareng sim uing nu kirang wijaksana, teu langkung, bilih bade medal sila oge sumangga teh teuing. Ieu lapak moal rugel

31 Januari 2013 00:54:42
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Latihan Imajinasi…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

:"Pasti ieu fikmin nyindiran uing. Da sim uing nu sok ngawacanakeun latihan imajinasi teh...! Tapi da sapuk, nu kieu ge sami, ngalatih imajinasi...! Hahaha..."

31 Januari 2013 00:43:00
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Ki Hasan:"Taah, eta, Ki...! Bujeng-bujeng sareng kanca FBS sanesna, Ki Hasan mah jeung uing ge can kungsi tepang, padahal sasama admin. Bororaah ruang-riung di YPK. Nanging, aneh, sok aya bae kanca nu goreng sangka, atawa tendensius ka lebah dinya, kawas Ahmad Siti Jamilah Hamudi, yen admin teh pilih kasih. Padahal, uing mah moal ponteng kanu koneng. Aya salasaurang fikminer nu sok idek liher di rorompok. Tapi sakitu geus mulan-malen mikmin, can aya hiji oge karanganana nu lebet kana kolom petingan. Geus puluhan taun uing teh icikibung dina sastra Sunda. Hayang nyaksian sastra Sunda nanjeur deui sabihari. Tah, uing gede harepan pisan ka ieu lapak. Piraku ku uing kudu diruksak ku pangajen nu sagawayah..."

31 Januari 2013 00:15:47
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Rayungan" kénging Kokom Komariah

:"Asoooy, Bu Nenk...! Gemet nataanana. Ngetikna ge tos beres ayeuna mah. Karaos pisan kamajenganana. Asa lalakon dayang Sumbi. Kantenan upami pungkasanana langkung dijedudkeun mah. Upamina, nu ngurunyung teh langsung disebatkeun: Ki Jumadi, upamina..."

31 Januari 2013 00:10:12
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Latihan Imajinasi…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

:"Whahahahaha....! Haruuuh, bet rus-ras kana latihan 'imajinasi' jaman keur bubujangan...! Tegeeeep, Aaaaang...!"

30 Januari 2013 23:56:29
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Ibrahim Farid:"Ti barang ieu lapak diadegkeun, tos aya sawatara fikminer nu diremove ku para admin. Nya eta nu teu sajalan jeung kawijakan para admin, atawa nu sok ngekeak batur sacara pribadi. Komen Ahmad Siti Jamilah Hamudi lain bae matak nyigeung para admin, tapi oge kanca-kanca fikminer sejennna, nu geus mulan-malen, bebeakan, ngaronjatkeun karancage, sangkan barisa ngarang fikmin nu aya ajenna..."

30 Januari 2013 23:49:54
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Apoedy Sarah Ihsan:"Eta pisan nu ku sim uing sok mindeng dibahas di ieu lapak, yen komunikasi dina media siga kieu mah kudu ati-ati, da nu nyarita jeung nu diajak nyarita teu pahareup-hareup langsung. Jadi, teu katingal ruak-riuk pasemonna, lentongna..."

30 Januari 2013 23:44:34
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Subuh" kénging Ki Hasan

Ang Entjep Sunardhi:"Taaah, etaaa, Ang Haj...! Numawi sim uing spk sok ngagelar acara NYIAR LUMAR ge ka dinya pisan maksad teh. Supados barudak waranoh ka alam. Dina eta acara ngahaja tara ngangge listrik, teu ngangge pengeras sora, supados para seniman nu ngeusi acara teu gumantung teuing kana teknologi..."

30 Januari 2013 23:32:16
Godi Suwarna ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

:"Ceuk uing, komen Ahmad Siti Jamilah Hamudi geus teu kaasup heureuy...! Lebah mana heureuyna ari nu kieu : "Sok timbul awon sangki, Bah Uyuh.. Boa-boa nu knging bntang, nu knging komn sareng jempol satolombong mung orang YPK, Kuncn, Pupuhu mdia..