Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Dadan Sutisna


Nu kasair ku FBS, Dadan Sutisna geus nyerat 1.379 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
18 Maret 2013 10:35:35
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Nu Ngintip Paguneman" kénging Iwan Hanjuang

Ari di lembur uing mah, Mang, pamohalan ngahurungkeun suluh sateuacan ngisikan. Margi pross ti napikeun dugi ka ngisikan, lumayan lami. Upamana napikeun jeung miceunan srahna 10 menit, ti dinya kencling ka tampian, rada anggang, bisa makkeun waktu 20 menit. Jadi mun ngahurungkeun heula seuneu th, bakal kaburu pareum mantn (komo mun teu aya nu nungguan mah). Tapisiga ck emangbisa jadi hs nyaritakeun bagbagan nyangu kalayan mrl, dina fikmin mah.

Ah, da lebah luang pangalaman kapungkur mah, Emang tangtos langkung weruh. Bnten tempat, mungkin bda paadatanana. Tah, di sawatara tempat mahkitu deui dina sawatara seratan nu ku uing dibaca, nyebat bogoh sacara langsung th semu-semu dipahing. Komo deui ti istri ka pameget. stuning kedah tunda talatah atanapi cekap ku siloka. Upami aya mojang nu ditanyaan, kumaha Nyai kersa ka Si Ujang th? kalah sok ngeluk tungkul bari ngom-ngom tungtung samping, dibarung ku raray beureum awahing isin. Atawa cekap ku ngajawab teu langkung Ema... (hartina dakeun). Tapi tangtu teu sadayana kitu, da kedah ngukur deuih iraha kajadianana jeung di mana tempatna. Siga dina ieu fikmin.

Kembaning kemba, Mang. ta cenah nu matak waas th, hhh.

17 Maret 2013 13:37:41
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging Nasrul Jatnika

Tah, dina lapak daring modl FBS, uing mah ningalna prah ba rk mak modus atawa moal g. Da mmang teu aturan urang kudu atawa ulah ngomn. ta mah kumaha kaperckaan fikminer w, da tangtu matak kitu th dibarung ku niat had: sangkan ka hareupna bisa ngagelarkeun karya nu leuwih punjul ajnna, dumasar kana kamandang dina komn ta, lian ti babagi pangaweruh th.

17 Maret 2013 13:32:04
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging Nasrul Jatnika

Ayeuna mah mmang sarwa gancang. Mmh aya mdia sosial, ngabahas karya th ukur ari keur ruang-riung w. Kadangkala karya nu dimuat dina mdia citak satengah taun katukang, kakara diobrolkeun. Atawa, mun pareng patepung di antara pangarang, sok papada mawa naskah nu rk dikirimkeun ka koran/majalah. Der dibaraca. Silih bukbak.

17 Maret 2013 13:26:42
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging Nasrul Jatnika

Ari pangalaman uing mah (boa ieu th kahngkr meureun), sok bingung mairan komn dina karya beunang sorangan. Kakara kapikir dua po saenggeusna, hhh. Rk dipairan geus lila teuing, tur tangtu baris dikatgorikeun kana modus apung. Tungtungna diantepkeun. Siga dina dua fikmin panungtung.

17 Maret 2013 13:23:26
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging Nasrul Jatnika

Euleuh, ram geuning perkara modus th. Ti tadi ngabandungan. Sok ah, nu gaduh padika bari nyamuni knh, tembrakkeun di dieu. Babagi pangalaman w, hh. Kang Agam, baga...

17 Maret 2013 05:17:09
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Tunggu Tutung" kénging Eni Setiani

Sigana moal seueur nu terangeun nu kumaha ari 'jublag'. Da ayeuna mah tos hs milarina barang siga kitu th.

17 Maret 2013 05:14:35
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Weduk" kénging Asep Sajah

Teu knging mung intermzo, kedah diserieuskeun, hhh.

17 Maret 2013 05:02:10
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Weduk" kénging Asep Sajah

Wissss, jadi sasab kana Fikmin geuning, hahaha.... Sa, sa, ulah anteng teuing ngurus-ngurus VB sareng jaringan. Tong ngagebay teuing w Ang kapayunna mah. Maksimal 150 kecap.

04 Fébruari 2013 16:29:42
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Neneng Yatikurniati

Nu mana Teteh nu teu kadaftar teh? Upami akun enggal mah kedah ngeusian deui profilna.

http://fikminsunda.com/profil/100003341870213

Dupi eta kagungan saha?

04 Fébruari 2013 10:10:41
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Tatangga Sabeulah" kénging Godi Suwarna

Sateuacan kana eusi, simuing nemb di opat pangarang mendakan kecap /nyuredik/ th. Kahiji, dina karangan-karangan Raka Perbu. Upamana dina Sandkala aya kalimah: Boga bapa kalah weureu kartu. Hayoh w ngadu, sakitu geus sagala ledis, Bi Lasih /nyuredik/. Kitu deui dina ieu fikmin. Nu kadua, dina buku carita Parawan jeung Dedemit knging Yus Rusamsi, aya kalimah: Biwirna nyuredik siga bold buruk ssa beurit, pikajijieun. Ari buukna anu ngariringkik, ngarerewig jeung bau hapeuk. Nu katilu dina buku Mirah Dalima knging Kis WS., aya katerangan: ck pamajikanana bari /nyuredikkeun/ biwirna. Dina Mahr Basa Sunda, Tatang Sumarsono ngadamel kalimah: ngasin = tanggah bari biwir luhurna /nyuredik/ (nanging teu diterangkeun naon hartina). Dina kamus-kamus lianna, kecap /nyuredik/ teu kapendak. Sakitu heula rupina perkawis /nyuredik/.

04 Fébruari 2013 01:14:02
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Ganjar Kurnia

Kang, ieu kamut ku simuing:

(1) WAKTU SARENG TEMPAT
Saprak Unpad sareng PP-SS mokalan kagiatan po basa Indung Internasional taun 2006, ayeuna, seueur lembaga sareng komunitas kasundaan papada gaduh maksad ngayakeun acara sapertos kitu. Angot ari ti pamarntah mah, da puguh ngahaja ngarngkolkeun waragad kanggo ta acara dina angarananana. Ku kituna, dina kaping 21 Pbruari th katingalna moal museur di hiji tempat, da papada gaduh hajat ta. Nanging, teu kedah janten halangan. Katingalna upami ngudag momen mah, sana dina kaping 21 ba, nanging acarana (usul simuing) wengi. Tempatna tiasa di Grha Sanoesi Hadjadinata atanapi di Bal Binkas, nu ngayakeunana UNPAD, PP-SS, sareng FBS. Atanapi bilih aya komunitas sans nu bad gabung, nya urang sasarengan ba.

(2) TEMA
PP-SS jeung Unpad kungsi nyieun sawatara tma dina PBII unggal taunna:
- Ngindung ka Basa Indung (2006)
- Basa Indung Tong Ditundung (2007)
- Ngajungjung Basa Indung Matakeun Basa Urang (2008)
- Basa Indung Alat Pangwaris Budaya (2009)
- Basa Indung dina Dunya Atikan (2010)
- Basa Indung dina Alam Kasajagatan (2011)
- Basa Indung dina Widang Tknologi (2012)
- 2013 (Tentatif): Basa Indung pikeun Nyungsi Jatidiri, Ngaguar Ajn Budaya

(3) ACARA
Sawatara acara nu kantos diayakeun dina miling PBII di antawisna:
- Diskusi/Seminar ngeunaan basa Indung. PP-SS jeung Unpad kungsi ngulem sawatara narasumber dina diskusi, di antara Mikihiro Moriyama, Prof. Chaedar Alwasilah, Gugun Gunardi, Teddi A.N. Muhtadin, Frances. B. Affandi, Prof. Cece Sobarna, jst.
- Gelar Pustaka buku-buku Sunda.
- Pamran buku Sunda.
- Pasanggiri Ngarang Novlt Barudak
- Pasanggiri Ngarang Sajak
- Pasanggiri Ngarang Naskah Drama Sunda (2007, 2009)
- Pasanggiri Tarucing Cakra Online (2007, 2008, 2009, 2010, 2011) gaw bareng PP-SS jeung Unpad.
- Nyieun Film Dokumnter ngeunaan basa Indung (2006, 2007).
- Rupaning pagelaran: maca sajak, drama, tembang, jst.
- Pasanggiri Ngarang Fikmin (2012)
- Saba Sastra ka Sakola

(4) ACARA PBII 2013
Nu patali sareng FBS:
Sambara Fiksimini Basa Sunda (wangunna bad sapertos kumaha? Kedah sanggalna dibadantenkeun).
----------
Nu patali sareng basa Sunda:
1. Gelar Pustaka sawatara buku Sunda: Mahr Basa Sunda (Tatang Sumarsono, Kiblat Buku Utama), Taraj Kumpulan Fikmin Asahan (FBS, Unpad, PPSS), Fikmin Petingan (PPSS, FBS), jst.
2. Sosialisasi Kamus Utama Basa Sunda. Ti bulan Maret 2012, Tim Kamus Utama Basa Sunda geus ngumpulkeun langkung ti 200 rbu kekecapan dina basa Sunda, nu engkna baris dipedalkeun jadi kamus. Ieu kekecapan th dumasar kana tks buku jeung mdia Sunda, ti bihari nepi ka kiwari.
3. Loncing Database Buku Sunda & Pangarang Sunda.
Film Dokumntr Basa Sunda. Midangkeun rupaning basa Sunda dina wangun vido.
----------
Nu patali sareng sambara sansna:
1. Ngmbarkeun Sambara Ngarang Naskah Drama 2013, kanggo tatahar Fstival Drama Basa Sunda 2014.
2. Pasanggiri Nyundayu! Ieu th pasanggiri rupaning krasi basa Sunda dina wangun vido. Peserta kudu ngarekam rupaning krasi: upamana ngadongng, cacarita dina basa Sunda, jst, terus direkam kana wangun vido.
----------
Nu patali sareng pagelaran dina puncak acara:
Dina prung acara kaping 21 Pbruari 2013 ta, kedah disusun naon ba nu bad digelarkeun. Simuing mah mung usul supados pagelaran diruntuykeun ba, teu diselang-selang ku MC atanapi pidato, sapertos acara Pidangan Bal Rumawat.

(5) WARAGAD
....

02 Fébruari 2013 17:46:13
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging anjeunna.

Mang Malik, minimal dikonfirmasikeun heula sigana...

02 Fébruari 2013 17:42:09
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging anjeunna.

Teh Teti Taryani, nu mawi ieu teh, teu mendak kaahengan wengi ieu mah. Nuju ngahunted idena...

02 Fébruari 2013 17:39:09
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging anjeunna.

Dhipa, nu matak mun aya nu bura-bere teh, kudu nalek heula ka pamajikan, bisi eta teh bagian tina kreatifitasna.

02 Fébruari 2013 17:36:20
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging anjeunna.

Mang Iwan, dalah dikumaha ari bakat ku geumpeur sareng reuwas mah...

02 Fébruari 2013 17:29:57
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging anjeunna.

Ari simuing mah mung sakadar kailhaman ku dongng-dongng salira, Ang Malik.

02 Fébruari 2013 17:26:46
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging anjeunna.

Hh, da henteu nuju ulang taun, Kang Dian. Ieu mah pdah malem minggu hoyong nyobian ngadamel nu kayas-kayas, tapi kalah janten hideung...

31 Januari 2013 17:09:14
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Wilujeng, Abah Sarjang...

31 Januari 2013 13:54:45
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "FragmÉn Cimata" kénging Dédén Abdul Aziz

Can mendakan pikomenan nu bisa ngawakilan hate, sabada maca ieu fikmin. Komo ieu fikmin mah bet aya sari-sari metamorfosis. Nu kitu tea, sakapeung sok hese geuning, da naon nu karasa teu salawasna bisa diwakilan ku aksara. Mung eta Ang, cek simuing, kecap "juuh" mun digentos ku "nyuub", asa bakal langkung kewes disandingkeun sareng "nyaab" teh. Nyuub teras nyaab.

31 Januari 2013 10:28:11
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Ieu salah sawios catetan Ang Haw Setiawan:
..................
SEDIKITNYA 68 judul buku berbahasa Sunda terbit selama tahun 2012. Beberapa di antaranya merupakan buku cetak ulang, sedangkan sebagian besar merupakan buku baru. Tahun 2011 buku Sunda yang terbit hanya sekitar 19 judul ditambah sejumlah buku cetak ulang. Dengan kata lain, jumlah publikasi buku Sunda setahun terakhir meningkat.
Pengarang Sunda paling produktif tahun 2012 adalah Aan Merdeka Permana. Pengarang dan wartawan yang berbasis di Bandung ini bukan orang baru dalam dunia kepengarangan Sunda. Selama ini dia menulis, menerbitkan, dan memasarkan sendiri buku-bukunya. Tahun 2012 Aan mengumumkan sekitar 18 judul buku, termasuk kumpulan cerpen.
Tenaga baru yang sumbangannya cukup penting dalam penerbitan buku Sunda kini adalah komunitas Fiksimini Sunda. Bermula dari kegemaran berbagi cerita dan ulasan melalui facebook sejak beberapa tahun lalu, komunitas ini kemudian merambah bidang penerbitan baik secara kolektif maupun secara individual. Dari lingkungan ini terbit sedikitnya 10 judul buku kumpulan cerita amat pendek yang mereka sebut fiksi mini alias fikmin.
.................

31 Januari 2013 10:24:28
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Ieu data ti Rancage:
http://www.facebook.com/pages/Panitia-Pemilihan-Buku-Rancage-2013/595006110524879

31 Januari 2013 10:23:03
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Aka Hadi Aks, jumlah 38 teh, nu diajen ku Rancage di luareun karya citak ulang, bahasan, sareng buku sanesna nu non-sastra.

31 Januari 2013 10:13:05
Dadan Sutisna ngoméntaran postingan kénging Hadi Aks

Aka Hadi Aks, sadayana aya 68 judul, eta nu ka data ku simuing...
-------------
Daftar Buku Sunda nu Medal Taun 2012
1. Pipisahan Novl knging RAF (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
2. Kalapati Kumpulan Carpon knging Hadi AKS (Kiblat Buku Utama)
3. Ma Inung Nwak Cahaya Kumpulan Carpon knging Mamat Sasmita (Kiblat Buku Utama)
4. Babu Kajajadn Roman knging Syarif Amin (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
5. Sasakala Talaga Warna Carita Barudak knging Elin Sjamsuri (Kiblat Buku Utama)
6. Hukuman Keur Raja Biadab Carita Wayang knging Hidayat Soesanto (Kiblat Buku Utama)
7. Sambara di Mantili - CaritaWayang knging Hidayat Soesanto (Kiblat Buku Utama)
8. Tragdi di Leuweung Dandaka -Carita Wayang knging Hidayat Soesanto (Kiblat Buku Utama)
9. Numbuk di Su Roman knging Moh.Ambri (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
10. Surat Wasiat Carita Barudak knging Samsoedi (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
11. Ibing Sunda Bahasan knging Enoch Atmadibrata (Kiblat Buku Utama)
12. Ibadah Daun KumpulanSajak knging Ddn Adul Aziz (Kiblat Buku Utama)
13. Nu Keur Nangan -Kumpulan Fiksimini knging Ganjar Kurnia (Kiblat Buku Utama)
14. Suling Aing Tulang Maung Carita Barudak knging Elin Sjamsuri (Kiblat Buku Utama)
15. Si Bedog Panjang Carita Barudak knging Ki Umbara (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
16. Carios Peperangan Dipanegara Carita Barudak knging Samsoedi (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
17. Di Taman Larangan Kumpulan Sajak knging Surachman R.M (Kiblat Buku Utama)
18. Jemplang Bulan Ilang Kumpulan Dangding knging Dian Hndrayana (Kiblat Buku Utama)
19. Prabu Wangisutah Roman knging Yosph Iskandar (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
20. Wastukancana Roman knging Yosph Iskandar (Kiblat Buku Utama, citak ulang)
21. Hariring Tilam Kaling Kumpulan dangding knging Ddy Windyagiri (Pustaka Jaya)
22. Kakarn Rvolusi Roman knging Tatang Sumarsono (Pustaka Jaya)
23. Ngabungbang Kumpulan Sajak knging Nazarudin Azhar (Geger Sunten)
24. Angin Galunggung Kumpulan Sajak knging Soni Farid Maulana (Geger Sunten)
25. Disunatan Kumpulan ankdot knging Asp Kusnadi (Kanron)
26. Talaga Malih Warna Kumpulan Carpon Sasatoan knging Aam Amilia (Syabas Book)
27. Lagu Padungdung Kumpulna Puisi knging Dni Ahmad Fajar (Syabas Book)
28. Kalangkang Urang 1 Kumpulan Drama Sunda knging Arthur S. Nalan (Mdia)
29. Kalangkang Urang 2 Kumpulan Drama Sunda knging Arthur S. Nalan (Mdia)
30. My Lan Kumpulan fikmin knging Yayan Supriatna (Wisata Literasi)
31. Lalaki 'Na Bulan Keretas knging Inda Nugraha Hidayat (Wisata Literasi)
32. Jamparing: Carita Umbara Lima Sohib Wanoja knging Chy Rtty Isnnds (Wisata Literasi)
33. Seuseukeut Bulan: Kumpulan Sajak knging Liman Sanjaya (Wisata Literasi)
34. Kolusi Balati Ano Karsana (JPBD FPBS UPI)
35. Srngh Kumpulan ankdot Nanang SOS (Lingkung Seni Sekar Balbat, Tasikmalaya)
36. Binalbat Kumpulan Fiksimini Sunda knging Tatang Sumarsono (Ed.) (GSB /Green Smart Books Publishing)
37. Ujay Kodok knging Tatang Sumarsono (GSB /Green Smart Books Publishing)
38. SMS Tengah Peuting knging Hrmawan Aksan (GSB /Green Smart Books Publishing)
39. Nol Bulan Ku Asiwung Antologi Fiksimini Sunda knging Dni Riaddy (GSB /Green Smart Books Publishing)
40. Ti Tetelar ka Sampalan Antologi Fiksimini Sunda knging Entjp Sunardi (GSB /Green Smart Books Publishing)
41. Ngacacang Cacahan ti Banten Kumpulan Fiksimini Sunda-Banten knging Rohndi Pandglang (GSB /Green Smart Books Publishing)
42. Aki Doran Pacul Kumpulan Carpon, Fiksimini dan Sajak Sunda knging Ida Rukmana (GSB /Green Smart Books Publishing)
43. Diajar Ngarang Carita Pondok bahasan knging Adang S (GSB /Green Smart Books Publishing)
44. Nu Nyumput Tina Takdir Kumpulan Fiksimini Sunda dan Carpon knging Lies Tjandra Kantjana (GSB /Green Smart Books Publishing)
45. Batok Bulu Eusi Madu Dwilogi Fiksimini Sunda knging Tti Taryani (GSB /Green Smart Books Publishing)
46. Kicimpring Bngras Dwilogi Fiksimini Sunda knging Tti Taryani (GSB /Green Smart Books Publishing)
47. Romantika Nyi Rambut Kasih knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
48. Lalakon ti Bandung knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
49. Lalakon ti Garut knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
50. Lalakon ti Ciamis knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
51. Lalakon ti Kuningan knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
52. Lalakon ti Majalengka knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
53. Lalakon ti Tasikmalaya knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
54. Lalakon ti Pangandaran knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
55. Lalakon ti Subang knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
56. Lalakon ti Karawang knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
57. Lalakon ti Purwakarta knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
58. Lalakon ti Cianjur knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
59. Lalakon ti Bogor knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
60. Lalakon ti Jakarta knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
61. Lalakon ti Banten knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
62. Lalakon ti Palabuhan Ratu knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
63. Lalakon ti Sukabumi knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
64. Diskusi Tagot Perang Bubat knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
65. Kumpulan Carita Pondok knging Aan Merdka Permana (Ujung Galuh & Putra Pajajaran)
66. Dongeng Si Jay - Kumpulan Humor Basa Sunda kning Is Tuning
67. Nol Bulan Ku Asiwung, Antologi Fiksimini Sunda kning Dni Riaddy
68. Jangjawokan: Inventarisasi Puisi Mantra Sunda kning tti R.S., Elin Sjamsuri, sareng Miftahul Malik.

(Digundukkeun ku Dadan Sutisna)

30 Januari 2013 13:51:50
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Arransemen Panungtung" kénging Iwan Hanjuang

Ajengan Cecep Koswara, mikmin ah, mikmin.... Wios dongeng ti KUA ge. Mang Iwan, cobi ka payunna mah muka Padepokan Arransemen Hirup...

30 Januari 2013 13:48:54
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Dina Hiji Mangsa" kénging Dewi Ratna Damayanti

Leres, Ki Hasan, jukut riut teu ngayang, ari jukut alimusa mah bisa minuhan kebon mun tos ekspansina teh, hehehe. Nuju budak mah da apal pisan kana sagala rupa jujukutan teh, ari ayeuna bet harilap deui rupana.

29 Januari 2013 19:48:09
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Laki Rabi" kénging Asep Komara

Mmh ngomn, ngarnghap heula. Kekecapan nu haripu diruntuykeun jadi kalimah nu matak pelem. Uing mah teu maka mikiran eusina, bieu th kalah anteng heula ngagayem pirang-pirang ungkara. Geus rada teurab kakara nyuaykeun carita. Carita nu sakitu halimpuna teu nyana bet dijeblagken kana implengan nu matak pacaruk. Uing remen pisan maca carita-carita nu modl kieu, tapi dina ieu fikmin mah bda. Aya panodl. Aya panyantl. Aya bayati nu matak nyeuit, dijungjangkeun kana tato kembang eros. Hubungan nu baris kasurti ku nu weruh di semuna. Baris kaharti ku nu leukeun dak nyungsi. Mung hiji, dina jajaran kalima, panon uing tos kakenyed ku judul.

29 Januari 2013 19:13:25
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Reni Nurhayati, bisa jadi, Nng, margi remen teuing ngagugulung guguling. Mung angger nu sok dimut-mut ku uing mah, ari ngimpi th gambarna warna atawa hitam putih.

29 Januari 2013 19:13:12
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Yuharno Uyuh, sigana tos hiber ayeuna mah manukna g, Ang ...

29 Januari 2013 19:13:03
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Helmi Pakudjati, urang antos ba kajantenan saterasna, Ang, hhh ....

29 Januari 2013 19:12:53
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Maya Pancanaka, nuhun Th.

29 Januari 2013 19:12:44
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Nasrul Jatnikaa, puguh g bureng, Ang. Suwr, uing sorangan teu terang naon saenyana nu keur kaimpikeunana th.

29 Januari 2013 19:12:32
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Rudi Riadi, ulah sok kakagokan nu teu paruguh, Ang. Breng w bad ngapungkeun mah (ambh uing jadi siap-siap mikmin deui, hhh)

29 Januari 2013 19:12:21
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Dewi Ratna Damayanti, cobi engk mun pendak haleuangkeun, nya. Asa hoyong nguping ...

29 Januari 2013 19:12:08
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Hadi Aks, puguh g Aka, sakapeung mah tara ti nu jauh nu sok nyiar-nyiar pifikmineun th...

29 Januari 2013 19:11:57
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Nana Sukmana, baruk kitu, Mang? Boa enya nu sok matak ahng th ngimpi, siga impian Raka Perbu kamari wengi basa rk nampiling Kadispardud, pdah dina hiji gempungan di Bandung, batur ditempatkeun di hiji hotl bntang lima, di kamar-kamar nu harurung-harrang, ari Raka Perbu di tempat nu barck, barala, barau, persis w kandang domba (dina impianana).

29 Januari 2013 19:11:42
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Apoedy Sarah Ihsan, rupina siga kitu Ang, sakapeung nu ngaranna ilham th diudag lumpat didagoan cicing. Tapi siga ck Raka Perbu, mun ilham tos kacerek, nu panghs-hsna th nya kumaha nyaritakeunanana.

29 Januari 2013 19:11:28
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Badru Tamam Mifka, upami utag-atog kecap mah didamaran ku kamus, mun utag-atog id ubarna maca karya nu lian. Kitu nu karasa ku simuing mah. Jaman SMP, mun ngabandungan dongng Sunda dina radio, sok ngadadak ngahab. Hayang pisan nu dibaca ku juru dongng th beunang nulis uing. Teu burung kalaksanakeun (ngarangna mah), najan tandonna kudu mindeng mondok di babaturan, ngadon ngetik. Jaman SMA uing sok panas ku carpon-carpon Ddn Abdul Aziz, malah kungsi ceuceub ka Yus R. Ismail jeung Usman Supndi. Ah, jadi kapapanjangan.

29 Januari 2013 19:11:16
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Ang Nazarudin Azhar, mun disebut kitu th uing mah sok hayang ujug-ujug ngadamel sajak. Tos kereteg ti bh ditu, hayang diajar nyajak. Nya samentawis mah diajar mikmin heula w.

29 Januari 2013 19:11:01
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Rudi Al-Fajri, nuhun, Ang. Moal tebih teuing ti Buahdua ka Tanjungsari mah. Najan ayeuna mah geuning mmh Cadas Pangran ti Sumedangkeun th, diamparan jalan taringgul, abong bupatina trh marn. Ah, ktang, Buahdua man ieu th?

29 Januari 2013 19:10:47
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

ndah Dinda Jnura, duka da simuing mah teu welh kerang-kerung ba ku Inception th, Ceu ...

29 Januari 2013 19:10:27
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Ddn Abdul Aziz, cithna tos bari sigana wayah kieu mah, Ang. Urang papada nyaliksik ba nu baranang na ieu lapakdi luhur sareng di handap.

29 Januari 2013 19:10:03
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Kang Entjep Sunardhi, urang silih undeur w, da simuing g remen mendak nu ahng dina fikmin-fikmin Akang. Ngagedag sareng henteuna mah tangtos bntn-bntn pamendak. Mung paling copl, dina ieu lapak urang tiasa sasarengan miara basa katut rupi-rupi pakakasna.

29 Januari 2013 19:09:51
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Th Tiktik Rusyanii, teu knging ngawewegah nyalira, ah. Ngarang mah saurna teu bnten ti nyuruput kopi jeung paitna, hiji waktu baris aya nu nampir na dasar gelas. Kitu saur anu weruh di semuna.

29 Januari 2013 19:09:37
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging anjeunna.

Abah Sarjang, hatur nuhun, mangga bilih karinjangna bad dicandak deui, Ang :D

29 Januari 2013 07:37:47
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "RÉdÉnominasi" kénging Rameli Agam

Fikmin futuristis nu pelem, Ang. Jadi ngabayangkeun deui novl 1984. Ck uing nu nmbrs dina ieu fikmin th lain kaahngan nu keur sar barang hudang robah jamantapi panggeuing kana saniskara kateulanaan. Mung aya hiji Ang, mun ta duit nu dipsakan ku Juragan Sisipus umurna geus 100 taun, hartina geus jadi barang ku kuno. Pangajina bisa jadi leuwih mahal. Tapi ta ck ukuran ayeunasaratus taun ka hareup mah, boa jalma th geus moal ngampihan barang-barang kuno-kuno.

29 Januari 2013 07:06:38
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Waleran Girang Panampung Luh-lah" kénging Nasrul Jatnika

Bilih aya nu bingung ieu fikmin ngawalonan naon, ieu fikmin memehna:
-------------
Teu Bisa Hojah
#
Knging Nasrul Jatnika
Dipidangkeun dina lapak 25 Januari 2013 13:20:44
#
Kahatur Girang Panampung Luh-lah.
Taun kamari kuring ngaganti Sistim Operasi Bbn 7.0 jadi Prameswari vrsi 1.0. Ku ayana Sistem Operasi ieu, program NyabunanOlangan 12.3 anu kacida buhunna, dipupus. Diganti NyieunBudak 1.0 pang anyarna. Duka kumaha, Prameswari 1.0 ngawasa aplikasi nu lian. Malah sacara otomatis mupusan program kalandep. Saperti Gaplh 8.0 nu di plug-in sareng Ngaronda 2.1. Kitu deui NguseupJeungNgurek 2.0. , Moro 12.0, jeung OffRoad 4.0. Anu paling nyentug , MngBal 4.0 og KaBioskop 7.0 teu tiasa diapdt deui. Rgistry-na dijejek ku Prameswari 1.0.
Sajaba mupusan, plug-in nu aya dina Pramesari 1.0 ngalindih sarta maksa kudu dijalankeun. Siga kana aplikasi UlinPeuting 3.0 jeung JalanKaMall 5.0, ayeuna mah teu jalan lamun teu dibarengan Balanja 1.0. Balukarna KartuKredit 5.0 hng, dpositna kosong.
Aya mutan rk balik deui mak Bbn 7.0. Tamiang meulit ka bitis. Hardis di pasang gembok. Aplikasi naon ba, kudu ijin Prameswari 1.0. Ari rk di-uninstall, teu bisa!
-----------
Simuing mah mung pesen ieu we, aplikasi MapagRanjang (teu acan aya versina) nu tos dilebetan serial 'b4l3nyungcung', teu kenging diblok, da eta mah sanes spyware.

29 Januari 2013 06:32:21
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Ihtiar Munggaran…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

Sanes tuturut munding ka Ang Soendara, leres pisan kajadian siga kieu teh kaalaman ku uing. Bedana teh, uing mah es-na lain nu indung, tapi nu tatangga. Sakapeung balik ngajingjing termos nu esna geus jaradi cai. Tuluy sok diasupkeun cengcelengan tina awi. Ukur meunang bati saratur perak, sapoena teh. Da nu boga es sok karunyaeun, najan euweuh nu payu, uing mah angger diburuhan... Tina es tuluy pindah kana dagang kiripik... ah, kalah jadi manjang, hehehe...

29 Januari 2013 06:22:14
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Dina Hiji Mangsa" kénging Dewi Ratna Damayanti

Rinjul, renjul, garinjul (kana jalan). Di lembur simuing mah aya deui nu disebut jukut garut, jukut riut keneh, sakapeung sok disebat alimusa. "Musuh" simuing keur budak, jaman ngarit tonggoheun walungan....

29 Januari 2013 06:15:11
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Nu Narolak" kénging Anang Kartiwa

Hehe, fikmin tarucing nu matak ngesang ieu mah... Saha nu tiasa neguh?

29 Januari 2013 03:08:16
Dadan Sutisna ngoméntaran Fikmin "Caah Déngdéng" kénging Mbi Chymepm

Mung naha, Mbi, judulna bet Caah Dngdng?