Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Yayan Bedog Supriatna


Nu kasair ku FBS, Yayan Bedog Supriatna geus nyerat 1.637 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
28 Désémber 2012 02:11:45
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Nyai Loro Kidul" kénging Rohendi Pandeglang

gustiii...., pertanda naon ta Ka, sa ratu-ratu jadi TKW?
jempol jasa Ka Rohendi Pandeglang

27 Désémber 2012 12:33:31
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Stock" kénging Helmi Pakudjati

jih..paingan unggal beberes tas psta isok manggihan sapatu sabeulah, mani badag, sigana nu bogana jebrag, ha..ha...

27 Désémber 2012 10:56:09
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Kareueus Bapa" kénging anjeunna.

Tah enya jasa tath Ceu Ed Jenura, ti Rancakk jasa asalna ta !

27 Désémber 2012 10:49:34
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Kareueus Bapa" kénging anjeunna.

Kitu jasa Ka, pajar mending dialajar basa deungeun ambh bisa ngigelan globalisasi. Puguhan mah ngilangkeun jatidiri ngajurung henerasi jaradi babu, tukang buburuh di nagri deungeun.
Padahal ceuk panaliti jeung geus aya bukti yn jalma bisa nyangkem kalayan pash juh basa

27 Désémber 2012 10:39:11
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Kareueus Bapa" kénging anjeunna.

aral uingah, Ka Helmi Pakudjati

27 Désémber 2012 09:36:59
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Kareueus Bapa" kénging anjeunna.

Ceu Heni Sumarni, bising deuk diajar gangnam mah ka kula ba Ceu

26 Désémber 2012 06:00:06
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Ka Dadan Sutisna, Ka Nazarudin Azhar dupi salira nyesepna naon karah nyah?, hihiii...

25 Désémber 2012 10:23:41
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tepung Salangkung" kénging Ahmad Fawzy Imron

teu bireuk deui, salira Aka H. AFI ta, hihii...

25 Désémber 2012 00:23:16
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Oyag Camara" kénging Asep Komara

Edun, nyaan lantip kacida, nysakeun mangpirang-pirang sawangan nu pohara. Aslina uing resep kacida !. Jempol satoronton tah Ka.
Komo pan ja uing uing mah kungsi kajamparing ati ku Ci My Lan

22 Désémber 2012 05:01:22
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Fikmin #Asah#Nu Ngasah Pedang
Ngasah pedang kabuyutan.
Pangagung geus teu jadi payung. Agama ukur lalamb, ukur jadi taraj, batu paloncatan keur ngahontal kadunyaan. Numbrug-numbrug eusi gudang. Kembang laligar rerencepan, di Singapura, Cina, Amsterdam, Swiss. Kembang Bank !.
Ngasah pedang kabuyutan.
Ssiietcras.., sendal kulit nu dialungkeun parat ngajadi dua. Sakali nigas. Pedang abus kana sarangka dibungkus ku lawon bodas. Pedang, kitab-kitab, pakan saperluna dibuntel ku kan nu isok dijadikeun sepr.
Peuting simp. Bulan suwung. Hujan ngaririncik ti sor mula.
Brakkk.. sora panto dijejek sapatu boot.
Jangan bergerak !. Tilu jalma ngabedega, marak jas hujan. Tilu congo bedil nampeu kana dada, kana beugeut, kana uteuk. Patempatan geus ditingker.
Di pngkolan, ucing hideung meles merong tinu singkur. Sajongjongan. Ngolsd, laju ngiles dilegleg petengna peuting. Taya nu nangnkeun.

21 Désémber 2012 08:51:56
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Haduh.. rieur kula palebah format

21 Désémber 2012 08:47:59
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Ka Helmi Pakudjati, nuhun jasa ingpona, nu pun kula ja ntos dibebener ta.

21 Désémber 2012 01:54:40
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Ka Deden Abdul Aziz, salah ketik jigana ta ja lain 'dagang bulan' tapi 'datang bulan'!, hihii...(y) (y) (y)

20 Désémber 2012 03:32:55
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

untung aya 'gudang' keur neundeun 'taraj' jeung 'jas hujan' hihii...

19 Désémber 2012 10:51:31
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Hirup Nu Biasa" kénging Rudi Riadi

hdd, Ka

19 Désémber 2012 05:48:49
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

#Ateul#
Di gudang. Sakabh panto jeung jandla dipeundeutan. Nataan barang hiji-hiji : cowt batu; sapatu; sendal; sepr; kembang; taraj; jas hujan; pedang tina kayu. Ucing hideung meunang ngadodoho di pngkolan palemburan dicangcang kana rak barang. Aya baskom nu dieusian cai juh rupa kembang, nyanding potrt aww. Wanci mustari, mangsa sampurna. Angin jeung cahaya bulan nu mabra baris nganteurkeun kahayang anu pohara. Geus jadi werejit diri.
Rasakeun ku dia !
---
Hihii..bakat ku ateul ba ieu mah, lain keur sambara

19 Désémber 2012 04:30:36
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Barokah Kajujuran" kénging Rudi Riadi

adatna ari kakurung ku iga nyah? Ka, hihii...
kamana ba itu saronoeun

19 Désémber 2012 02:51:00
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Anti Gajahmada" kénging Rohendi Pandeglang

naha? Ka, apan gajahmada jeung bromo ta padudulur lin?

18 Désémber 2012 12:19:38
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Almenak" kénging anjeunna.

Tah ta payus pisan Aka, tatangkalan dipelak keur usum hujan teu kudu dicbor..

18 Désémber 2012 12:14:12
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Almenak" kénging anjeunna.

Nuhun Aka Rameli Agam, nyobaan beureum saulas alias ngayas, hihii...

18 Désémber 2012 11:15:57
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Fikmin#Asah#Mapag Taun Anyar#
Lambaran-lambaran almenak aruculan ssa salambar, Bulan Dsmbr!
Hieum ku kalangkang gambar jeung tutulisan : -Sodnjord-, -Niagara-, -Great Wall-, -Bali-, -Old n New-, -Psta Kmbang Api-, -Konsr Musik-, jsb.
Hampura..,akang batan sakieu kaayaanana
Salira gumujeng stu nyari matak kataji.
Apan ieu almenak nu urang duaan mah, laju ngaluarkeun buku nu dibungkus keretas kado motip kembang-kembang. Almenak basajan. Teu kabh tanggal aya, tanggal beureumna noyod lima po. Aya gambar ttclan siga taraj nuju kana Kabah. Aya gambar pedang jeung ucing hideung. Dirangkul banget kabagja, panto kamer dipeundeutkeun.
Aya ari ukur ka Pangandaran mah, cekng bari ngusapan pinuh kadeudeuh.
Mending kanggo mmrs gudang, msr jas hujan, sapatu, sareng sendal nu balas kabaseuhan, pokna th.
Sepr beureum anyar masangkeun pasiksak, bantal jeung guguling pasolngkrah.
Beuki yakin, batu hahalang jeung pngkolan dina ngambah kahirupan baris bisa diliwatan ku urang duaan. Enya, ku urang duaan, babarengan.

18 Désémber 2012 05:05:12
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Ieu Mah Siliwangi, Euy!" kénging Rameli Agam

Aka Rameli Agam, lain bet mindeng lh ning, sugan kudu rada ditimburuan kitu ta Esib?

18 Désémber 2012 04:16:50
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Hard Rocks Pangbalikan" kénging Iwan Hanjuang

hampura Uwa, pan kula mah Dangduter, hihiii...
bising salah deuk komen th, ngeun teu salah ari (y) mah

17 Désémber 2012 07:24:15
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Sawarga Ahéng" kénging anjeunna.

Mang Yuharno Uyuh, kudu dibr ba 'kata kunci' karak bisa ngdamel fikmin uing mah jigana, hihii...

17 Désémber 2012 07:05:55
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Sawarga Ahéng" kénging anjeunna.

ari sendal ta jang naon nyah? Ceu Ed Jenura

17 Désémber 2012 04:57:32
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Fikmin#Asah# Sawarga Ahng
Di langit taya bulan, sidik keur hujan. Ngucul pakan, rap mak jas hujan. Sumanget, ngagidig ka gudang nyokot taraj. Gentng bocor. Pasosor tadi aya ucing hideung kawinan dibaldog ku batu da gandng pisan.
Rngs mandi, ngamparkeun sepr kelir kayas motip kembang-kembang. Crot..crot..diminyakseungitan.
Tirilik.., sora sms. "Aa tos dugi ka pngkolan."
Ngeck deui pedang,tambang,pecut,sapatu boot, jeung sendal carucukan nu diteundeun di kolong ranjang.
Males sms, "Aman. Panto teu dikonci."
Hujan ngadadak ngabadagan, tatit pating burisat, guludug pating jelegur.

17 Désémber 2012 00:14:17
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Improvisasi" kénging Iwan Hanjuang

ngareunah ungkarana Wa, kajeun pun kula teu ngarti kana musik gh tapi kahalarti ta ungkara. Boa Uwa keur ngaracik tembang atawa musik nu edun, kitu?

13 Désémber 2012 02:20:25
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Riweuh" kénging Ed Jenura

haruh...fikmin sajarah ieu mah. (y)

10 Désémber 2012 23:39:54
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Néang Shahrukh Khan" kénging Ibnu Hijar Apandi

acha..acha...acha...

29 Juli 2012 13:50:38
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Basisir Panineungan" kénging 'Eboed' Eman Budiman

Endah jasa. Banget kataji hayang diajar ngomn daria, ieu pikmin ku kula dicopi laju di pasteu di words diitung aya 152 kecap kaabus jeung judulna. Jadi eusi pikmin 149 kecap. Panuju ka Ka Budi Mugia Raspati rada kurang sreg paragrap panungtungna, tapi teuin ktang ja ieu mah ceuk pangrasa pun kula. Mangcayut-cayut jempol keur Ka 'Eboed' Eman Budiman

12 Juli 2012 08:54:41
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

jih..ari sugan deuk diprots ku Ka Nasrul Jatnika, heu..heu..

12 Juli 2012 08:53:05
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Preman Vs Ki Shauf…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

na leungeun kencana tato kembang ros warna kayas nyah? handapeun tatu urut dicutat, ha.ha...

12 Juli 2012 08:44:37
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Nu Hayang Ka Abah Kuncén" kénging Rohendi Pandeglang

Ja mun ku mang google mah hamo garati, bakal langsung kapanggih :
Wilwatikta = ngaran resmi Karajaan Majapahit, hihii...

12 Juli 2012 08:36:20
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Nu Baralik Ti Kawali" kénging Korsiatii Ayanadi Mejadiah

Paingan atuh pikminna harad ari tos maca Ronggeng Dukuh Paruk mah. Hatam 3 anana? Neng Korsiatii Ayanadi Mejadiah

12 Juli 2012 08:21:55
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

Nuhun Kang Haji, beuh..dianti jasa pangjempol ti salira

12 Juli 2012 08:16:04
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasawwuf" kénging Irman N Dimyatie

gebrag tumbila, wkwkwk....
(tah mulih deui komen salira Ka Irman N Dimyatie)

12 Juli 2012 08:09:18
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Di Kawali" kénging Endah Dinda Jenura

tos di down load nu eta mah kapungkur ge, nuhun

12 Juli 2012 05:57:32
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Di Kawali" kénging Endah Dinda Jenura

Ceu Endah Dinda Jenura, aya rekaman video na? ingbok ikh

12 Juli 2012 05:47:36
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Naha Kuring Teu Siga Batur?" kénging Lies Tjandra Kancana Sudarma

Sapuk srg Ang Asep Rachmat, hamo nu ka tilu ka opat na mah geura Ceu Lies Tjandra Kancana Sudarma

12 Juli 2012 04:47:41
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

Ceu Tanti Damayanti, Kang Prabu Godi Suwarna sastuna sanaos pangalaman ieu tos 10 taun kalangkung, uinggal emut sok kadon muriang sim uing mah.

12 Juli 2012 04:35:59
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Mulangkeun Pamajikan" kénging Gaus Firdaus

Jih..paingan atuh. Hamo pipilueun ana kitu mah

12 Juli 2012 04:31:38
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

Walah..enya nyah Ka Rohendi Pandeglang, kula salah nulis. Nuhun jasa pangralatna ka.

12 Juli 2012 04:25:19
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

deuh...kamana nyah panutan uing Kang H. Ahmad Fawzy Imron bet teu ngajempolan?, hihii....

12 Juli 2012 04:18:04
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

tuh di Kandaga Computer Centre (Cicadas), pangalaman kula kl 10 taun katukang.

12 Juli 2012 04:14:12
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging anjeunna.

teu sah sabenerna mah ja ieu mah lain fiksi, sing dak demi non fiksi, wkwkwkk....

12 Juli 2012 03:08:15
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf 2" kénging Ahmad Fawzy Imron

Ka Irman N Dimyatie, tah Ka H. AFI...tah, geus ngayas deui ba manahna, ha..ha...

12 Juli 2012 02:26:44
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Na Ati" kénging Wawan Setiawan Husin

Teu pindo gaw, yaktos kitu pisan Wa Prabu Wawan Setiawan Husin.
Nyungsi wanci Bihari ngajadi eunteung, pangajaran wanci Kiwari jangeun nyorang mangsa Baring Supagi

12 Juli 2012 02:16:47
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging Cep Simi

Haruh...Ka H. Ahmad Fawzy Imron keur kadongkapan narsisna nganggo eho deuih,ha.ha....

12 Juli 2012 01:36:31
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging Cep Simi

Ki Lalat Socrates, inama amalu bi niat
Kuma karep ceuk nu nulisna ba. Kula pernah manggih nu ngadipinisikeun puisi/sajak : "karya tulis kaabus puisi/sajak lamun waktu nulis nu nulisna niat nyieun puisi/sajak"
Ceuk aing puisi, nya puisi, wkwkwkk.....

12 Juli 2012 01:23:28
Yayan Bedog Supriatna ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging Cep Simi

Aka Cep Simi, kula mah nyatut tina buku nu nerangkeun bdana tulisan fiksi jeung nonfiksi. Anapon manpaatna mah sarwa ba da duanana geh tulisan. Doang angkot bda jurusan meureun, sarwa keur transportasi.