Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Nana Sukmana


Nu kasair ku FBS, Nana Sukmana geus nyerat 2.168 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
17 Maret 2013 22:18:32
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

, "Wilujeng, Ang rwin Wahyudi. Ngiring bingah! (y)."

03 Fébruari 2013 15:49:11
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

, "Abah Abah Sarjang: wartoskeun ka anjeunna, sruk-srk og ngaragaji mag moal cap da kuduaan, benteu sareng nyeuseuh kituh. Sruk-srk th nyalira ba."

03 Fébruari 2013 00:29:19
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Talatah" kénging Dadan Sutisna

, "Garo-garo teu ateul maca ieu fikmin th. Kacipta hanjeluna. Nu asih dipulang bedog!"

03 Fébruari 2013 00:24:22
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Wilujeng, Bah.

01 Fébruari 2013 14:19:40
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

, "Wilujeng, Kang Ganjar Kurnia. Panitia Rancag henteu lepat milih!"

29 Januari 2013 05:12:03
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Néang Tapak" kénging Dadan Sutisna

, "Nu sok kaimpikeun mah sasarina og anu kantos sagulung-sagalang atanapi anu kantos pendak bari teras dipiemut, Mang Dan. Taros ka Kang Perbu Godi Suwarna bilih hangham mah."

28 Januari 2013 08:04:36
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging anjeunna.

, "Nyai Endit, alamat sareng nomer hp Kang Tigor mah uing g gaduh. Nuhun, Nyai!"

28 Januari 2013 08:01:25
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Iwan Hanjuang

, "Horeng fikmin 'Munara' nu dimuat ku Galamdian teh nu munggaran sakaligus nu panungtung kanggo anjeunna. Sateuacanna dipidangkeun, Kang Tigor Mancerod Tanpoaran, mani pok deui pok deui ka sim uing, majar uah dipidangkeun. Sim uingah asa disamber gldg tengah po rng-rngan nguping wartos anjeunna pupus th. Ieu paguneman dinten Jumaah (25 Januari 2013) sareng anjeunna:

Mancerod Tanpoaran

Hadeueuh...fikmin pun Akang, janten langkung geulis.
Hatur nuuuhun... Adi.

00:22
Nana Sukmana

Mangga, Kang. Sami-sami. Cik abdi kintun foto Akang nu panganyarna. Kanggo pidangkeuneun dina Galamdia.

00:59
Mancerod Tanpoaran

Aduuuh...pangapunten Adi, perkawis ta mah, tikapungkur oge, ti nuju ngora knh, pun Akang th rada anti popularitas, sok resep nyamuni wa,... kumargi kitu panuhuuun...Adi, panuhun pun Akang mah ulah dipidang-pidangkeun, ulah Adi...ulah. Ku diangken ku Adi tur tiasa ngiring aub di FBS ieu og, pun Akang mah tos kalintang bingahna.
Komo kiwari mah tos rrmpo, uduran wa, ulah...Adi, sok aringgis nimbulkeun ''syirik khofi''.
Mugi Adi ulah janten rengat galih, ku pamadegan pun Akang kitu. Nuuuhun.

Jumat
15:11
Nana Sukmana

Hih, kumaha atuh, da tos dilay-out. Wios, lah! Insya Allah da ieu mah sans knging meunteun Akang, namung knging meunteun abdi sareng para admin. Sans kapalay Akang deuih. Insya Allah moal janten syirik khofi, asal nniat dina manah Akangna lempeng mah, hasilna bakal lempeng. Allah th Al-Khobir, Mahauninga kana sagala rupi nu nyamuni, kantenan ka nu nyata mah.

15:25
Mancerod Tanpoaran

Hatur nuhun...Adi, kana piwejangna, anu kalintang munelna.
Mugi pun Akang, tiasa ngalarapkeunana. Aaamiiin YRA.

15:40
Nana Sukmana

Sami-sami, Kang. Urang silihgeuing we.

15:45
Mancerod Tanpoaran

Yaaaktos...nun.

28 Januari 2013 07:53:15
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging anjeunna.

, "Aya...."

26 Januari 2013 14:07:14
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Batur Sakantor" kénging Gaus Firdaus

, "Nng ndah Dinda Jnura, Ang rwin Wahyudi : muahna dina tarang. Tarang asli, sans tarang nu sans!"

26 Januari 2013 09:44:03
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Tukang Parahu Xxii" kénging Godi Suwarna

, "Kacipta pisan, Raka Perbu!"

26 Januari 2013 09:06:24
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Tukang Parahu Xxii" kénging Godi Suwarna

, "Ngayas, yeuh, saparantos ngolar dipirig karinding sareng dogdog. Kasih tak sampay!"

26 Januari 2013 08:30:24
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Ceuli Leutik [1]" kénging Badru Tamam Mifka

, "Uningaan w sing telik! Dina paguneman!"

25 Januari 2013 17:51:49
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nu Melang" kénging Nyimas Kanjeng Ratu Yuyu

, "Ridokeun budak jeung Ceuceu! Sing percaya! Ulah melang! Ulah salempang teu diurus, teu dipikanyaah....

25 Januari 2013 17:01:58
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nu Ngajuru Tengah Peuting" kénging Nining Sariningsih

, "Duh, cacak nyerat tina hap, ari daria bari henteu gurunggusuh mah geuning mani sakieu rapihna. Tetela, teu tiasa dijantenkeun alesan mdia mah. Bad dina komputer, laptop, android, atanapi hap ari disiplin bari leres-leres palay nyerat leres tur daria mah buktosna tiasa. Sip, Th Nining. Eusi nu had kedah dibungkus ku cangkang nu had." (y) (y) (y).

25 Januari 2013 16:56:50
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Ceuli Leutik [1]" kénging Badru Tamam Mifka

, "Aya knh koma nu kakantun, nya? Cing, palih mana?"

25 Januari 2013 16:54:07
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Karéta Harepan" kénging Sang Guriang

, "Kanu (ka nu)."

25 Januari 2013 16:52:37
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Ari Kitu Mah" kénging Neneng Yatikurniati

, "Blug mah kecap panganteur pagawan kana labuh. Kanggo nyuuh mah kudupruk atanapi rumpuyuk."

25 Januari 2013 16:45:02
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Oknum" kénging Ibrahim Farid

, "Kedahna nu kitu mah diciduhan, Ang! Maksad th artosna ciduhan heula!"

25 Januari 2013 16:41:25
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Batur Sakantor" kénging Gaus Firdaus

, "Sanskara (saniskara), sum-sum (sungsum). Cobi uningaan deui kecap 'arah' dina basa Sunda. Sanggem sim uingah mending ku 'sajalan'. Ktang, teu langkung da arah og aya. Mung dina basa Sunda mah arah th hartosna hayang meunang."

25 Januari 2013 16:32:58
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Jumerit" kénging Dewi Rengganis

, "Garwana th nami jalmi? ta deuih 'gunung', namai tempat? Naha geuning diseratna ku aksara ageung?"

25 Januari 2013 16:30:22
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Julid" kénging Nining Sariningsih

, "NGajempolan w heula!"

25 Januari 2013 16:28:24
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nu Ngancik Tepi Ka Kiwari" kénging Iwan Hanjuang

, "Lah uingah, sabada kabanjiran th bet ieu seratan ngiring pasiksak deui. Lebar ku eusi, Pa Iwan Hanjuang. Teu acan tatag rupina ta sakadang curuk th."

25 Januari 2013 16:23:43
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "NÉangan Salira" kénging Dewi Ratna Damayanti

, "ta curekna aya dua rupi. Sarupi w atuh! Teu knging nogncang, ah! Teu knging midua manah! Bad ka nu dngdk ngnca atanapi ka nu dngdk ngatuhu."

25 Januari 2013 16:14:41
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging anjeunna.

, "Ieu og urang biruan : Endang Rochimat, Rudi Al-Fajri, Mancerod Tanpoaran, Syam Ridwan, Acep Deri Cahyadi, Iwan Ruspendi Sr."

25 Januari 2013 16:12:44
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging anjeunna.

, "Urang biruan deui: Yanti Sri Budiarti, Liman Sanjaya, Dewi Mentari, Joey Pengganti Wiro."

22 Januari 2013 17:19:27
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Layon" kénging Maya Pancanaka

, "Ang rwin Wahyudi, tah upami nilik kana palanggeran anu nemb ku sim uing diserat mah, kecap 'diibakan' upami nganggo rarangkn pengker, ninggangna th kana "diibakan-ana" sans 'diibakanna', margi kecap 'diibakan' kalebet kecap rundayan anu tos dipaparin rarangkn payun pengker 'di-an'."

22 Januari 2013 17:15:00
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Layon" kénging Maya Pancanaka

, "Sasarina Ki Hasan, Th Maya Pancanaka, nerapkeun rarangkn pengker "na" sareng "ana" (sans nana) th sok pagentos. Anu kedahna "ana" diserat "na" sareng sawalerna. Tah, kanggo ngabentenkeun mana anu kedah "na" sareng mana anu kedah "ana", tiasa ditingal tina jumlah engang hiji kecap sareng wangun kecapna (kecap asal atanapi kecap rundayan).

HIJI, rarangkn pengker "ana" sasarina sok diterapkeun kana kecap anu langkung ti tilu engang dina wangun kecap rundayan (sans kecap asal) bari aksara panungtungna konsonan "n". Contona : popotongan-ana, potongan-ana, pamajikan-ana, tonggoheun-ana, ngabjrbaskeun-ana, bebekelan-ana, pok-pokan-ana, tiluan-ana, opatan-ana, duaan-ana, bagan-ana, pakasaban-ana, sisirihan-ana, pisalakieun-ana (Ngahaja disetripan supados jntr, da ari dina prak-prakanana mah ulah nganggo setrip/tanda pamisah). Kecap "potongan" kalebet kecap rundayan, da kecap asalna mah "potong". "Dahareun-ana bawa ka diieu!' Kecap dahareun kalebet kecap rundayan, kecap asalna mah "dahar".

DUA, rarangkn pengker "na" diterapkeun kana kecap anu mung dua engang bari tungtung kecapna aksara "n". Contona: pesen-na, leungeun-na, jalan-na, koran-na, bulan-na pasn-na, sst.

TILU, rarangkn pengker "na" prah ba dianggo dina sakur kecap anu engangna sabaraha ba, asal tungtung kecapna sans aksara "n". Contona : manh-na, datang-na, ra nu teu kaarah-na, sakitu tipoporos-na, bekel-na, salaki-na, langitna, bentang-na, galura-na, balbat-na, sarangah-srnghna, imat-imut-na, sst.

Tah, kitu. Mugi-mugi henteu pabaliut deui. Ieu mah tang-tang nglingan deui sorangan, da sami sim uing g sok aya hilapna."

22 Januari 2013 13:13:21
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Jimat Ti Aki" kénging Yuharno Uyuh

, "Muriding, Ang. Kacipta Si Aki nu benteng. DIpangsi, nyorn bedoh, disalindang sarung, dikopah. Pada ngagimbung ku barudak. Kari wawangi nu seungit di dieu, dina embutna jajantung! Nyekar, Ang! Nyekar!"

19 Januari 2013 20:24:18
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

, "Wilujeng Ang Asep Komara!"

19 Januari 2013 08:25:10
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Herdi Pamungkas

, "Remi Purnama Alam Sadkar: Diantos, Kasp. Langsung ba ka ditu!"

19 Januari 2013 05:37:45
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nyarang" kénging Yuharno Uyuh

, "Moal ngajempolan, ah, bongan nyileuh wa. H h h...."

19 Januari 2013 05:35:47
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Herdi Pamungkas

, "Anng Apoedy Sarah Ihsan, nyaan. Mung Mang Is Tuning mah nuju udud"

19 Januari 2013 05:33:56
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Herdi Pamungkas

, "Abah Abah Sarjang, atuda Si Abahna og nemb mikmin deui. Ngiles heula. Bah, Sim uing bade ka Stasion Ciamis, ping 23 Januri 2013, dinten Rebo. Nepangan Kang Perbu Godi Suwarna. Upami peryogi dokumntasina, ku sim uing bad ngabantun. Tepang di padpokan w atuh!"

17 Januari 2013 16:26:19
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Euweuh Kabecus" kénging Engki Syahbandi

, "His, kedah ku Ki Hasan sim uingah sok kokodmonongeun."

17 Januari 2013 15:54:40
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Euweuh Kabecus" kénging Engki Syahbandi

, "Nu ditataan ku sim uing dina komen di luhur, maksad th, Ki Hasan. Janten jelas komn-komn sansna."

17 Januari 2013 15:43:12
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Euweuh Kabecus" kénging Engki Syahbandi

, "Ki Hasan, sana postingkeun deui geura fikminna. Apungkeun deui, supados padungdenganana kaaos ku sadayan! JANGAR PIKIR (Remi Purnama Alam Sadkar), MAMAH (Indah Eka Lestari), AHLI IBADAH (Dewi Mentari), sareng FRAGMEN HUJAN (Budi Mugia Raspati)."

17 Januari 2013 15:39:35
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Riwayat Peso" kénging Kang IsMaya

, "Teras mikmin, Ang! Gedurkeun sumangetna!"

17 Januari 2013 15:30:28
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Riwayat Peso" kénging Kang IsMaya

, "Ulah ngaheureuyan maung atuh, lah!"

17 Januari 2013 15:27:51
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Katohyan" kénging Hady Prastya

, "Nu mawi uing mah tara nganggo kopah, inggis kitu tah kajantenanana."

17 Januari 2013 15:24:19
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Euweuh Kabecus" kénging Engki Syahbandi

, "Bawiraos di ieu lapak mah teu aya nu kantos dijejelh, nu aya mah disimbeuhan teras-terasan supados morontod. Sim emut pisan kana fikmin Budi Mugia Raspati sareng Shohiba Nu'man anu teu pati sa, harita mah. Nyeratna og kama karep acak-acakan. Namung ku hantem pada ngemutan, pada nyimbeuhan mah teu burung morontod. Bari henteu belikan deuih ieu dua fikminer ngora th. Teu wudu geuning ayeuna mah karya ieu dua jalu th nyarongcolang pisan, nu BMR mah apal kamari kaselir janten jawara Asah Fikmin. Ladang peurih ta th. Terang mikmin Ang Engki Syahbandi, sadayana og ngarojong. Prung, ah! Sing langkung sumanget! Urang sasarengan dijar. Hirup mah apan teu welh diajar."

17 Januari 2013 15:13:42
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nu Balik Nyaba 1" kénging Ibrahim Farid

, "Imas Rohilah Cianjur, tah kitu, Ceu jenengan th mending nu asli. Resep sim uingah."

17 Januari 2013 13:56:18
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nu Balik Nyaba 1" kénging Ibrahim Farid

, "Kontras pisan, Ang!"

16 Januari 2013 08:00:13
Nana Sukmana ngoméntaran postingan kénging Nazarudin Azhar

, "Sip, eung. Knging deui honor yeuh Si Enng. Pan!"

16 Januari 2013 04:49:18
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Nu Aing" kénging Rohendi Pandeglang

, "Ki Hasan: aya ta g kereteg nambihan budak th, mung pun bojo ngadon kerung. "Opat g geus cap," pokna. Duka tah upami tina bibit sans mah, heu heu heu..."

16 Januari 2013 03:28:59
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Sono" kénging Endang Rochimat

, "Beut (bet), nyanggem (nyarios), kadangkalan (kadangkala, ayakalana), sholh (solh), maksiat (masiat), akhrat (ahrat), kunaon (ku naon)."

15 Januari 2013 14:37:16
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Tutas Hujan" kénging Kang IsMaya

, "Hatur nuhun. Baktos og kanggo kulawargi."

15 Januari 2013 14:17:24
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Tutas Hujan" kénging Kang IsMaya

,"Sami-sami, Ang!"

15 Januari 2013 13:52:49
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Hayang Atahna" kénging Ibrahim Farid

, "Engk g bakal diwaler geura!"

15 Januari 2013 13:52:01
Nana Sukmana ngoméntaran Fikmin "Neundeun Ligar" kénging Nasrul Jatnika

, "Sim uingah nyaliksik kalimah ieu yeu : 'Celengok nyium taar. Teuteup teu bisa leupas tina dua sukuna nu kari semet tuur.' Sukuna nu kari semet tuur tangtosna g sans tilelep. Sanaos wandana ngayas, namung ari dipungkas ku ta kecap mah janten ngajedud. Dina pikiran sim uingah, suku enyaan ta th nu kari semet tuur th. Teu matak pegat duriat."