Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • A. Halim Kusumadjati


Nu kasair ku FBS, A. Halim Kusumadjati geus nyerat 1.544 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
04 Fébruari 2013 16:36:57
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Panggeuing" kénging Edi Supriyadi

Dumay = Duo maya, haseeek! Dumay =- Duduk manis Yah! ( siap cikgu!)

04 Fébruari 2013 16:24:02
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Supir Angkot" kénging Irman N Dimyatie

Komo mangkukna, di stasion kircon, tosu sesat nangkuban na rel kareta api, masinisna dipasihan salawe juta, ngan sirah masinis dipake gaganti sirah tosu ku kasered kareta duka kamana.

04 Fébruari 2013 16:12:41
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Supir Angkot" kénging Irman N Dimyatie

Siancai..Siancai..! Tosu Sesat ti Ciremay San sakilat ngarebut duit ti leungeun Udin.

04 Fébruari 2013 16:08:21
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Lieur" kénging Riyono Afdfvm

bakat ku lieur, byurr! cikopi dibanjurkeun kana komputer. Puas siah! sugan mah kudu dikitukeun, ngagerendeng bari ngoloyong ka pangkeng. Dug sare.

04 Fébruari 2013 16:03:44
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Magrib" kénging Riyono Afdfvm

"Parantos meser lawon bodas kangge boeh sacekapna," nu calik ngawalon bangun santey.

04 Fébruari 2013 15:44:12
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Ang Rudi Riadi, saleresna ieu teh penggalan Legenda Lutung Kasarung, tapi versi nu benten ti nu ilahar. Lutung Kasarung = Pangawasa palutungan nu ingkar/sesat ( pedah muja Siwa, sanes muja Wisnu, sakumaha masyarakat Galuh jaman harita). Janten sanes jalmi mindarupa jadi lutung, Sang Guruminda = minda guru (rab)/sesembahan, ti Wisnu ka Siwa)

04 Fébruari 2013 15:32:59
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Budak Saha Atuh" kénging Neneng Yatikurniati

Dipasihan pesangon tanapi henteu, teh?

04 Fébruari 2013 15:29:10
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Kajongjonan" kénging Teti Taryani

c Papah dipiwarang nuang JTB= Jamu Tembus Beton, ameh berubah panas membara, dan hingar-bingar menggeloraaaa!!!

04 Fébruari 2013 15:13:57
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Kutu Luluncatan" kénging Puri Kania Pramanik War

Tetep nu butak nu jadi cukang lantarana mah, leueur tiseureuleuuuuu! parah kutu katincak gajah..haruuuuh!

04 Fébruari 2013 15:11:24
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Kanggo Nyai" kénging Agus Bagja

Kujual bajuku oh karena dia, celana ku terbang hay berpindah tangan... hobaaaaat! melodi cinta ( Bang Haji Oma)

04 Fébruari 2013 15:10:16
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Hanjakal" kénging Endang Rochimat

Tobaaaat! Sotobabat..! Hanjakal can kungsi direngkaaaas!

04 Fébruari 2013 15:08:45
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Beté Kapoé" kénging Mbi Chymepm

Kembangkan bakatmu, nak! Haruuuuh..si Nayi..emh!!

04 Fébruari 2013 15:08:13
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Nyelengit Dalapan Éngang…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

Sareng tatangi mah diembohan saalit, soklah disalapankeun..heuheu!

04 Fébruari 2013 15:07:34
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Kajongjonan" kénging Teti Taryani

Tiis, combrek, camewek..haruuuh..! prihatin eunk.

04 Fébruari 2013 15:05:35
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Bati Jadi Kukupu" kénging Nining Sariningsih

Candak ka salon khusus wanita, digurah-V, ameh damang tur pered heuheu!!

04 Fébruari 2013 15:02:33
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Teh Dewi Ratna Damayanti, ameh ideuna moronyoy kedah adus 7 sumur, ka-8 sumur saat, hadooooh..!

04 Fébruari 2013 15:01:03
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Koruptor" kénging Ki Sunda Sawawa

Aya landongna Ang, JTB = Jamu Tembus Beton, hehe

04 Fébruari 2013 14:59:25
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Béja Balik Ti Dugem" kénging Rudi Riadi

Ustadz juga manusia..! Punya rasa punya hati..! Jangan samakan dengan gedeg-gedeg..! Yeeeeeaaahhh!

04 Fébruari 2013 14:56:34
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Panggeuing" kénging Edi Supriyadi

Dumay = Duit Masuk Yessss!; Dumay = Dunia Mayit, hiiiiiyyyy..!

04 Fébruari 2013 14:53:55
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Teteh Dewi Ratna Damayanti, dongeng enteng pasosonten teh. Sinambi ngantos ideu fikmin nu ngempray..heuheu!

04 Fébruari 2013 14:43:53
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Ang Endang Rochimat, halaaah eta mah tempat rehabilitasi PMS (Penyandang Masalah Sosial), hehe..

04 Fébruari 2013 14:43:19
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Ang Rudi, lalakon buhun beh ditueun Pajajaran, ang.

04 Fébruari 2013 14:42:20
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Ki Sunda Sawawa, nyanggakeun seken opini Lutung Kasarung (Pangawasa Palutungan nu dianggap sesat/ingkar pedah nyembah Siwa, sanes nyembah Wisnu, sakumaha galibna pangagung galuh).

04 Fébruari 2013 14:21:13
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Pa-liman-an" kénging anjeunna.

Liman = Gajah. Krama= kagiatan, upacara, Puspa= canangsari sarupaning kembang, prasada=bebanten paseban/bungbuahan sareng beubeutian, bahureksa=pangawasa,ekadanta=gading sabeulah, parasu=kampak, aksamala=tasbeh, beurit musaka= tunggangan ganesha

04 Fébruari 2013 13:15:11
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Teteh Nena Cunara, sumuhun hui cilembu mah muaaaantavv vsan, mung sok aya efek sam..eh efek tukangna, hehe..!

04 Fébruari 2013 13:12:49
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Tatangga Sabeulah" kénging Godi Suwarna

Boa-boa kakantun di basement, Wa. Rada meped kana fakmin ieu mah Wa. Haruuh..prihatin.

04 Fébruari 2013 13:05:32
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Super Sonik" kénging Nasrul Jatnika

Hadoooh eta Mang Kasja, negetrukkeun Bu Eng Cu (tanpa bayangan), Mun di Ciwaringin mah Saepi bayu, kitu teh. Mun di AlHadad Tegal, Gerak Jibril, Ang.

04 Fébruari 2013 00:04:28
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Uwa Godi Suwarna, parantos kajantenan, Uwa. Tilu kuwu eta kavlingna di Antartika nu panglegana. Disusul Mang Frans, sareng kuwu ero sanesma.

03 Fébruari 2013 23:54:49
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Fikmin" kénging Abah Sarjang

Ribuan kilo jalan yang kau tempuh Lewati rintang untuk aku anakmu. (Iwan F), Oh Ibuku sayang, Ibuku malang. Maafkan aku, anakmu.

03 Fébruari 2013 23:42:05
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Senen, 06,.30 tos manco di kantor, ngantosan 'mesin absen sidik jari' hurung.

03 Fébruari 2013 23:40:44
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ambu Rita, Jiiiih...apan yasana dr. Sari Tanjung, boled cilembu janten therapi natural pikeun nu kagungan panyawat colon peristaltic disease.

03 Fébruari 2013 23:38:18
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ang Endang Rochimat, wios teu dipatok ge RCTI mah, stock tersedia setiap saat....On demand. Haruuuh.. eta saehu emutna ka RCTI wae, eunk!!

03 Fébruari 2013 23:36:53
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ang Agam, Malvinas mah sanes nami 'baso', baso malvinas tea? hehe. Eta ge krismas ailen ti sindangbarang caket vsan, na bet lebet kana bengkok kuwu Uus, nya Ang.

03 Fébruari 2013 23:34:50
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Teteh ndah Dinda Jnura, ngahaja nyeratna dikitukeun jabi aksara alit, Teteh. Soalna sengsitip, patali sareng nu nagara badag, hahe..

03 Fébruari 2013 23:33:16
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ang rwin Wahyudi, Biasa Ang > kuwu burujul udud surutu tujuh puluh tujuh bungkus turug-turig kuntung wungkul urut nu gundul munjung tujuh sumur...uhk..! uhukkk!!

03 Fébruari 2013 23:31:43
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Abah Sarjang, Haruuuh nyarpon mah asa tacan kaawakan, abaaaah!

03 Fébruari 2013 23:31:11
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ki Sunda Sawawa, Nyanggakeun fikmin basajan

01 Fébruari 2013 07:55:43
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ang 'Eboed' Eman Budiman, ateuh kantenan,pan anjeuna mah padumukanana caket ka Kutub Selatan-Antartika (Uus = Ustrali, Sam = USA, Uki= UK, Inggris), malah sim ge terang ti anjeuna, ang. Hadeuuuh..nuhun, ang.

01 Fébruari 2013 04:26:47
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ang Edi Supriyadi, Nyanggakeun Ang, fikmin 'obrolan ringan' ( bari ngasongkeun bekong kopi, haturan Kang Edi)

01 Fébruari 2013 04:09:35
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Ang Yayan 'Bedog' Supriatna, nuhuun ah bubuy boledna, leoooob kopayna, Ang. Ameh rada ngajejud..manteuuup! Tah leres, eta vsan lurah mah ep-en-es..haruuuh cocog!!

01 Fébruari 2013 04:06:56
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Wirog Rewog" kénging anjeunna.

Kang Hady Prastya, haduuuuh.. punten vsan, nembe teh diropea saalit, kecap'lurah' digentos ku kecap 'kuwu', ameh pas sareng istilah 'bengkok', nuhuuun like-na, ugi pairanna.

01 Fébruari 2013 01:46:29
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Sangkuriang Kabeurangan" kénging Kang Bibih Nubaheula

Sip fikmin lingkungan. Mantaap, kang. Kalimat panutup rada gejed ku tanda kurung tur aya anakronis frase : antara gunung-sagara; > sampah (runtah) ditajong, beuki lila beuki loba antukna jadi gunung tengah Bandung, kota ngadadak jadi sagara.

01 Fébruari 2013 01:36:39
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Nyungkun" kénging anjeunna.

Ang Nasrul Jatnika, Siaaaap 3 jurus andelan tos disiapkeun. Fundamental, Teknikal pleus Desk Manajemen. Cuang narik devisa ku cara kerja 'cerdas'.

01 Fébruari 2013 01:32:29
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Nyungkun" kénging anjeunna.

Ang Nasrul Jatnika, modal ledis diangge semeeeeen..hehe

01 Fébruari 2013 01:31:10
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Nyungkun" kénging anjeunna.

Ki Sunda Sawawa, Kuma we carana mah ang, nu penting alon-alon waton kelakon, gremet-gremet tanwande salamet.

01 Fébruari 2013 01:29:45
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Nyungkun" kénging anjeunna.

Ang Nasrul Jatnika, tenang sim uing ayeuna mah ngangge server San Jose - California, bade donlod keunka dualaslima GB sadinten ge, no problemo.

01 Fébruari 2013 01:25:05
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Néangan Muatan" kénging Nasrul Jatnika

Baheula, waktos di ugm, batur sim uing kos di kamar nu pernah diangge 'suicide' tungwek, mun malem nu tangtu, sok kaimpenkeun, bauna naudzubilah, Ang.

01 Fébruari 2013 01:19:38
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Prasasti Hirup" kénging Reni Nurhayati

Teh Reni Nurhayati, Jiiiiih..2013 mah sae angkana 0123, anno mirabella kangge ngamimitian program anyar, bukalah 'kacamata' hatimu..hehe

01 Fébruari 2013 01:14:11
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Test Drive…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

Kacipta test drive-na ngangge Slalom Test Method, Gas dibeyer polgas, diututugan direm satakerna...cekiiiiiit!!! Galeoong..gubrag...! ngagesrak rungkun nu barala..hobaaaat!!

01 Fébruari 2013 00:59:53
A. Halim Kusumadjati ngoméntaran Fikmin "Néangan Muatan" kénging Nasrul Jatnika

Nu sorana ngirung calik gigireun supir boa-boa Ndes Ratnaasri nu nyanyi 'tenda biru'> ngaceng aja lewat depan rumahku, yuah..ha..ha