Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Cep Simi


Nu kasair ku FBS, Cep Simi geus nyerat 375 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
28 Juli 2012 16:22:29
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Percéka" kénging Endang Rochimat

Mangga, mangga, abdi mah tos lep-lepan ieu teh.

13 Juli 2012 10:20:24
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Kantenan atuh, Kang, batan lengger mah mending teu midamel naon-naon..

13 Juli 2012 10:11:53
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Gampil wae jampena mah, Kang Kustiwa, Lamun teu bisa ngawangun, paling henteu ulah ngaruksak." kitu saur karuhun ge.

13 Juli 2012 09:53:28
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Ehm, duh, mani bingah abdi disajajarkeun sareng Teh Reni ^_^

13 Juli 2012 09:42:02
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Dina rarayna katingal tapak sujud nya, Teh Lies..

13 Juli 2012 07:07:24
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Sip, sip, tur nuhun ka sadayana. Sim uing moal janten pundung teh, haha..

12 Juli 2012 14:38:04
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Wanoja-wanoja Tanggoh" kénging Rudi Riadi

Sip!

12 Juli 2012 14:07:56
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Wanoja-wanoja Tanggoh" kénging Rudi Riadi

Leuh, mani pogot lah urusan wanoja mah..

12 Juli 2012 14:04:33
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Bi Iwah" kénging Irawan Babéh Lova

Alus iiiih...! Resep macana.

12 Juli 2012 13:37:03
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Jampe Ka Awewe" kénging anjeunna.

Leres pisan, Kang Aris..

12 Juli 2012 13:09:51
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Duh, isin atuh ku karuhun, Ki Lalat... Upami matak beunghar mah duka we, hehe....

12 Juli 2012 11:24:11
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Sip, sami-sami nuhun, Ang..

12 Juli 2012 10:58:25
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ang Irman: eta mah sufi sacara etimologi. Ari sacara terminologi mah sufi teh ahli ibadah, boh ibadah ka Allah (mahdoh) boh ibadah ka manusa (goer mahdoh) = jalmi soleh. Kantenan para sahabat teh gegedugna sufi. Naha teu disebat sufi? Apanan tos cekap ku kecap sahabat.

12 Juli 2012 10:48:42
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Teh Uti: diantos kamandangna. Hapunten sim uing teu kahaja nganggo nami salira..

12 Juli 2012 10:28:54
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Aeh, geuningan seueur tamu. Hapunten tadi abdi teu kiat nyeri mastaka. Ngemutan fikmin ongkoh, ngemutan sambetan ongkoh, ngemutan bebene ongkoh ^_^

12 Juli 2012 04:30:32
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Tasauf = ahlak nu sae. Ahlak = kecap umum. Nu awon sareng nu sae. Sufi = ahli tasauf = ahli ibadah.

12 Juli 2012 04:16:26
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf 3" kénging Yayan 'Bedog' Supriatna

Kang Yayan: nya cek sim uing fiksi we da sanes berita, hehe..

12 Juli 2012 03:49:00
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Kang Ihsan: ari abdi mah maksad ngajudulan ku 'tasauf' teh kanggo ngawatesan supados nu maca henteu lepat tapsir, misalna lumpat kana akidah. Saleresna eta judul teh asa kirang pas.

12 Juli 2012 02:49:44
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ang Irman: panginten abdina rada lemod, hehe..

12 Juli 2012 02:32:05
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Abdi kirang panuju perkawis eusi karangan kedah diluyukeun sareng pangaresep nu maca mah, Ang Irman. Upami sinetron mah wajar da kanggo icaleun. Cek abdi mah, pangarang anu ngudag-ngudag pangaresep nu maca dina karanganana, tangtos moal gaduh pamadegan nyalira. Abdi mah justru hoyong ngadugikeun eusi hate sareng eusi mastaka nyalira ku wanda fiksi.

12 Juli 2012 02:21:22
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

All: hatur nuhun kana apresiasi, kritik, sareng kamandangna. Sim uing janten puyeng. Mangga dilenyepan deui fikmin di luhur. Sim uing teh apanan nyarioskeun pangalaman Nyi Uti pendak sareng si aki anu disangki jalmi aheng ku ramana Nyi Uti mah (tiasa wae dianggap nu gelo ku nu sanes mah). Palih manana sim uing ngabahas sual tasauf (atanapi naon wae istilahna) dina eta fikmin? Da bahasan mah ayana dina komentar, kitu oge upami diskusi.

12 Juli 2012 02:08:15
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ang Irman: abdi nyerat fikmin sanes komersil, teu kedah diluyukeun sareng pangaresep nu maca. Anapon bab napsirkeun eusi, apanan gumantung kamampu nu maca. Nu maca fikmin teh rupi-rupi, teu kawatesan ku kanca atanapi sanes. Oge sanes mung jalmi ayeuna wungkul, tiasa wae dugi ka generasi engke. Dupi efekna, raraosan mah moal sabahaya dongeng fiktif anu matak ngareksak akidah.

12 Juli 2012 01:55:25
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Mangga we kaputusanana mah nyanggakeun gumantung kawijakan admin..

12 Juli 2012 01:50:23
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ki Lalat: upami sim uing dipaksa kedah ngarang fikmin anu eusina fiktif temen, sim uing mah bade ngundurkeun diri wae. Sawios teu kenging pesangon oge.

12 Juli 2012 01:36:15
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Kang Yayan: upami teu lepat, fikmin teh kawitna ti Barat. Teu aya lepatna urang tuturut munding nyerat fiksi. Nanging naha eusina oge kedah sami sareng fikmin karya urang Barat anu notabene benten ageman sareng urang? Naon bentenna abdi ngarang fikmin kieu sareng Pa Asep Sunandar anu ngawayang tapi eusina pangaosan? Leres ari dina bab sastrana mah abdi sanes kelas anjeuna dina bab pawayangan.

12 Juli 2012 01:28:50
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ang Irman: upami abdi dicawad sual sastrana, abdi tangtos nampi. Rumaos awam. Nanging upami dikritik sual eusina (tasauf, torekat, atanapi naon bae), ku abdi teu acan kahartos. Margi raraosan mah da teu ngahina agama. Sakali deui hapunten..

12 Juli 2012 01:22:50
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ki Lalat: pundung mah henteu, nanging abdi ngaraos kuciwa. Utamina ka diri nyalira.

12 Juli 2012 01:12:28
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Kang Yayan: upami kitu, naon atuh mangpaatna fiksi kanggo kahirupan manusa? Cek abdi mah, satiap karangan oge tangtos gaduh tujuan ngadugikeun pesen kanggo nu maca. Punten abdi kirang ngartos..

12 Juli 2012 01:03:22
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Ang Irman: sakaterang abdi, ari fiksi mah da gaya karangan (cangkang), eusina mah bebas bade naon wae oge. Malih, upami eusina luyu sareng kahirupan urang sadidinten, tangtos mangpaatna bakal langkung beuneur.

12 Juli 2012 00:54:41
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Leres kasauran Ang Tatang. Nyi Uti oge hoyong neuleuman Al-Qur'an sareng Al-Hadits, diantawisna bab tasauf (ahlak).

12 Juli 2012 00:43:28
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Anu mawi, Kang Nasrul, Nyi Uti teh ku si aki dipiwarang mesek sipat-sipat Allah. Naha tasauf teh teu aya ti Kangjeng Nabina kitu?

12 Juli 2012 00:35:18
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Rambisak Handap" kénging Abu Ainun

Sip, Kang.. Eta jampe nyan-nyan lungsurkeun ka sim uing, nya..

12 Juli 2012 00:30:51
Cep Simi ngoméntaran postingan kénging Lies Tjandra Kancana Sudarma

Saha tea, Teh Lies?

12 Juli 2012 00:27:27
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Apanan Nyi Uti hoyongeun terang rusiah harap ha dina lapad Allah. Kitu manawi, Ang..

12 Juli 2012 00:00:04
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Tasauf" kénging anjeunna.

Perkawis naon tea, Ang Tatang?

11 Juli 2012 15:33:11
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sumpah Amukti Palapa" kénging Zulaikha Sobana

Kinten-kintenna, naon margina Gajah Mada teu nangtang perang terang-terangan?

11 Juli 2012 15:05:07
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Wanoja-wanoja Tanggoh" kénging Rudi Riadi

Tiasaan si Akang eta. Upami SAYANG ka aranjeuna, tong hilap pangNAMBUTkeun ARTOS juh gepok sewang..

11 Juli 2012 14:47:16
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Du'a Si Udin" kénging Zulaikha Sobana

Wilujeng wengi, Teteh..

11 Juli 2012 14:44:19
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sumpah Amukti Palapa" kénging Zulaikha Sobana

Leres kitu Majapahit teh ngawasa sakuliah nusantara? Raraosan mah Galuh sareng Sunda oge teu kantos taluk. Logikana kieu: upami Gajahmada nguntup ka Galuh, moal ge nganggo siasat curang sapertos tragedi Bubat. Punten ieu mah sakadar tumaros..

11 Juli 2012 14:01:39
Cep Simi ngoméntaran postingan kénging Abu Ainun

Diantos komentar Teh Reni, sim uing resep macaanana ^_^

11 Juli 2012 13:59:51
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sumpah Amukti Palapa" kénging Zulaikha Sobana

Dupi eta sumpah teh leres ayana atanapi mung karangan wungkul?

11 Juli 2012 13:15:23
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Kang Nana: nu tapa teh hareugeueun. Kahiji handeueul wireh maksadna gagal, kadua asa kabintih ku cariosan puteri.

11 Juli 2012 13:12:17
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Kang Wawan: kawitna sim uing bade ngadamel fikmin kayas, duka kumaha bet ngaleok kadinya, hehe..

11 Juli 2012 13:10:11
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Kang Budi: eta pisan anu didugikeun ku sim uing dina ieu fikmin. Hatur nuhun..

11 Juli 2012 13:08:43
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Ang Irman: rupina lungsur barokah karuhun, hehe..

11 Juli 2012 13:06:30
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Ang Tatang:
1. Dahar di dieu barang nu dilebetkeun kana patuangan, kalebet cai. Upami lepat keneh, mangga urang gentos ku buka (saum). 'Buka ukur ku cai sakeclak jeung sangu sahuap.'
2. Leres, manawi teh berlian ge cahayaan sapertos mutiara.
Hatur nuhun koreksina..

11 Juli 2012 10:32:18
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Hatur nuhun, Kang Wawan..

11 Juli 2012 09:44:37
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Hatur nuhun, Ang Godi..

11 Juli 2012 09:43:42
Cep Simi ngoméntaran Fikmin "Sareupna Di Basisir Leuwi Bulan" kénging anjeunna.

Nginum cai sahuap dahar sangu sakeclak, Kang Iwan..

11 Juli 2012 06:33:17
Cep Simi ngoméntaran postingan kénging Lies Tjandra Kancana Sudarma

Asiiik, Teh Lies, bade ngajak Teh Reni? Upami Kang Iwan hoyong ngiringan teu kenging diajakan hehe..