Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Kurotuaeni


Nu kasair ku FBS, Kurotuaeni geus nyerat 95 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
17 Maret 2013 14:04:09
Kurotuaeni ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Wilujeng, Insya Allah janten pangrojong kanu sanesna supados soson ngamumule basa sunda ...

28 Januari 2013 08:38:38
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Keur Salira Anu Miang Tigor Siregar" kénging Iwan Hanjuang

Amin... Mugia di tempatkeun di tempat pangsaena.

20 Januari 2013 05:53:34
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Raja…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

hareuh

20 Januari 2013 05:20:26
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Jin Fikmin" kénging Helmi Pakudjati

jawa serang bae kang Helmi... Heu

20 Januari 2013 04:54:06
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Jin Fikmin" kénging Helmi Pakudjati

kang Embah Helmi, punten abi gaduh pamundut, cobi d translate karunya pun rai teu ngahartos cenah, ma'lum urang kampung meledug tebih ka bedug. Heu

20 Januari 2013 03:22:21
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Banjir Pamungkas" kénging Irman N Dimyatie

ngarenjag pisan

20 Januari 2013 00:58:21
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "KakarÉn PasantrÉn Xvii" kénging Ki Sunda Sawawa

kabogoh kang iman ?

30 Désémber 2012 06:00:13
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Vila Mertua Indah" kénging Arin Sugianto

untung aya si manis...

23 Désémber 2012 11:01:05
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Pedang" kénging Ari Andriansyah

Kang Ari Andriansyah, Alaikum salam... pami ka amengan ka Banten mampir ka Serang...

23 Désémber 2012 08:35:48
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Pedang" kénging Ari Andriansyah

kang Ari Andriansyah, punten nembe d waler, abdi kawit ti menes, Pandeglang... Banten cenah...

23 Désémber 2012 06:35:38
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Pedang" kénging Ari Andriansyah

Sakumaha nya, ja di kampung abdi mah pami nuju usum bubuahan jiga ayeuna tah di koronjoan bae. Koronjo tah di damelna tina daun kalapa kolot nu di anyam janten wadah nu tiasa dianggo naon bae. Tiasa alit atanapi ageung.

23 Désémber 2012 06:28:35
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Pedang" kénging Ari Andriansyah

jempol sakoronjo kanggo kang Ari Andriansyah sadayana...

23 Désémber 2012 04:56:39
Kurotuaeni ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Fikmin# Proses# Miluan Asah Fikmin

Nempo bwara asah fikmin, hat rumegag, miluan hayang tapi kamampuh teu acan aya nmbongan. Tapi kahayang miluan leuwih kuat mergasa pamikiran. Ningali pamilon ting jelegur mintonkeun naskahna, lahlahan ngulinkeun ramo luhureun huruf-huruf di keyboard, susuganan bisa nimbulkeun kawantn dina hat pikeun jadi pamilon dina asah fikmin.Tugas utama g tepi ka teu di palir. Bosen nyonyoo angka jeung angka satutasna ngorksi hasil ulangan. Nitnan kecap nu jadi bekel dina nyieun naskah, teu cukup ku bulak balik ti word ka lapak fikmin, hayoh di bantuan di ketik dina hap, sangkan teu aya kecap nu tinggaleun. Bongan ja bonganna kedul meraktkeun lmu nu katampa, nyieun huruf e nu aya curekan ge teu cukup ku sababaraha balikan, kadon naskah acak-acakan. Sanajan bari mang-mang, ahirna mah pung naskah tah di apungkeun dina Fikmin asah.Teu cukup ku diapungkeun, unggal tas maca komn panggeuing ti Kang Satpam , naskah teu eureun-eureun di korhan, digulang gapr nepi kapeuhpeur. Tapi teu jadi aral subaha, ahirna mah fikmin asah bisa miluan ngaheurinan lapak. Alhamdulillah.

23 Désémber 2012 01:37:40
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

siap meser abdi mah kang Dadan Sutisna,,,

23 Désémber 2012 01:15:55
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Alhamdulillah, rapot tos di bagikeun, asah fikmin tos ngiringan, sanaos mung ngaheurinan wungkul. Hatur nuhun ka Kuncen Fbs, tos ngayakeun acara ieu. Haturan...

22 Désémber 2012 11:07:27
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Ki Sunda Ngimpi" kénging Akoer Lah

teuneung ludeung ah, nganggo basa sunda mah. rencangan ge nu biasa ngago basa jasreng alias jawa serang sering kacandakeun nyarios basa sunda, sanaos teu puguh ngalarapkeunna. hehehe

20 Désémber 2012 17:38:26
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Ceu Halle Ti Geureuhieum" kénging Rameli Agam

gaduh kiosna pas pengkolan caket bale desa

20 Désémber 2012 13:49:53
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Béak Déngkak" kénging Dadan Sutisna

Pelebah dieu gudangna elmu tah. Jadi nu ngaranna gudang eta lain bae tempat neudeun barang ungkul, tapi Fiksimini Sunda oge gudang elmu pangaweruh tan wates wangen. Sabab lain buku nu jadi gudang elmu nu keukeuweuk mang uja, tapi parimbon ker ngitung poe jeung bulan nu hade ker jalan-jalan ka karang taraje nu aya di basisir laut kidul.

20 Désémber 2012 13:18:55
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Béak Déngkak" kénging Dadan Sutisna

ari judul mah tos dua kang Dadan Sutisna, tapi ari eusina mah duka, ja landong lieur ngotret niley. hehehe

20 Désémber 2012 13:04:48
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Béak Déngkak" kénging Dadan Sutisna

cek mang uja bari ngudag awewe nu bulan alaeun.
maksa ieu mah. hehehe

20 Désémber 2012 12:51:54
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Béak Déngkak" kénging Dadan Sutisna

hatur nuhun pisan kanggo kang Dadan Sutisna, landong pisan kanggo kula mah... refresh uteuk.

20 Désémber 2012 12:18:33
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

kacipta atuda kang Iwan Hanjuang, pami dibukukeun kedah baraha pangajenna ? kapeser moal nya ?

20 Désémber 2012 12:13:08
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Beu ieu mah kang Deni Riaddy, kirang wareg ?

20 Désémber 2012 12:10:48
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Saté Bandeng" kénging anjeunna.

hatur nuhun koreksina kang Helmi Pakudjati,,, katampi pisan.tapi pami di daerah kula mah nganggona ragag, sanes ragrag.

20 Désémber 2012 07:45:09
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Fikmin #Asah#Sat Bandeng#
Golombrang... sora barang ragag,gajleng ucing hideung ngaluncat ka luhuren taraj nu ngagolr di pawon. Ma Iyah jongjon muter-muter batu cot tapi leuwih leutik jeung bentukna jiga mangkok buleud kawas bulan ka opatwelasna , nu aya dina luhureun nyiru . Burudul daging bandeng kaluar tina bolong nu aya dina tengah batu. Sanggeus beres, Ma Iyah cengkat tina diukna nu diamparan sepr butut ker nutupan sapatu sasabeulahan minangka didingklikna, teu poho di sendal heula. Koloyong ka buri imahna. Gubras-gubras ma Iyah nilasan palapah cau ku pedang nu tinggal sapotong bari jeung rompang.bari liwat ngajwang awi nu ditutupan jas hujan soeh bari di sarandkeun kana kembang kacapiring deukeut gudang . Blus ka pawon neruskeun hanca gawna. Daging lauk nu geus misah tina tulang jeung kulit tuluy dibungbuan bari digalokeun ditinyuh ku pati kalapa nu kentel meunang ngasakeun. Sanggeus jadi adoanan tuluy diasupkeun kana kulit bandeng. Supaya babari manggangna di capit ku awi bari terus dipopokan adonan. Sanggeus asak, Ma Iyah ngajual sat bandengna di pengkolan .

20 Désémber 2012 05:46:05
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Amisna Madukismo" kénging Adah Sulaeman

mun bobogohan handapeun tangkal kadu kumaha nya ?

20 Désémber 2012 05:44:40
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

kang Dadan Sutisna, hatur nuhun tos mekelan mang suja,,, janten hilap nungkup baham. hihihihi....

18 Désémber 2012 14:35:58
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Asah" kénging Kuncen Fbs

Fikmin#Asah# Imah

Cekit... Motor dirm ngadadak, malaweung salenyapan. Teu sadar ges aya hareupeun imah nu kakara sabulan dikontrak. Srt motor di tunda hareupeun imah, teu sieun maling ja di jero pager. Lung jas hujan dialungkeun, meneran pisan kena ka ucing hideung nu ngarngkol deukeut pot kembang handapeun taraj. Cetrk, muka konci lawang, teu poho muka heula sapatu terus diganti ku sendal paranti di jero imah. Sup ka rohangan hareup, paranti narima smah mun kabeneran aya. Lngkah di teruskeun ka rohangan tengah nu ngan ukur di eusian tipi jeung rakna, di luhurna di papasan pedang panjang teuing ti mana asalna. Tuturubun ka tukang, pawon acak-acakan g teu dipirosa, sslk dina panto gudang, nyimpen batu bodas meunang tadi nimu ti pngkolan. Muncicid ti kamar mandi, bus ka kamar, olohok, nempo kasur dispran sapotong.

16 Désémber 2012 13:21:32
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Calon Bupati" kénging Irman N Dimyatie

pastina eta mah.

16 Désémber 2012 13:17:26
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Calon Bupati" kénging Irman N Dimyatie

watir pisan, katua padahal mah.

16 Désémber 2012 13:13:52
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Calon Bupati" kénging Irman N Dimyatie

pan ngintipan bae mobil dinasna, bilih aya nu ngarobih deui plat hideungna ka plat beureum deui. hehehe

16 Désémber 2012 13:10:05
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Calon Bupati" kénging Irman N Dimyatie

salembur sareng pun bapa kang Irman N Dimyatie, hehehe... msih 30an.

16 Désémber 2012 13:00:57
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Calon Bupati" kénging Irman N Dimyatie

mantep. mangkaning pak katua tah anom keneh pisan.

16 Désémber 2012 12:59:23
Kurotuaeni ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Wilujeng wengi, wilujeng rehat.

16 Désémber 2012 12:56:47
Kurotuaeni ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

oh... hatur nuhun kang Jordan Kurniawan, katampi pisan pangawulangna.

16 Désémber 2012 12:52:48
Kurotuaeni ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

ngetikna di word, atanapi tos langsung di lapak kang Jordan Kurniawan ?

16 Désémber 2012 12:31:57
Kurotuaeni ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

atuh kumaha kang Deden Abdul Aziz, ja kula mah tacan tiasa bae ngadamel e nu aya curekna tah.

16 Désémber 2012 07:39:18
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Satia" kénging Dodi Er

Atuda kumaha deui kang Dodi Er, hawatos mulihna wengi bae,,, bilih bisi kuma onam, mendingan gaduh deui.

16 Désémber 2012 07:36:36
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Satia" kénging Dodi Er

duka nya, tapi abdi tos nyobian kitu, kadon di ambek. heuheuheu...

16 Désémber 2012 07:28:26
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Satia" kénging Dodi Er

Pami sadaya pameget gaduh pamadegan jiga kitu, kumaha nya ?

16 Désémber 2012 07:25:45
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Pulo Cinta" kénging Erwin Wahyudi

Aya kituna nya ari fikmin mah. Edunlah.

13 Désémber 2012 23:07:27
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Hatong Surat Cinta" kénging Rukmana Ranudiana

ih, sok nyuat2 bae kang Apoedy Sarah Ihsan mah... puguh kitu tea laaa,,,

13 Désémber 2012 15:31:20
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Timbalan Abah Oko" kénging Rameli Agam

karaos dugi ka ayeuna teh Tatin Sardjiman...

13 Désémber 2012 15:14:16
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Timbalan Abah Oko" kénging Rameli Agam

naha kudu ngulang eta panangan gamparan ? kaasih nu di anti, panonjok nu katampi ku abdi ...

13 Désémber 2012 11:43:47
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Meuni Beuneur" kénging Soendara Djatiseba

kanggo sampeureun kang ? heuheuheu

13 Désémber 2012 11:32:17
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Meuni Beuneur" kénging Soendara Djatiseba

jigana,,, ari kuarna di kamanakeun nya...?

13 Désémber 2012 11:19:54
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Meuni Beuneur" kénging Soendara Djatiseba

mi sami, toang ngintip nu sisiaran ah...

13 Désémber 2012 11:19:16
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Monyong" kénging Endang Rochimat

pasti kang, rames ge naek 20%...

13 Désémber 2012 11:11:18
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Meuni Beuneur" kénging Soendara Djatiseba

aih, ngintip abdi nya...

13 Désémber 2012 11:09:05
Kurotuaeni ngoméntaran Fikmin "Babakti" kénging Rudi Al-Fajri

emut ka Umi...