Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Nining Sariningsih


Nu kasair ku FBS, Nining Sariningsih geus nyerat 628 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
17 Maret 2013 08:53:23
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Asup Angin" kénging Jordan Kurniawan

:"Tong teuing ku Bapa, keun wa ku Ema. K Emana bad ngabantun heula parud. Asana mah tos kenging ngawasuh, tilas marud sampeu tadi sonten."

17 Maret 2013 08:44:57
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Lalogor" kénging Yusuf S. Martawidénda

:"Upami logor wa mah, wios bad milarian deui nu pas. Bongan teu raos ari nganggo nu logor mah, morosot wa hh..."

17 Maret 2013 02:39:28
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Getol Tahajud" kénging Jejen Jaelani War

:"Haha...! Tahajud bari mikmin. Fikmin nu seger!"

04 Fébruari 2013 14:47:35
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Semet Dieu" kénging Dewi Rengganis

Sami-sami Teh Dewi, wilujeng wengi. Fikmin anu matak ngajedak, sip Teh!

04 Fébruari 2013 14:44:55
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Fikmin" kénging Abah Sarjang

Nyurudcud cisoca maosna Abah! Teu tiasa seueur cumarios, mung nambihan kasono ka Pun Biang. Nuhuuuun Abah!

02 Fébruari 2013 07:19:38
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Sms-an" kénging anjeunna.

Sumuhun Kang Eboed, pados teu hoghag hehe. Nuhun Kang..

02 Fébruari 2013 00:06:03
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Kanibal" kénging Abah Sarjang

Abaaah...! Abdi kadeoh, haruuuh fikmin Abah mah tegep wae! Jempol Bah!

01 Fébruari 2013 22:53:36
Nining Sariningsih ngoméntaran postingan kénging Nana Sukmana

Alhamdulillah...
Hatur nuhun Kang Nana Sukmana, Galamedia, FBS.
Judulna Julid sanes Jilid panginten Kang Nana Nya...
Wilujeng ka sadayana!

01 Fébruari 2013 00:02:02
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Mawi Kang Irman matak ngangres! Nuhun Kang!

01 Fébruari 2013 00:00:35
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Sms-an" kénging anjeunna.

Ideu Kang Samo sae oge, kin bade dicobi ah!

01 Fébruari 2013 00:00:02
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Sms-an" kénging anjeunna.

Kang Irfan, sok ???? sami-sami urang Banjar smsan bari ngabako hehe

31 Januari 2013 23:58:53
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Sms-an" kénging anjeunna.

Wilujeng nyobi Abah! Resep geura! Hehe

31 Januari 2013 23:40:03
Nining Sariningsih ngoméntaran postingan kénging Kuncen Fbs

Wilujeng Abah Sarjang! Ngiring Bingah.

31 Januari 2013 07:28:16
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Milih Mana" kénging Agus Bagja

Hoyong bungah, teu hilap syukuran. Hehe

31 Januari 2013 07:19:22
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Rerencepan" kénging Yuharno Uyuh

Uluh geuning aya nu kitu nya, Kang Edi. Ah, abdi mah wios moal nyambungan be hehe

31 Januari 2013 07:16:44
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Siklus Nu Teu Muih…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

Ti dieu, engke urang bakal ka dieu.
Lenyepaneun. Urang bakal nyorang pati. Sip Kang fikminna!

31 Januari 2013 06:59:31
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Arca Domas Tujuh" kénging Rohendi Pandeglang

Misteri Arca Domas, salawasna narik ati kanggo maosna. Nyanggakeun jempolna Kang!

31 Januari 2013 06:57:41
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Sumuhun Kang Rohendi, hatur nuhun pangdeudeulna!

31 Januari 2013 06:53:00
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Sami-sami Kang Gaus. Kantenan abdi mah sesah napel gampil hilap hehe. Haturan Kang, wilujeng siang!

31 Januari 2013 06:49:35
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Ngabantuan" kénging 'Eboed' Eman Budiman

Alah ieuuung, eta lauk. Fikmin hebring Kang! Nyanggakeun jempolna!

31 Januari 2013 06:40:04
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Rerencepan" kénging Yuharno Uyuh

Ayeuna mah ngahajakeun, diwartakeun puguh nyumbang oge hehe. Tegep Kang!
Mung eta nangtung panginten, maksadna mah nya.

31 Januari 2013 06:32:07
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Ing Tawang Ono Lintang" kénging Neneng Yatikurniati

Tiasaan Teh Neng, ngawihna. Mung abdi mah teu ngartos hehe. Wilujeng siang Teh!

31 Januari 2013 06:28:51
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Rarangken eun
1. kanggo ngawangun kecap barang anu hartosna:
a. Bahan: dahareun, kaputeun, paiseun.
b. Tempat. Hareupeun, tukangeun.
2. Kecap sifat anu hartina:
a. Kasakit: cacingeun, hileudeun
b. Bakat: Kuuleun, kokoredeun
c. Dina kaayaan: bungaheun, eraeun.
Rarangken keun kanggo ngawangun kecap padamelan sapertos bukakeun, tuliskeun, tumpukkeun, jjrd

31 Januari 2013 06:22:48
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Gaus sakedik panginten ti abdi. K-na diserat dobel upami kecap anu ditungtungan ku konsonan k ditambih rarangken Keun anu gunana kanggo ngawangun kecap padamelan. Sapertos tumpukkeun, adekkeun, tarikkeun. Kitu manawi. Abdi lepat dina nyerat nyarekkan, kedahna mah nyarekan. Da kecap nyarek ditambih rarangken tukang an. Kitu manawi, langkung jelasna mah manawi aya nu sanesna nu bade mairan. Nuhun Kang Gaus!

31 Januari 2013 06:18:39
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Uyuh, hehe Ema nuju kapengpeongan ku Juragan..heuheu. Nuhun Kang!

31 Januari 2013 06:17:49
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Helmi, abdi pagentos sareng rarangken tukang keun. Padahal ieu mah nganggo rarangken tukang an. Nuhun pisan Kang, koreksina!

31 Januari 2013 06:16:41
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Edi, nuhun pangdeudeulna!

31 Januari 2013 05:28:34
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Godi, numawi abdi ge sok emut ka ema mertua di Panawangan. Pami nyebat teu ideng teh. Hatur nuhun kamandangna Kang!

31 Januari 2013 03:55:17
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Teh Rita, nyeta atuh si Ema teh ning kitu. Nuhun Teteh! Wilujeng siang!

31 Januari 2013 03:34:50
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nyusul Nu Mulang Tiheula" kénging Mbi Chymepm

Asyik Mbi fikminna. Teu kabayang pungkasanna ka palih dinya. Jempol Mbi!

31 Januari 2013 02:47:42
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Rayungan" kénging Kokom Komariah

Fikminna hebring Teh, kagambar kumaha sesahna ngadamel pilihan. Anu nungtungna ngadamel putusan sapertos kitu. Sip Teh!

31 Januari 2013 02:44:47
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Kasilihkeun" kénging Yuharno Uyuh

Hebring fikminna, sanaos pondok kagambar pisan kaayaan jalmi anu heureut pakeun pungsat bahan. Seueur kakirang. Jempol Kang!

31 Januari 2013 02:36:09
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Halah meni linu Kang Muhammad, bati salingkuh mastaka ancur nya. Nuhun Kang pangdeudeulna.

31 Januari 2013 02:35:00
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Apoedy boa buluna sami sareng anu di lebet lancingan Sarpoed nya hehe. Nuhuuun Kang!

31 Januari 2013 02:33:45
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Nuhun kamandangna Kang Helmi, di dieu nganggo kecap dipiceun wireh ngalarapkeun dina karakter si uing anu teu ideng. nuhun pisan ku pangdeudeulna

31 Januari 2013 01:03:49
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Teu sawios-wios Abah, Nuhun pisan tos kersa ngadeudeul. Ulah asa-asa, diantos pisan koreksina. Abdi mah bingah pisan supados abdi terang di mana kirangna, janten kapayunna tiasa ngahasilkeun fikmin nu langkung sae.

31 Januari 2013 00:50:56
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Latihan Imajinasi…" kénging Apoedy Sarah Ihsan

Haha alah Etah Kang Apoed, pananganna nuju nanaonan?
Nuhun Kang, enjing-enjing abdi tos gumujeng.

31 Januari 2013 00:48:58
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Teh Kokom, katampi pisan pangdeudeulna. Nuhuuuun Teh!

30 Januari 2013 23:50:00
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Sapuk sareng Kang Irfan, abdi kalebet enggal lebet ka lapak fbs. Nembe panginten 3 sasihan mah. Kanggo saabdieun, perkawis jempol, komen atanapi petingan teu janten tujuan utami. Namung dina prungna aya nu ngajempolan atanapi aya anu ngomen kantenan komenna anu ngoreksi eta janten kabingah pisan. Kadang kawis mah fikmin anu diapungkeun ku abdi aya anu dikomen aya anu henteu, sanaos ari jempol mah tara luput-luput teuing. Pami teu dikomen tara ieuh janten emutan, seueurna dijantenkeun koreksi kanggo diri abdi. Sok malih nyumangetan kanggo ngadamel fikmin deui, manawa sareng manawi fikmin nu engke mah tiasa langkung sae. Perkawis anu petingan mung kanggo orang ypk, abdi teu satuju pisan. Abdi teu terang-terang acan naon tah ari ypk teh, namung Alhamdulillah aya sababaraha fikmin abdi anu lebet petingan. Abdi dongkap ka lapak fbs teh malangmang-mulungmung teu kenal sasaha. Tapi upami kinten-kinten fikminna ngalebetan kriteria mah, aya oge nu lebet petingan. Sanaos kanggo abdi mah teu nyangki, da eta ngarumaoskeun tea, mikmin teh nembe diajar. Ku tiasana aub kana ieu lapak ge tos bingah kacida, ngiring ngamumule basa sunda eta janten tujuan utami. Bingah pisan aya di lapak teh, tiasa diajar, seueur elmu nu tiasa dipetik. Malih ngiring reueus ka fikminer anu karya-karyana seueur lebet petingan atanpi anu karya-karyna dimuat di media. Reueus bari terus mecut sangkan tiasa langkung sae.
Panginten nu kedah diluruskeun mah niat urangna.

30 Januari 2013 23:27:54
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Abah Sarjang Si Uing teh tos kalebet bujang, da eta manukna saurna mah tos buluan. Mung katingal anomna mah wireh rada teu ideng. Bejadna eta wireh panginten kulit mastakana soeh, janten sapertos bejad ceuk si uing mah. Hehe
Tapi eta mah saur abdi hehe. Nuhun Abah kamandangna, mudah2an be kapayunna mah tiasa ngadamel fikmin nu langkung logis. Hatur nuhun pangdeudeulna.

30 Januari 2013 23:23:25
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Agus, mulih ti mana wae atuh Kang? Manukna mah duka manuk naon tah? Hehe. Nuhun Kang pangdeudeulna.

30 Januari 2013 23:22:11
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Teh Tatin, ngaraos jengkel rupina mah Si Ema teh, hehe. Nuju burial buncelik diganggu. Nuhun Teh, wilujeng enjing!

30 Januari 2013 23:21:03
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Gaus satuju tah pami dinamian Si Bela...Haturan wilujeng enjing Kang! Nuhun pangdeudeulna.

30 Januari 2013 22:23:17
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Teh Neng, bakat ku nyeri manawi burial buncelik soteh hehe. Wilujeng Enjing Teh! Nuhuuun.

30 Januari 2013 13:10:18
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Nulis" kénging Éndah Dinda Jénura

Asik Teh ED, bati kabita ku fikminna. Sae, tegeg, hebring. Jempol be pokona mah.

30 Januari 2013 12:59:18
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nu Sms-an" kénging anjeunna.

Pangesto Neng!
Asik atuh tos pinuh mah ideuna, kantun ngabudalkeun Neng...Wilujeng mikmin Neng!

30 Januari 2013 12:45:49
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Haha cigana mah lami keneh Teh, ngantos raina mah. Heuheu

30 Januari 2013 12:44:24
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Panasaran" kénging Ahmad Siti Jamilah Hamudi

Mikmin be heula Neng ah, kin manawi be bentangna mah nuturkeun hehe...

30 Januari 2013 12:41:50
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Teh Dewi, emana mah atoheun manawi. Da janten teu eungap. Tapi eta Si Uing teras dipiceun hehe

30 Januari 2013 12:41:01
Nining Sariningsih ngoméntaran Fikmin "Nulungan Ema" kénging anjeunna.

Kang Mulyana, nuhun pisan pangdedeulna!