Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Koméntar Kanca • Nasrul Jatnika


Nu kasair ku FBS, Nasrul Jatnika geus nyerat 1.616 koméntar. Runtuyanana aya di handap, dumasar kana waktu panganyarna. Dipidangkeun per kaca 50 koméntar.
17 Maret 2013 23:31:13
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Néang Karuhun (1) –when The Smoke Is Going Down" kénging Helmi Pakudjati

"Beuh..buntut corelengna tah. Hehehehehe..saha tateh, Ang Helmi Pakudjati?"

17 Maret 2013 14:42:35
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Karaos pisan eta teh mangpaatna ku pun uing, Ang Dadan Sutisna. Ku alewohna Yang Perb Godi Suwarna misalkeun, uing jadi nambahan pangaweruh. Tepikeun ka ngingiclik kamana wae anjeuna ngomen ku uing ditengetan.Katapisan ngagunakeun ungkara jeung kosa kecap dina mairan kamandang, asa leuwih nyeceb kana karancagean dina ngagunakeun basa Sunda."

17 Maret 2013 13:37:21
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Aplikasi nan kreatip ku Apih Iwan Hanjuang dilaksanakeun. Apan pun uingah atos ngomen dinu Fikmin #Amelia# mah. Heuheuheu.. teu kaci tamah, loba teuing istri nu ngomenna. Heuheuheu.. :v"

17 Maret 2013 13:30:22
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Dadan Sutisna: "Hehehe.. biasana mah langkung alewoh di darat nu kitu mah. Da pun uingah di dunya nyata rumasa kurang gaul. Eraan jaba sok ngerakeun. Samalah mun aya sim uing, sok jadi kaku situasi teh. Heuheuheu..oh hiji deui hilap. Sapertos nu parantos diungkab dina pairan diluhur, sim uing gaduh kahoyong nerbitkeun fikmin sareng komenna. Kitu Ang Dan."

17 Maret 2013 13:22:55
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan, Ang Irman N Dimyatie, Ang Is Tuning, Ang Iwan Hanjuang: "Geura eta komen Ang Rameli Agam mani daria pisan. Abong panganten anyar. Bikin gooool, teruuusss..hehehehe"

17 Maret 2013 13:17:26
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Ari uingah ningali modus Ang Is Tuning mah, ngajawabna diparodikeun. Jadi nyangkalak nu ngomen hayang mairan deui. Tah, kadang ngadukeun uing jeung nu lian lamun keur rame kitu teh. Ateuh jadi uing pacental-cental. Eta nu leuwih kejem manan nganjuk teh. Huahahaha.. :p"

17 Maret 2013 13:12:36
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Iwan Hanjuang: "Sing reatip wae, ngarah meunang royek-royek..hahahaha. Manan nu ngabsen nu ngajempolan atawa ngasms..sok, Kang Perbu Ki Hasan..wkwkwkwkwk :v "

17 Maret 2013 13:10:32
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Hahahaha.. lamun nu kitu oge disebut modus, jigana uing ngawangun dialog anu ngaguluyur kalayan lantip, dianggap modus deui wae..heuheuheu. Tapi ketang euyeub jalan nuju ka Mekkah, nya Kang Perb..? Keula, ka sawarga ceuk panganten anyar model Ang Rameli Agam mah..hahahahaha"

17 Maret 2013 13:07:53
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Irman N Dimyatie: "Hadeuh, enya kitu aya nu kitu? Nagri fikmin nagri sajuta modus. Hahahahaha..jiga formula Ang Is Tuning wae ieu mah.. :v "

17 Maret 2013 12:58:59
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Iwan Hanjuang: "Ihh, ateuh bade iraha komen anu dariana. Ieu mah heureuy wae ahh....Hehehehehe."

17 Maret 2013 12:56:53
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (15)" kénging Irman N Dimyatie

"Hehehe..da fikminna mah geus tangtos heded sureded. Sareng tos lebet petingan pisan."

17 Maret 2013 08:02:09
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Gara-gara Ngebut 2" kénging Iwan Kurniawan

"Sapedah omar bakri dijadikeun Mountain Bike."

17 Maret 2013 07:55:32
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Sumur Bandung, Talaga Di Awang-awang" kénging Kang Bibih

"Hahaha..kacandakeun krisis bawang beureum sareng bawang bodas ieu teh Kang Bibih?"

17 Maret 2013 07:53:59
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (15)" kénging Irman N Dimyatie

?

17 Maret 2013 07:45:27
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Ti Aleppo" kénging Érwin Wahyudi

"Fikmin detailing ti pang perangan. Mantep jasa. Genaheun pisan jeung pilemis. Asa nempo pilem The Shooter, Mark Wahlberg."

17 Maret 2013 07:31:09
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Abah Aleeva: "Mani nyeri beuheung sosonggeteun ngantosan karya salira. Mangga geura apungkeun. Tos teu kiat hoyong ngomen ieu teh... Hehehehehe :-D "

17 Maret 2013 07:29:20
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Bibih: "Halah..sok asa isin kasumpingan Aang teh. Haturan, Ang Bih. Mung sakitu ayana. Asana sae mah henteu.. Wilujeng siang. :) "

17 Maret 2013 07:26:34
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang rwin Wahyudi: "Hehehe..saaya-aya Ang Er. Bati hese sare tadi wengi.Kumaha damang Ang Er? Ang Budi Mugia Raspati surna kacilakaan mangsa Touring di Cikalong."

17 Maret 2013 06:11:06
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Odong Jeung Nonoh" kénging Is Tuning

"Uingah sieun dipolototan ku Ang Iwan Hanjuang, eung.. ke disms geura..huhahahahaha"

17 Maret 2013 06:07:30
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Odong Jeung Nonoh" kénging Is Tuning

"Manteq made in Is Stuning..heuheuheu"

17 Maret 2013 05:54:48
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalampahan Rasa" kénging Andriekw

"Hadeuh... karunya. Nu hianat ninggang di ceehan dina micinta. Antukna jadi mamala ka balarea. Jigana kudu meruhkeun cinta dina kadali uga. Ngarah ngawirahma kana jembar kahirupan. Tegep, Ang."

17 Maret 2013 05:52:27
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Impian" kénging Dé Goeriang Kusmawan

"Heuheuheu..sigana kedah dibarung usaha manawi. Ngarah leuwih mantep... heheheheehe. "

17 Maret 2013 05:45:25
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Ceurik Si Rambo" kénging Irawan Babéh Lova

"Hahahaha..sugan teh kapecretan cai ngagolak nu ngaleob emi. :-D "

17 Maret 2013 05:40:44
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Tunggu Tutung" kénging Eni Setiani

Teh Eni Setiani: "Ari burusut teh kecap panganteur atanapi kecap gawean? Ngagebre, jublag jeung dek, jang sauingeun mah jadi kecap nu anyar. Nyaan, matak helok macaan fikmin Eteh mah...heheheheh"

17 Maret 2013 05:33:54
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Odong Jeung Nonoh" kénging Is Tuning

"Huahaha..uing apal manteq kieu teh, ti guru uing. Nyontokeun ka jelema nu keur maling. "Meungpeung euweuh jelema.." Kedewek ngaringkid barang batur. Heueuh, ari manehna sorangan ngareken dirina naon? Lain jelema? Hehehehe..."

17 Maret 2013 05:12:00
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Iwan Kurniawan: "Ang Iwaaan..nyanggakeun. Saayana Nun. Sakitu buktosna. Mugia katampi sareng kamanah ku salira. Dupi di Rengasdengklokna lerean mana Ang Iwan teh? Asa waas nyorang dina wangwangan di taun 1995-1996. Pun uing bulak-balik ka Rengas. Waas ku sawahna. Panas jeung ngelun haseup."

17 Maret 2013 05:08:28
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Ang Rudi Al Fajri: "Halah, punten ieuh, pairanana rada telat. Da mani nurugtug ti Ang Is Tuning, Kang Perbu Ki Hasan, sareng Ang Irman N Dimyatie. Leres, Nun. Jejer dina komen Aang salah sahiji motivasi pun uing ngadamel ieu fikmin. Atuh chatingan ti Ang Mul Ki Sunda Sawawa oge ngiring ngeuyeuban ideu nu mucunghul saatosna. Hehehehe.. haturan Ang Rud, salam baktos."

17 Maret 2013 04:50:21
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (15)" kénging Irman N Dimyatie

"Hadeuh, nalaktak jasa ieu mah. Keula uing mikir konteksna mani lega kieu. Jeung eta si Utun bisa niwikrama jiga Wisnu. Edas, gunung teh pangsarean karuhun. Lamun di Mesir mah jiga Piramid. Sab di tatar sunda mah loba gunung, jadi we karuhun teu ngawangun Piramid. Asana jajauheun karuhun Bandung sosobatan jeung Firaon di mesir, tapi boa ketang..hehehehehe."

17 Maret 2013 03:52:04
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Uing jadi inget kana novel Boris Pasternak. Jang ngomong "Moal..!" manehna merlukeun sanovel. Atawa Tolstoy. Jang nepikeun ngukur kabagjaan cukup ku diri, kapan merlukeun nyieun carpon nu ceuk uingah bisa jadi carita tilu bagean. Jejer jeung inti panuju, aya dina sakalimah. Aweuhan jeung pamuka kanu maca sangkan ngacacang dina kasimpulanana, eta nu jadi ciri has fikmin. Uing ngajelengeng keneh, basa diskusi jeung Ang Prabu Nazarudin Azhar. Renjagan mah geus tong pati diemutan, ayeuna mah, aweuhanana. Sing lega, sing jero..hehehehe."

17 Maret 2013 03:39:48
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Geulis Kénéh" kénging Wan's Kurniawan

"Beuh, edun pisan pungkasanana. Matak ngageuri. Geuning nu geulis teh Ibu Pertiwi. Mantap..fikmin kontemplasi nu endah jeung genial pisan."

17 Maret 2013 03:33:57
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Jang sauingeun mah, kamandang nu nyintreuk malah leuwih dipikaresep. Hehehe.. jigana bawaan ngajadi, Kang Perb Ki Hasan. Malah rada longkewang jeung nyeblak lamun di puji. Sok sieun kaleuleuwihi matak adigung. Padahal mah karya cetek keneh. Sigana jang nu geus jadi anggota FBS leuwih ti sataun mah, geus waktuna rada diasah ngarah leuwih seukeut. Hehehehe.."

17 Maret 2013 03:25:20
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Aceuk Yanti Sri Budiarti: "Sapuk sareng panemu salira. (QS 61:3). Mung ieu mah sakadar urang silih. Elmu mah moal hese mawa. Amal nu make elmu, leuwih gede ajen jeung pahalana manan amal nu teu make elmu. Nu loba elmu mah, niyatna oge geus meunang 1/3 tina amal. Hehehehe.. eta nu kapendak. Salam Ceu..sareng pisss oge."

17 Maret 2013 03:20:44
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Hahahaha... uing surti bab eta mah. Modus oge jigana :). Tapi uing sok kataji ku komen anu jadi manjang, najan eusina jadi hahaha-hihihi. Eta teu carangkeuleun remana. Da Ang Is Tuning mah, mending milih licik duaan cenah. Huahahahahah.."

17 Maret 2013 03:15:31
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Beuh..ajengan Irman N Dimyatie, ngaidopatkeun kamandang ka Ang Iwan Hanjuang..hahahaha. Padahal mah kamandang nyalira oge moal teu ditampi kalawan asta kalih. (Keula, uing keur ngabayangkeun Ang Iwan sura-seuri olangan.. hehehehehe.)

17 Maret 2013 03:10:49
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Diemutan pisan eta kamandang di luhur. Malah dicapek jeung dibeuweung sangkan ngeunaheun diteureuy. Ari ngomen dinu baraya sanes mah, rajin uingah. Ngagurilapkeun, nu kudu dimumule sangkan hade. Modus pang pinunjulna."

17 Maret 2013 03:06:50
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Teuh, tingali Kang Perbu Ki Hasan..? Aslina, Kyai Jay Is Tuning oge boga enas-enas nu kacida mundelna. Malah mun teu digunasika ku pun uing meureun moal kaluar sisi beulah ditu tina koin Ang Stuning. Heuheuheu.. Ari model Ajengan Irman N Dimyatie mah, nyurahan model Ang Is diluhur, panteeeesss. Lamun Ang Iwan Hanjuang, kapan uing kudu ngabubur beureum ngabubur bodas, da Anjeuna mah Persis pisan.. hahahahaahah."

17 Maret 2013 03:02:11
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Hahahaha..si Aceuk Yanti Sri Budiarti kagembang ku ideu "kasepian" eung.. Aslina uingah hirup teh rame pisan, Ceu. Budak genep. Pakansi model kieu, di rorompok jiga aya kariaan. Masak cuh-cih. Nu ngurus seuseuhan. Pembantu rada ciweuh da pamenta nyeuseuh baju rada bareda. Tong disamakbrukkeun cenah. Matak, ningali fikmin melencing, nenggang teuing sok matak lewang. Heuheuheu..wilujeng pakansi Ceu."

17 Maret 2013 02:55:23
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Hiji deui, uingah aya karep deuk nerbitkeun fikmin teh jeung komenna. Jadi ngarah euyeub ku komen nu daria, uing sok ngahajakeun promosi fikmin. Asana ningali antologi fikmin jadi kasepian. Melencing. Jiga nu ngahiap hayang disurahan. Modus apung? Wajar we, karasa ku uing. Keur neangan jatidiri. Tina sastra Mesin tea.. kapan sok kongan, "Kadieukeun ku aiiing, nu kieu wae teu bisa.." Mucunghul mental buruh kasarna, Kang Perb..hahahaha, Tarjan ceuk Kang Perb mah. :-D "

17 Maret 2013 02:49:17
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Tah, nukitu mah sina nyieun blog olangan wae. Nulis sorangan, komen sorangan jempolan oge ku sorangan. Tapi uing husnudzan lah.. Anjeuna resep kana karyana sareng ngahargaan karyana sorangan. Lamun teu kunu ngarangna dihargaan, hamo ku pamaca. Ku olangan-olangan ateuh..ngarah puguh ajenna jang sorangan mah. Heheheheh.."

17 Maret 2013 02:45:24
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

Kang Perbu Ki Hasan: "Hahahahaha..pedah we uingah ka sobat tukang heureuy. Ka Kang Perbu mah uing teu wani. Komo Ang Is Tuning pambalesan ka uingna aya kalana leuwih kejem manan nganjuk..hahahaha"

17 Maret 2013 02:30:31
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Hehehe..sae ajengan Irman N Dimyatie. Diantos pisan. Nuju nungguan Ang Is Tuning ieu teh. Kyai Jay mah sok heboh geura ngomenna..hehehehehe :-D"

17 Maret 2013 02:16:21
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Ieu mah fikmin haturan Ajengan Irman N Dimyatie..hehehehe."

17 Maret 2013 02:14:26
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Neleg Eunteung" kénging anjeunna.

"Tah, sigana uing kudu numpeng mun Ang Is Tuning ngomen dina fikmin uing nu model kieu. Komo bari daria mah. :v"

17 Maret 2013 01:04:37
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (14)" kénging Irman N Dimyatie

"Siap..Ajengan Irman N Dimyatie. Bari sakantenan ngaijazahkeun panemu ka Pangersa. Hoyong disurahan rada manjang upami nganjang teh. Matak milari waktos nu rada nyalse. Sigana ningali titik toong ti uingah, kedah mondok sagala. Sieun ngariweuhkeun Ajengan ieu teh..Hehehehehe.. :-D"

17 Maret 2013 00:56:26
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (14)" kénging Irman N Dimyatie

"Nyaeta, debat jeung diri sorangan wae ieu mah Ajengan Irman N Dimyatie. Tepikeun ka gur-ger baloboran getih. Matak riweuh kana uteuk. Jeung teu dibere tunduh deuih, Ang Ir. Ateuh beuki panasaran. Mukaan kitab deui. Dipolototan kalah malik molototan. Hadeuh.. antukna dibedel katai ngora-ngorana. Alhamdulillah, ba'da subuh mah caang ieu teh, Ang Ir. Ayeuna iasa rada rineh. Heheheheheh.."

17 Maret 2013 00:53:01
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Tilu Sirah" kénging Cucu Unisah

"Asana rusuh teuing ngapungkeun ieu mah. "Goledag" panganteur ngagoler, tapi "jung" nangtung dina sakalimah. Halah, rada pakepuk maosna. Laju tokoh 'Bajra' geuning robih di panungtung mah janten Barja. Hehehehhee.."

17 Maret 2013 00:48:32
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (14)" kénging Irman N Dimyatie

"Sapuk pisan kana eusining fikmin Ajengan Irman N Dimyatie. Jadi tukang mapatahan batur mah kudu weweg dijero heula. Karek ngabarasat ka luar. Tah, mun kitu moal endag kaanginan, moal mopo ka roroncodan. Heheheheh.. "

17 Maret 2013 00:45:34
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalakon Lutung Kasarung (14)" kénging Irman N Dimyatie

Ajengan Irman N Dimyatie: "Hehehehe.. aya nu ngajak debat yeuh, Ang Ir. Jadi uing karek reureuh jam 2 subuh. Langsung ngusey maos buku deui. Parat tepikeun kaayeuna can sakerejep. Neang lapak mah, kuriak kaasikan..heuheuheu. Ayeuna rada nyalse."

17 Maret 2013 00:33:22
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Gara-gara Ngebut" kénging Iwan Kurniawan

"Hadeuh, ke cuang wangsul deui urang pilarian. Atanapi umumkeun dina TOA masigit, bilih aya nu ningali sirah anteurkeun ayeuna pisan ka Tajug kituh...heuheuheu"

17 Maret 2013 00:30:38
Nasrul Jatnika ngoméntaran Fikmin "Lalogor" kénging Yusuf S. Martawidénda

"Heuheuheu...protes keras lalogor teuing mah. Komo pami dugi saageung nyere."