Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Godi Suwarna


FBS

Godi Suwarna Lahir di Tasikmalaya, gedé di kampung Cirikip. Ayeuna netep di Ciamis. Mimiti daria ngarang puisi jeung prosa dina basa Sunda ti taun 1976. Sajak, carpon jeung naskah novelna sababaraha kali dilélér hadiah sastra, ti LBSS (Lembaga Bahasa jeung Sastra Sunda), Paguyuban Pasundan, majalah Manglé jrrd. Buku kumpulan puisina nu geus dipedalkeun nyaéta: Jagat Alit (1979), Surat-Surat Kaliwat (1982), Blués Kéré Lauk (1992), Sajak Dongéng Si Ujang (1998), Jiwalupat (2007). Kumpulan carponna: Murang-Maring (1980), Serat Sarwasatwa (1995). Novelna nu geus medal nyaéta Sandékala (2007) jeung Déng (2009). Naskah novel Sandékala dilélér Hadiah Sastra Daéng Kanduruan Ardiwinata dina taun 1998. Naskah novel Déng dilélér Hadiah Sastra Oeton Moehtar taun 2000. Salian ti ngarang, ogé resep maén sandiwara jeung maca sajak ti bubudak. Sanggeus kuliah, ngadegkeun grup téatér jeung papada mahasiswa IKIP Bandung. Kungsi jadi Sutradara Terbaik dina Porseni Mahasiswa Tingkat Nasional I (1981). Kungsi nyutradaraan pagelaran Burung-Burung Hitam (Godi Suwarna,) Cak Anumerta (Godi Suwarna), Edan (Putu Wijaya) Tengul (Arifin C. Noor), Durmayuda (Godi Suwarna) Bom Waktu (Riantiarno), Pandawa Dadu (Wahyu Wibisana). Tuluyna ngagabung jeung STB (Studiklub Téatér Bandung), diajar néater ka Suyatna Anirun. Di STB, kungsi maén King Lear, Sang Naga, Impian Di Tengah Musim. Taun 1997, nyutradaraan pagelaran dramatisasi puisi Konglomérat–KéréLauk (sajak-sajak Taufik Faturohman jeung Godi Suwarna) di Universitas Wollongong, Australia. Taun 2005, dihiras maca sajak Sunda dina acara Utan Kayu International Literary Biannele nu dialpukahan ku TUK (Teater Utan Kayu). Taun 2006, dihiras deui maca sajak dina acara International Poetry Festival nu dialpukahan ku DKJ (Dewan Kesenian Jakarta), jeung dihiras maca sajak dina acara JILFEST (Jakarta International Literary Festival) dina taun 2008. Dihiras maca sajak Sunda dina acara JAKARTA-BERLIN ARTS FESTIVAL di Jerman, Juli 2011. Ti taun 1998, ngagagas acara Nyiar Lumar, pagelaran rupa-rupa kasenian Sunda sapeuting jeput, di tabet (leuweung karamat) Astanagedé, Kawali, patilasan karajaan Galuh. Teu disangka ti anggalna, éta acara dua taunan téh tétéla jadi pangdeugdeugan tatamu ti mana-mana, kaasup seniman-seniman ti mancanagara. Kituna téh, sigana, kulantaran éta acara kawilang unik. Tempat magelarankeun kasenian, kayaning tari, téater, sastra, senirupa, nyebar di sawatara lokasi situs bari teu ngagunakeun lampu, ukur dicaangan ku pirang-pirang damar séwu, obor, lampion jeung durukan.

Fikmin Karya Godi Suwarna (201 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
61. 16-11-2013 (31) Jang Odin & Culik Demit 0 150
Petingan
1.266
62. 01-11-2013 (30) Jang Odin & RonggÉng Gunung 0 149
Petingan
1.317
63. 28-10-2013 (29) Jang Odin & Juru Warangan 0 149
Petingan
1.268
64. 22-10-2013 (28) Jang Odin & ÉcÉng Gondok 0 151
Petingan
1.317
65. 20-10-2013 (27) Jang Odin & Putri Kasmaran 0 150
Petingan
1.280
66. 14-10-2013 (26) Jang Odin & Pamuk Jadug 0 151
Petingan
1.262
67. 05-10-2013 (25) Jang Odin & Tali Agni 0 150
Petingan
1.297
68. 28-09-2013 (24) Jang Odin & Ulat BalÉbat 0 150
Petingan
1.235
69. 17-09-2013 (23) Jang Odin & Sora Bueuk 0 150 1.238
70. 14-09-2013 (22) Jang Odin & Karinding Manting 0 150 1.390
71. 09-09-2013 (21) Jang Odin & Hutang Pati 0 150 1.221
72. 07-09-2013 (20) Jang Odin & Tarawangsa 0 150 1.346
73. 02-09-2013 (19) Jang Odin & Nu Kasambet 0 150 1.327
74. 31-08-2013 (18) Jang Odin & Nu Barusuh Manah 0 150 1.353
75. 28-08-2013 (17) Jang Odin & Ulon-ulon 0 150 1.354
76. 26-08-2013 (16) Jang Odin & Kembang Caringin 0 149 1.378
77. 23-08-2013 (15) Jang Odin & Jatidiri 0 150 1.295
78. 21-08-2013 (14) Jang Odin & Nu Ngayuga 0 162
Petingan
1.345
79. 16-08-2013 (13) Jang Odin & Hulucai 0 150
Petingan
1.276
80. 15-08-2013 (12) Jang Odin & Tulakbala 0 151
Petingan
1.362
81. 13-08-2013 (11) Jang Odin & Nu Kasmaran 0 150
Petingan
1.352
82. 10-08-2013 (10) Jang Odin & Purwadaksina 0 150
Petingan
1.256
83. 06-08-2013 (9) Jang Odin & Bedug Kabuyutan 0 150
Petingan
1.264
84. 02-08-2013 (8) Jang Odin & Nu Babaung 0 150
Petingan
1.304
85. 30-07-2013 (6) Jang Odin & Liliwung Gandrung 0 150
Petingan
1.197
86. 27-07-2013 Serat Jagabuana (2) 0 150
Petingan
1.255
87. 22-07-2013 (7) Jang Odin & Purnama SÉwu 0 149
Petingan
1.361
88. 20-07-2013 (5) Jang Odin & Titistulis 0 150
Petingan
1.299
89. 16-07-2013 (4) Jang Odin & Tatarlingan 0 150
Petingan
1.344
90. 13-07-2013 (3) Jang Odin jeung Nurmaya 0 151
Petingan
1.405