Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Godi Suwarna


FBS

Godi Suwarna Lahir di Tasikmalaya, gedé di kampung Cirikip. Ayeuna netep di Ciamis. Mimiti daria ngarang puisi jeung prosa dina basa Sunda ti taun 1976. Sajak, carpon jeung naskah novelna sababaraha kali dilélér hadiah sastra, ti LBSS (Lembaga Bahasa jeung Sastra Sunda), Paguyuban Pasundan, majalah Manglé jrrd. Buku kumpulan puisina nu geus dipedalkeun nyaéta: Jagat Alit (1979), Surat-Surat Kaliwat (1982), Blués Kéré Lauk (1992), Sajak Dongéng Si Ujang (1998), Jiwalupat (2007). Kumpulan carponna: Murang-Maring (1980), Serat Sarwasatwa (1995). Novelna nu geus medal nyaéta Sandékala (2007) jeung Déng (2009). Naskah novel Sandékala dilélér Hadiah Sastra Daéng Kanduruan Ardiwinata dina taun 1998. Naskah novel Déng dilélér Hadiah Sastra Oeton Moehtar taun 2000. Salian ti ngarang, ogé resep maén sandiwara jeung maca sajak ti bubudak. Sanggeus kuliah, ngadegkeun grup téatér jeung papada mahasiswa IKIP Bandung. Kungsi jadi Sutradara Terbaik dina Porseni Mahasiswa Tingkat Nasional I (1981). Kungsi nyutradaraan pagelaran Burung-Burung Hitam (Godi Suwarna,) Cak Anumerta (Godi Suwarna), Edan (Putu Wijaya) Tengul (Arifin C. Noor), Durmayuda (Godi Suwarna) Bom Waktu (Riantiarno), Pandawa Dadu (Wahyu Wibisana). Tuluyna ngagabung jeung STB (Studiklub Téatér Bandung), diajar néater ka Suyatna Anirun. Di STB, kungsi maén King Lear, Sang Naga, Impian Di Tengah Musim. Taun 1997, nyutradaraan pagelaran dramatisasi puisi Konglomérat–KéréLauk (sajak-sajak Taufik Faturohman jeung Godi Suwarna) di Universitas Wollongong, Australia. Taun 2005, dihiras maca sajak Sunda dina acara Utan Kayu International Literary Biannele nu dialpukahan ku TUK (Teater Utan Kayu). Taun 2006, dihiras deui maca sajak dina acara International Poetry Festival nu dialpukahan ku DKJ (Dewan Kesenian Jakarta), jeung dihiras maca sajak dina acara JILFEST (Jakarta International Literary Festival) dina taun 2008. Dihiras maca sajak Sunda dina acara JAKARTA-BERLIN ARTS FESTIVAL di Jerman, Juli 2011. Ti taun 1998, ngagagas acara Nyiar Lumar, pagelaran rupa-rupa kasenian Sunda sapeuting jeput, di tabet (leuweung karamat) Astanagedé, Kawali, patilasan karajaan Galuh. Teu disangka ti anggalna, éta acara dua taunan téh tétéla jadi pangdeugdeugan tatamu ti mana-mana, kaasup seniman-seniman ti mancanagara. Kituna téh, sigana, kulantaran éta acara kawilang unik. Tempat magelarankeun kasenian, kayaning tari, téater, sastra, senirupa, nyebar di sawatara lokasi situs bari teu ngagunakeun lampu, ukur dicaangan ku pirang-pirang damar séwu, obor, lampion jeung durukan.

Fikmin Karya Godi Suwarna (201 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
31. 27-05-2014 (48) Jang Odin & Rindat Bulan 0 150 1.303
32. 22-05-2014 (47) Jang Odin & Tikoro BÉngkok 0 150
Petingan
1.313
33. 20-05-2014 (46) Jang Odin & Sobat Lawas 0 147
Petingan
1.188
34. 17-05-2014 (45) Jang Odin & Si Éta TÉa 0 150
Petingan
1.275
35. 15-05-2014 Sisingkur Lembur 0 150
Petingan
1.268
36. 13-05-2014 Sarining Jempling 0 150
Petingan
1.237
37. 06-05-2014 “bongan Bangkong” 0 150
Petingan
1.233
38. 12-04-2014 Ringkang Pamulang 0 150 1.388
39. 09-04-2014 Satria Piningit 0 150 1.358
40. 05-04-2014 Si Éyang & PotrÉt HatÉ 0 150 1.329
41. 30-03-2014 (43) Jang Odin & Leuwi Tonjong 0 150 1.223
42. 18-03-2014 Serat Kamasatwa 0 150 1.369
43. 14-03-2014 Kalang Kawayangan 0 150 1.301
44. 08-03-2014 (43) Jang Odin & Ruruhit Asih 0 150 1.342
45. 01-03-2014 Wonderful To Night 0 150 1.346
46. 26-02-2014 Wartawan & Sang Sudagar 0 150 1.285
47. 13-02-2014 Admin Fikmin 0 150 1.250
48. 09-02-2014 Hujan Kembang 0 150 1.225
49. 05-02-2014 (42) Jang Odin & Siih Asih 0 150
Petingan
1.414
50. 26-01-2014 Kila-kila 0 150
Petingan
1.237
51. 14-01-2014 (41) Jang Odin & Maung Ompong 0 150
Petingan
1.214
52. 10-01-2014 (40) Jang Odin & Rurungga Asih 0 150
Petingan
1.339
53. 02-01-2014 (39) Jang Odin & Dalingding Asih 0 149
Petingan
1.312
54. 29-12-2013 (38) Jang Odin & Musuh Demit 0 150 1.434
55. 24-12-2013 (37) Jang Odin & Patarung Gunung 0 151
Petingan
1.437
56. 20-12-2013 (36) Jang Odin & Liliwung Gunung 0 150
Petingan
1.411
57. 13-12-2013 (35) Jang Odin & Guriang Gunung 0 149
Petingan
1.349
58. 30-11-2013 (34) Jang Odin & Urang Gunung 0 149
Petingan
1.265
59. 22-11-2013 (33) Jang Odin & Galura Tresna 0 148
Petingan
1.277
60. 19-11-2013 (32) Jang Odin & Girimis PasosorÉ 0 150
Petingan
1.341