Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Dadan Wahyudin


FBS

Asli ti wewengkon Pantura, Subang. Diajar nulis basa ilubiung dina Majalah Kampus -Interest- Fapet Unpad Bandung taun 1994 nepi 1996. Aktif di pusat unggulan pengajaran bahasa Celtics Bandung. Kiwari keur nyuprih elmu di pbsi pps unsur cianjur.

Mimitina resep nulis di surat kabar nalika karyana dimuat di Majalah Intisari Jakarta [2002]. Tulisan beunang prakték gawé lapangan diguluyurkeun kalayan daria, minangka tulisan munggaran di surat kabar profesional dimuat 8 kaca di majalah grup Gramédia méré sumanget pohara gedéna. Malah taun 2006, kungsi ku Redaktur Pelaksana Majalah Kisah Intisari Gramedia dipahugi rohangan husus pikeun nulis profil kulawarga nepi ka 6 halaman. Opat artikelna ngeunaan -héwan korban- kungsi dimuat di Majalah Kompas Biro Jabar ti taun 2006, 2007, 2008, 2009 [taun 2010 Kompas Biro daérah ditarik ka Jakarta] mangrupa aktikel momentum dina raraga mapag Hari Idul Kurban. Di koran Galamédia, kungsi lima kali ngeusian rohangan KISAH [carita nyambung] anu matuh 5 séri [poé] dina sajudulna.

Ancrub diajar nulis basa Sunda munggaran di rubrik Barakatak Haha jeung Pangalaman Para Mitra Majalah Manglé taun 2007. Dua kali kungsi meunang Barakatak Pinilih Manglé. Ahirna, nyoba-nyoba nulis ku basa Sunda populer, artikel munggaran dimuat di rubrik kolom nyaéta -Hurup R-. Diajar mikawanoh carita pondok basa Sunda, anu kungsi dimuat di koran Tribun Jabar, Kaduhung Sagedé Gunung Gedé [30-1 Feb 2012] jeung Hampura Kuring, Romdon [10-12 April 2012], carpon Patepung Ki Sobat di Konkernas PGRI [Majalah Suara Daérah No. 482], tur di Majalah Isma Cianjur, Jurig Pésbuk [No. /2011] jeung Sakola Panungtung [No. /2012]. Di Fikmin Basa Sunda, kaasup anggota grup acan lila, ti tanggal 29 April 2012. Masih tihothat diajar ngolah ide, milihan diksi anu merenah, méré banyol jeung eusi moral ngarah jadi fiksi mini anu ringkes, anteb tur seger.

Fikmin Karya Dadan Wahyudin (16 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
1. 03-06-2013 Pangpondokna 0 34 227
2. 14-10-2012 Lain Pedah Eta.. 0 86 628
3. 13-10-2012 Korban 0 75 491
4. 10-05-2012 Emh Manusa! 2 98 643
5. 09-05-2012 Silih Geuing 3 56 363
6. 08-05-2012 Hirup Halal 9 151 1.059
7. 05-05-2012 Mondok Jeung Mahasiswi 7 69 445
8. 05-05-2012 Mondok Jeung Mahasiswa 0 64 401
9. 03-05-2012 Mupu Buah 2 71 517
10. 03-05-2012 Lain Ukur Waragad 4 74 555
11. 02-05-2012 Si Kabayan Jadi Komandan 2 29 249
12. 01-05-2012 Niley 3 71 495
13. 01-05-2012 Teu Pira 6 62 458
14. 29-04-2012 Neuteuli 2 144 957
15. 29-04-2012 Lauk Kahirupan 1 72 570
16. 24-04-2012 Cau 10 128 885