Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Taufik Faturohman


FBS

TAUFIK FATUROHMAN, lahir di Pagerageung Tasikmalaya tanggal 10 Mei 1959. Sabada lulus ti SMAN 2 Tasikmalaya, neruskeun kuliah di Jurusan Basa & Sastra Sunda FPBS IKIP Bandung, lulus taun 1984. Kungsi ngajar basa Sunda di SD Yahya, SMP Pasundan VI jeung SMA St. Angela, kabehanana di Bandung. Resep kana orhanisasi, diantarana kungsi jadi Ketua Himpunan Mahasiswa (1978) jeung Ketua Umum Senat Mahasiswa FKSS (1981-1982). Taun 1979 diangkat jadi redaksi Koran Sipatahunan, terus pindah jadi redaksi Majalah Mangle(1981-1987). Taun 1984 ngadegkeun Penerbit Geger Sunten, nepi ka kiwari geus nerbitkeun leuwih ti 500 judul buku pangajaran jeung bacaan basa Sunda. Pangaresepna kana mengbal ngalantarankeun kasered jadi pangurus Persib. Kungsi jadi Manajer Persib Yunior (2000), Manager Persib Selection (2001), Ketua Panpel (2004 & 2006) jeung Ketua Harian (2004-2006). Ti taun 2012 kapeto jadi Komisaris PT Persib 1933. Ti taun 1999 nepi ka kiwari jadi Ketua Umum SSB & PS IPI (Ikatan Pelajar Indonesia), anggota Divisi Utama Persib. Buku-bukuna anu geus terbit, diantarana bae Beregejed Cupumanik, Katumbiri, Peperenian, Sabulangbentor (7 jilid), Kun Fayakun, Sajak-sajak Cilauteureun, Wasiat Konglomerat, Patepung di Bandung, jeung buku-buku pangajaran basa Sunda keur murid SD (Piwulang Basa), SMP (Gapura Basa) jeung SMA (Pamager Basa). Buku Patepung di Bandung taun 2006 dileler Hadiah Samsudi. Ti taun 2002 nepi ka 2012 ngasuh rubrik Mang Ohle di HU Pikiran Rakyat. Kungsi jadi penyiar/host di Radio Mora, RRI, MQTV, Bandung TV jeung TVRI. Ayeuna lian ti jadi penyiar Kokok Pagi I-Radio jeung Time Out Sindo Trijaya teh, oge jadi host Borangan jeung Sura Seuri Sore IMTV. Tina pangaresepna ngagulanggaper humor Sunda jeung sulap, kiwari siga nu kawalahan narima job manggung sudong (sulap jeung dongeng), kaasup pentas maneuh stand up comedy di Metro TV.

Fikmin Karya Taufik Faturohman (105 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
1. 31-03-2015 Nyiar Pigeluteun 0 150 957
2. 30-03-2015 Robot Kajujuran 0 150 967
3. 01-02-2014 Milu Imlek 0 144 930
4. 01-10-2013 Jujurna Tentara Arab 0 162 1.102
5. 17-09-2013 Gelar Jagabaya 0 161 1.083
6. 06-08-2013 Mudik 0 194 1.251
7. 25-07-2013 Nyandung 0 156 1.043
8. 20-07-2013 Mamat 0 183 1.171
9. 18-07-2013 Lalampahan Mang Nana Batal 0 186 1.224
10. 17-07-2013 Klasemen Sementara Liga Tajil 0 137 911
11. 03-07-2013 Pasti Urang 0 146 985
12. 28-06-2013 Jurig Persib 0 219 1.362
13. 26-06-2013 Balas Dendam 0 159 1.106
14. 25-06-2013 Gedeg 0 128
Petingan
869
15. 11-06-2013 Sandiwara Sababak 0 135 909
16. 09-06-2013 Gambar Gajah 0 133 983
17. 08-06-2013 Piwuruk Rhoma Irama 0 146 945
18. 08-06-2013 Gagal Kabur 0 153 1.039
19. 06-06-2013 Kampak Jeung Pamajikan 0 153 1.111
20. 02-06-2013 Urang Lembur Kiwari 0 140 869
21. 30-05-2013 Ngangge Lilin 0 114
Petingan
714
22. 28-05-2013 Catetan Poean Ceu Ikoh 0 79 496
23. 27-05-2013 Pawang Jam 0 147 999
24. 26-05-2013 Sireum, Nyiruan Jeung Gajah 0 150 987
25. 25-05-2013 Sagede Kararangge 0 126 886
26. 24-05-2013 Rukun Nikah 0 119 752
27. 20-05-2013 Centring 0 147 1.028
28. 19-05-2013 Jarak Sapuluh Meter 0 145
Petingan
938
29. 18-05-2013 Leuweung Larangan 0 131 824
30. 17-05-2013 Tanda Bakti 0 131 909