Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Basyar Isya


FBS

Mimiti resep kana kurung-karang teh ti basa SMP kelas 3 keneh (tahun 1979) nu mangrupa sajak jeung cerpen dina basa Indonesia, laju nepi ka SMA. Basa kelas dua SMA (1981) wanoh jeung hiji carponis oge panyajak basa Sunda, nu jenengan Imansyah FT (pangarang entragan Godi Suwarna sareng Tatang Sumarsono). Nya ti dinya kuring mimiti resep nulis sajak jeung artikel dina basa Sunda teh (yasana bimbingan kalayan daria ti Imansyah FT), kalayan rereana dimuat di Koran Sunda “Sipatahunanâ€. Satuluyna, malah tambah resep teh kana nyieun artikel agama dina bahasa Indonesia, tuluy dikirim-dikirimkeun ka sawatara media citak, tur rereana oge dimaruat. Ti dinya rada cul weh kana kurung karang dina basa Sunda teh, sok sanajan ari kana macaan carpon Sunda mah angger resep. Samalah mah basa kapeto ngadegkeun tur mingpin Penerbit Qolbunsalim Press (ayeuna MQS Publishing), salian ti ngarasa rariweuh ku urusan ngurus pausahaan, oge antukna mah jadi sumanget nulis buku pedaran agama. Kiwari ku ancrubna sim kuring ka grup FBS, nya Alhamdulillah asa kahudang deui pikeun sumanget ngarang dina basa Sunda, pangpangna mah nyieun fiksimini. Susuganan we jaga ka hareup mah kuring bisa nyieun carpon.

Fikmin Karya Basyar Isya (87 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
1. 26-07-2012 Teu Puguh 0 43 292
2. 24-07-2012 Gosip Anyar 0 148 1.033
3. 22-07-2012 RÉmÉh 0 24 191
4. 16-07-2012 Uing Hayang Maca Fikmin 0 146 1.082
5. 15-07-2012 Kopong 0 13 105
6. 03-07-2012 Fikmin RÉnjagan 23 144 1.150
7. 29-06-2012 Lamunan Jalma Masakat 0 10 73
8. 28-06-2012 Ning Uing 0 34 257
9. 27-06-2012 Yeuh Aing! 0 82 518
10. 24-06-2012 Nu HÉngkÉr 0 30 214
11. 18-06-2012 Di Pertelon 0 58 414
12. 17-06-2012 Sabot Meuli Roko Heula 0 62 549
13. 16-06-2012 Nu Silih Bales 0 37 257
14. 09-06-2012 Jikan Uing Ngan Hiji 0 144 1.124
15. 07-06-2012 Nu Ngemu Kahariwang 0 133
Petingan
1.052
16. 16-05-2012 Ngagentraan Abah 0 146
Petingan
1.098
17. 13-05-2012 Pangaji 0 128 911
18. 12-05-2012 Uing Sulaya 0 102 750
19. 07-05-2012 Kamasutra 32 148 1.106
20. 02-05-2012 Munjung 52 148
Petingan
1.104
21. 14-04-2012 Tikerelep 10 147 1.176
22. 13-04-2012 Hariring Duda 5 117 1.111
23. 12-04-2012 Hodam 4 148 1.248
24. 11-04-2012 Paanteur Julang 9 147 1.086
25. 10-04-2012 Dulang 3 130 993
26. 08-04-2012 Tahu 42 32 292
27. 07-04-2012 Sarua Belegug 2 101 758
28. 07-04-2012 Jeung Afika, Hiji PoÉ 13 51 455
29. 06-04-2012 Fiksimini 12 148 1.233
30. 04-04-2012 HÉsÉ 8 116 895