Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Ha ES Munawar


FBS

Cenah, direuneuhkeunna ampir sabelas bulan, atawa sapuluh bulan leuwih meureun. Lahirna poe Jumaah pas adan Subuh. Dingaranan Subhan Munawar nisbah kana waktu lahir, Munawar hartina hurung ngempur, meureun harti harpiahna Pasusubuh nu hurung hurung ngempur. Ngan keur budak sok dinénéh-nénéh Hanhan. Jadi wéh kabawa dina rapot, ijazah jeung KTP. Umur 22 bulan kakara diajar leumpang. Keur gumélona rada lengger. Pernah cenah ngabebeskeun sendal kana gigihan nu keur ditagenkeun na luhur kompor minyak. Hiji waktu mah kungsi ogé kapanggih ngaduruk baju adina. Anyar asup SD geus rada purunyus, kungsi nangkeup budak awéwé saluhureunna. Tapi rada calakan. Sok asup waé réngking tiap caturwulanna téh. SD na di Cimarémé 2 lulus taun 1993. SMP na di Padalarang 1 lulus taun 1996. SMA na di Cimahi 1 lulus taun 1999. Kuliah di IKIP Bandung nyokot Pendidikan Basa Arab, asup taun 1999. Lulus jadi sarjana taun 2006. Aktip di ormas Front Pembela Islam (FPI) ti taun 1999 keneh sanggeus lulus SMA. Jadi bendahara di DPC Ngamprah (2000-2004), jadi sekertaris (2004-2006). Kungsi jadi rélawan kamanusaan ti FPI waktu musibah longsor runtah di Leuwigajah Cimahi (2005). Samemehna pernah milu ngaberangkatkeun sapuluh urang rélawan FPI jeung kintalan pakean, dahareun, ogé duit, ngawakilan Bandung jang ka Acéh waktu musibah tsunami. Bérés wisuda, pas gempa bumi di Jogja gé kungsi jadi rélawan saminggu mantuan ngabagikeun bantuan . Nyambung kana Tsunami Pangandaran, jeung Gempa Pangaléngan ogé (2009). Ayeuna diajar ngaguruan basa arab di SMAN 1 Cikalongwétan ti taun 2011. Ogé diajar micinta basa sunda sanajan alakadarna sakampuan.

Fikmin Karya Ha ES Munawar (99 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
1. 06-03-2016 Neang Hurup E-curek 0 86 557
2. 05-03-2016 Kolek Cau 0 147 964
3. 04-03-2016 Kopi 0 98 685
4. 03-03-2016 Surabi Nini 0 130 854
5. 18-02-2016 SelÉting 0 72 493
6. 16-02-2016 Long Distance Relationship 0 58 441
7. 12-02-2016 Umur 0 120 818
8. 26-01-2016 Lalajo Horor 0 130 1.125
9. 20-01-2016 Wantun, Galeuh. Teu Wantun, Ulah Geuleuh 0 113 1.077
10. 16-01-2016 CapÉtang 0 129 1.101
11. 11-01-2016 Tirta Prawitasari 0 118 1.041
12. 05-01-2016 Dua Aing 0 147 1.045
13. 03-01-2016 Monolog : Nu Kirang Ébog 0 151 1.110
14. 23-11-2015 Pilem Burem 0 128 1.078
15. 23-11-2015 Doa Keur Nyi Mangle 0 173 1.157
16. 26-04-2014 Mopo Méméh Nanggung 0 115 841
17. 19-04-2014 Tonggérét 0 151 1.092
18. 12-03-2014 Anak Urut Kabogoh 0 162 1.126
19. 12-01-2014 Sisi Gawir Nu Lungkawing 0 123 918
20. 28-07-2013 Léngoh 0 127 903
21. 25-07-2013 Rénjagan 0 83 599
22. 10-07-2013 Ngadat 0 82 648
23. 28-06-2013 Tukang Tarajé II 0 162 1.208
24. 25-06-2013 Tukang Tarajé I 0 84 607
25. 23-06-2013 Pegat 0 89 657
26. 17-06-2013 Ros Peunggas 0 120 897
27. 05-06-2013 Peunggas Harepan 0 67 527
28. 05-06-2013 Tiis 0 88 614
29. 04-04-2013 Saméméh Ujian 0 196 1.448
30. 19-03-2013 Bati Nahan Rasa 0 135 920