Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Profil Pangarang • Latif Saéful Islam


FBS

Wewengkon nu kakoncara ku ganasna, lain ganas galak, tapi bungbuahan. Malah, aya patungna sagala nu jadi ciri ieu wewengkon. Didinya pisan kuring babar, dina ping 9 Méi taun 1996. Enya, di Subang.<br><br>

Reueus kana budaya sorangan. Teuing kumaha mimitina. Ngan ti bubudak gé ku Pun Nini, Pun Aki, Pun Mamah, sapopoé gé tara leupas tina Basa Sunda. Iwal ti Pun Bapa da teureuh Jawa, tapi kukituna ayeuna mah anjeunna geus hatam kana basa Sunda téh sanajan ari logatna mah angger teu leupas.<br><br>

Ti bubudak maneuh di Subang mah, da kiwari mah bumetah di Cikampék, Karawang. Kadé! Lain pindah, ukur ngadon kuli di lembur batur. Tapi lumayan, pangaresep kuring kana wayang bisa kacumponan. Kacumponan lalajo? Is , enya eta gé, tapi lain ukur lalajo, didieu kuring bisa ngambah pangalaman utamana anu aya patula-patalina jeung ngawayang. Nepi ka bisa ngawayang beurang téh apan didieu, di Karawang.<br><br>

Sanajan kitu moal rék poho lembur matuh, dayeuh maneuh, pamidangan ti bubudak, pangancikan ti leuleutik, sabab moal rék wawuh jeung gebog, moal rék wawuh jeung surupan, lamun lain di Subang. Nyaan, sagala rupa gé Subang panglumpatan jeung pangapungan Simkuring téh.<br><br>

Sakapeung sok imut ngagelenyu. Ras inget kana fikmin-fikmin kuring nu baheula. Ana dibacaan, séréngéh, séréngéh, séréngéh deui hayang seuri maca fikmin nu medar pawayangan. Harita mah ukur carita, kiwari mah kacumponan andekak hareupeun gebog, ngagulak-gilek sampurit, noroktok kandaga, nejek kecrék. Emh, bagja, najan urusan dihiras mah teu kudu dicaturkeun. Apan ngaranna gé dalang beurang. Heup, ah.<br><br>

Cag, permios. _/\_<br>

Karawang, 01 Désémber 2016.

Fikmin Karya Latif Saéful Islam (57 Naskah)


No Tanggal Judul Jml Koméntar Jml Kecap Petingan Jml Karakter
1. 15-12-2014 Ayeuna Mah Sepésial 0 139 1.033
2. 11-12-2014 Basa Nu Saha 0 144 1.086
3. 10-12-2014 Nyicil Bag. 2 0 142 964
4. 09-12-2014 Nyicil 0 140 983
5. 03-04-2014 Tukang Batagor 0 114 901
6. 02-04-2014 Ujian 0 139 980
7. 17-03-2014 Harkos 0 93 675
8. 31-07-2013 Sahur 0 103 729
9. 25-07-2013 Nu Ngagerendeng 0 95
Petingan
648
10. 23-07-2013 Perang Kembang 0 41 335
11. 22-07-2013 Zaman Harita 0 119 767
12. 20-07-2013 Jihad 0 159 1.092
13. 22-06-2013 Milangkala Dayeuh 0 84 589
14. 19-06-2013 Nu Beunghar 0 186 1.315
15. 09-06-2013 Angkot 0 43 315
16. 28-05-2013 Implengan Jeung Kahayang 0 94 738
17. 15-05-2013 Weker Anyar 0 137 1.074
18. 09-05-2013 Calég 0 67 500
19. 25-03-2013 Diajar Merangkeun 0 147 1.018
20. 25-03-2013 Diajar Merangkeun 0 147 1.018
21. 24-03-2013 Diajar Merangkeun 0 149 1.018
22. 23-03-2013 Cianjuran 0 100 726
23. 25-02-2013 Pararusing 0 114 727
24. 10-02-2013 Ngahaneutan Motor 0 125 915
25. 05-02-2013 Sukma Sunda 0 98 725
26. 19-01-2013 Tamiang 3 21 204
27. 13-01-2013 Nu Di-cul-keun 6 59 456
28. 06-01-2013 Wirahma Hitut 8 58 400
29. 02-01-2013 Kartun Jeung Golék 9 76 551
30. 01-01-2013 Titis Tulis 9 35 290