Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hong! Ki Mandahong!

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 24 Agustus 2015 08:07:12

Ngadedeluk. Nyusun kaputusan rapat. Ngararancang jangeun ngaspal jalan désa. Teu burung réngsé. Gidig. Jang Ulis muru rohangan Pa Kuwu. “Lain ngaspal, Ulis! Ngaréhab masjid!” omong dununganana. Jang Ulis ngahuleng. Ngadeker deui. Tilu poé. Ngagarap rencana anyar. Song deui ka Pa Kuwu. “Jiiih, ari nyanéh! Balédésa réhabeun mah!” dununganana morongos. Tipopolotot.

Jang Ulis tinggarkalongeun. Kitu deui pamong séjén. Pangwangunan teu kaur der. Désa kalah paburantak. Acak-acakan. Rahayatna garuligah. “Sabar. Gusti Aloh nyaaheun ka jalma sabar nu soléh,” ceuk Pa Kuwu, nu nganggé gamis, mungkas ceramah di masjid. Jang Ulis rumahuh. Gogodeg. Basa nangenan dununganana tengah peuting unggah ka imah Nyi Ratih.

Isuk-isuk. Jang Ulis curinghak. Mireng nu hog-hag di rohang dununganana. Manéhna ngeteyep. Nyampeurkeun. “Ka manakeun duit jangeun solokan?” kadéngé Pa Kuwu nyenghor. Gegebrag. “Pan sia gé ngasaan, deuleu!” ceuk sora Pa Kuwu deui. Nyentak. Jang Ulis kerung. Bingung. Noong tina jandéla. Bréh. Pa Kuwu. Sirahna aya sapuluh. Dur-der paraséa. Rongkah