Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

DÉsa Sukarmaju

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 07 Agustus 2015 15:36:17

Pasosoré. Kohkol nitir di balédésa. Tangara aya balai. Jang Ulis curinghak. Rurusuhan kaluar ti imahna. Ngaberetek. Sakalumpat-lampét. Muru sungapan sora. “Aya naon, Mang?” Jang Ulis nalék. “Pa Kuwu tabrakan!” walon Mang Kemit nu keur nakolan kohkol. Béja, pabéja-béja. Guyur salelembur. Tagiwur. Pa Kuwu cilaka. Diangkut ka rumahsakit di dayeuh. Riweuh.

Pamong Désa ngabring. Ngalanteurkeun. Ukur Jang Ulis nu henteu. Da pakepuk ngahanca gawé. Nyusun laporan taunan. Manéhna mindeng rumahuh sabot maca bahan-bahan laporkeuneun. Réa pisan nu ngacona. “Tepi ka kieuna Pa Kuwu. Paingan désa awut-awutan,” manéhna gumerendeng. Gogodeg. Isukna, Mang Kemit mulang ti kota. “Pa Kuwu geger otak!” pokna. Hariweusweus.

Saminggu. Pa Kuwu teu embol-embol. Jang Ulis teu kaburueun ngalongok. Ngadukduk wé beurang-peuting di kantorna. Pagawéan teu réngsé-réngsé. Kalah lieureun. Pabeubeurang, aya mobil ngarandeg di buruan. Sédan dununganana. Gura-giru disampeurkeun. Bréh. Pa Kuwu. Mastakana mah teu cécél. Ngan, tuurna bet dibengker ku pereban. Jang Ulis kerung. Bingung. Tuluyna unggut-unggutan. Surti.