Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dina Maleman Takbiran

Kénging Irman N Dimyatié
Dipidangkeun dina lapak 20 Juli 2015 23:01:07

Mangtaun-taun teu balik ka lembur. Aya alesan nu kuat kunaon horéam mudik unggal lebaran kawas batur. Najan aya sésa haté nu ngait. Éndahna mangsa harita jadi panyakit kana diri. Hamo cageur ku ménta hampura unggal waktu. Najan ragrag cimata getih, moal dihampura. Aya tugenah nu nyangkaruk dina dada.
"Nang, wayahna lebaran ayeuna mah kudu balik ka lembur. Ulah kamalinaan!" saur Abah dina telepon.
Gusti Nu Maha Agung, teu wasa baha kana kahoyong Abah. Embung-embung gé maksakeun mulang. Urusan haté dipiceun sapada harita. Sieun doraka ti kolot.
Jol ka imah, kasampak Abah jeung Ambu keur ngobrol jeung hiji wanoja. Asa-asa waktu sasalaman jeung manéhna. "Damang, Kang?" manéhna nanya. Imutna tetep kawas baheula.
Ras inget kekecapan bapana baheula. "Aing mah teu rido boga minantu modél manéh, Nang..!" teugeug pisan. "Nang, apana Tita tos maot. Dalapan poé ti harita, salakina ogé maot," sora Ambu ngaharéwos. "Ari tos kitu, abdi kedah kumaha?" tanya kuring ka Ambu.