Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jampé Pamaké Manéhna

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 21 Juni 2015 21:08:23

Kuring ngan wasa diuk bari ngabigeu, panon ngadadak neuteup langit, neuteup langlayangan nu ngoléab nu teuing dimana nyangsangna, sakapeung sok neuteup uwung-awang bari nganti-nganti bulan dina warna perak bari nyirian béntang nu pangcaangna, atawa nyatet kaahéngan méga-méga malang, susuganan nu katempo, nu kabandungan jeung nu kacatet bisa jadi carita ka anak incu jaga.
Naon nu kabandungan mancegkeun hiji kaputusan, mun manéhna datang ti lebah kandelna pepedut nu pinuh rusiah, kuring rék ngusir manéhna, kuring geus teu hayang nempo jirimna, kuring geus teu hayang mireng sorana.
Kuring boga kayakinan, mun manéhna nyumput nyamuni lebah kandelna pepedut, geus tangtu manéhna ngadodoho nu ngalanto ka dunya manéhna, kedal sorana, pasti dina ungkara ngolo, dalah kuring yakin, geus tangtu manéhna bakal ngajirim liang nu kacida petengna, pikeun neureuyan sagala nu aya. Naon nu aya geus pasti kana diseuseupna bari ngagereyemkeun jampé pamakéna sangkan korban teu sadar ka dirina, ka kulawargana, nepi ka béak pangabogana.