Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Pananya Diri

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 19 Juni 2015 01:30:06

Manéhna nu satia datang bari mawa satumpuk buku-buku carita sareupna, ngabigeu jiga nu pireu, sedeng kuring teu weléh cacarita nu teu asup kana akal, carita-carita ahéng nu ngarinyudkeun kulit tarang.
“Naha ti dunya mana anjeun datang? Unggal ditanya bet ngabigeu jiga nu pireu…” pok téh, nanya kalawan daria.
“Mun uing ngabigeu alatan kecap-kecap nu rék kedal geus ragragan sapanjang jalan lalampahan…” témbalna, daria.
Jawaban manéhna bet jadi pikiran. Teu kacipta sakumaha jauhna lalampahannana nepi ka maruragan kecap-kecap tina pikirannana. Tapi katempona jiga taya kalungsé jeung kacapé, padahal manéhna nu ngajakan nyorang lalampahan nu sakitu jauhna, Meulah tegalan eurih, malah ayeuna geus anjog ka mumunggang gunung pangluhurna.
“Geus anjog ka tempat nu pangluhurna, bulan ngan ukur sababaraha meter deui tina rongkongan leungeun….” Pokna deui daria.
“Mun hayang ngarongkong bulan, tanya diri, naha raga geus bébas tina dosa atawa acan?”
Kuring ngan ukur ngarénghap bari mikiran dosa nu geus mulen raga.