Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lelembutan Nu Nyaba

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 17 Juni 2015 09:58:57

Jauh disatukangeun remeng-remengna pepedut, aya dunya nu kacida bédana, dunya nu jauh tina sagala rupa sora. Dunya nu pinuh kasedih. Rajeun aya kagumbira ngan ukur kila-kila pikeun mapag kasedih nu rék tumiba.
Lulurung nu but-bat meulah kota, ukur disorang ku léngkah kasimpé. Leungeun ngan wasa ngopépang dina ramo-ramo nu jongjon nulisan lambaran-lambaran lontar ku carita-carita nu pinuh ku kalara balaréa, carita sasakala rasa nu nandangan sangsara, laju dialungkeun ka lebah hawu nu ngabebela ku panasna seuneu, nyongkab panas, bayeungyang ngarambah raga nu guligah alatan ngabandungan kaayaan nagara.
“Wayahna, lelembutan andika dibawa nganjang ka nagara kula nu poék, andika bakal mindeng lolong mata, léngkah andika leuwih loba ditungtun ku sora. Nu cocorowokan dina sirah andika, nu nyentak, nu gegelendeng, nu nyarékan laklak dasar, tong dipaké nyeri haté, tarimakeun ku kajembaran, sabab kabéh geus jadi pagawéan manusa…” ceuk hiji sora nu nyulusup kana batina. Manéhna ngarénghap bari ngusap dadana nu karasa eungap.