Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Rusiah Nu Can Kabuka

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 14 Juni 2015 22:08:44

Lebah tungtung lulurung hideung nu but-bat meulah kota, aya jirim nu ngadadak mucunghul ti lebah kandelna pepedut. Leng ngahuleng, ngadadak inget kana hiji ngaran tina bewara rasa, ngaran nu diteundeun di juru ingetan, malah peuting-peuting keur meujeuhna tibra, kungsi sasalaman sagala jeung nu boga éta ngaran. Sanggeus sasalaman rarasaan asa kabawa ka lebah jirim nu miboga éta ngaran. Asa deukeut jeung manéhna, nu disebut waktu, asa jadi curug nu luhurna ratusan meter, ngamalir dina jirim caah bandang nu ngararud sagala rupa. Kuring asa ngadadak teu walakaya, karem ka leuwi pangjerona.
Teu kungsi nanya saha saenyana manéhna, atuh manéhna tara nanyakeun saha ari kuring. Manéhna nu teuing saha ngaran saenyana angger kumelendang dina kandelna pepedut, sedeng kuring ngan wasa ngintip ti luar dirina, kitu gé mun kuring mapag atawa jajap manéhna, tapi angger ieu mata teu wasa nembus remeng-remeng nu satia ngukuntit dirina. Léngkah angger nuturkeun manéhna ka lebah meredongna mongkléng.